TREI bare, ZERO goluri, UN punct. Dinamo a ratat șansa să revină pe locul doi, după 0-0 cu ASA-ul lui Mutu

Autori: Cristian Voicu, Vlad Măcicășan Publicat: 14 Mar. 2016, 22:27 Actualizat: 14 Mar. 2016, 22:28 Liga 1
  • Rotariu a avut două bare, iar Laurențiu Buș una, într-un joc cu două repriză total diferite.
  • Adrian Mutu nu a jucat deloc, în jocul cu fosta sa echipa.
  • Dinamo rămâne neînvinsă de 13 meciuri în Liga I, dar încheie al doilea meci fără gol marcat.

Cel puțin declarativ, Dinamo pare singura echipa care vrea titlul, în afara Stelei. Asta pentru că antrenorul lui Dinamo e singurul dintre tehnicienii echipelor de top care n-a spus că echipa sa nu trebuie luată în considerare, în bătălia pentru primul loc. Neînvinsă în ultimele 11 partide din campionat, „haita” lui Rednic a sperat să obțină de la echipa lui Mutu „acceptul” de a se apropia la un punct de lider. Pentru asta trebuia o victorie, iar pariorii o dădeau clar învingătoare pe trupa lui Rednic, în duelul cu o formație care a bătut doar Botoșani în 2016, cu un lot afectat de suspendări și cu al cincilea antrenor prezentat în acest sezon, Gică Ciorceri.

Repriza ASA-ului

Doar că lui Dinamo i-a fost greu la Mureș. ASA a lăsat nervii din meciul cu Pandurii, s-a concentrat doar pe fotbal și i-a ieșit cea mai bună repriză din 2016. Olteanu și-a făcut buletinul când NDoye pleca de la Dinamo, dar senegalezul a fost cel mai periculos dintre mureșeni în prima repriză și la aproape 38 de ani. Mai întâi a fost blocat de Cerniauskas, căruia a încercat să-i marcheze la colțul scurt (14), pentru ca apoi același portar să respingă greu „torpila” mijlocașului, din afara careului mare (39). Mureșenii au fost responsabili cu atacul, în timp ce Dinamo părea lovită de astenie. Stelistul împrumutat, Pîrvulescu, a fost blocat și e de portarul dinamovist (34). Chiar și cu prezențe episodice în preajma lui Stăncioiu, dinamoviștii puteau să dea lovitura, la reluarea lui Rotariu, care a lovit transversala (45).  

ASA, „doar” un eliminat

Dinamo a început să emită pretenții mai mare, după pauză. Au emis pretenții la posesie și i-au văzut mai des la față pe fundașii ASA-ului, care avea să piardă inițiativa și să cam termine „benzina”. Mutu a urmărit cuminte de pe bancă cum Dinamo își muta „cartierul general” în terenul ASA-ul, dar n-au fost ocazii importante care să-i dea emoții fostului dinamovist. Unul dintre cei care au scăpat de „roșu” meciul trecut, Gorobsov, avea să „ponteze” acum. Rusandu nu s-a putut abține și l-a eliminate pentru o intrare periculoasă cu talpa (79). Obișnuită să joace și fără 4 oameni, ASA a rezistat cu unul mai puțin, ajutată însă și de noroc. Rotariu a bifat a doua bară în meci (85). Mureșenii au mai recuperat la diferența de bare, Laurențiul Buș prinzând un șut de excepție, care a lovit încheietura barelor (89). S-a terminat 0-0, după un final încins, iar Dinamo primește o piedică, în drumul către locul doi.


ASA – Dinamo 0-0

Echipele de start:

  • ASA: Stăncioiu – G. Matei, I. Gonzalez, I. Balaur, Pârvulescu – N’Doye (Brandan 78),   G. Mureșan –   Jazvic,   Gorobsov, Dedov (L. Buș 74)  – Ciolacu
  • Dinamo: Cerniauskas –   Hanca, Mevlja, Puljic, Olteanu – Ekeng (Bartalsstovu 88), Anton – R. Kortzorg, Bicfalvi, Rotariu – Essombe (Gnohere 70)

22:20 FINAL! Se termină meciul de la Târgu Mureș, unul plictisitor în prima parte, dar foarte frumos pe final, când Buș și Rotariu au lovit bara. Dinamo pierde două puncte, ASA îl obține pe primul în acest play-off.


22:15 Minutul și ocazia. Rotariu bate bine un corner, Puljic reia cu capul din șase metri, dar trimite slab, la colțul lung. Prea încet pentru a-l învinge pe Stăncioiu și prea tare pentru ca Gnohere să ajungă la minge și s-o împingă în poartă. Imediat, Buș prinde un șut genial de la 20 de metri, dar bomba sa întâlnește încheietura barelor!


22:13 A doua bară a lui Rotariu! Dinamo putea da lovitura în minutul 85, dar a avut din nou ghinion. Olteanu a centrat bine din flancul stâng, Rotariu s-a desprins din marcajul lui Pârvulescu și a reluat cu capul, la colțul scurt, dar mingea a lovit bara, după ce a fost atinsă de Stăncioiu.


22:07 Roșu Gorobsov! Argentinianul intră dur, inutil, pune talpa pe spatele lui Ekeng, iar Rusandu nu să mult pe gânduri și-l elimină. ASA va juca ultimele 10 minute cu un om în minus, dar credem că sunt deja obișnuiți cu astfel de situații 🙂


22:03 Am ajuns în minutul 75, iar Gabi Mureșan vede, în sfârșit, cartonașul galben. Intrarea lui Gnohere nu a schimbat prea mult jocul lui Dinamo, care e în continuare mult prea pasivă. Rednic e aproape să piardă două puncte mari pe terenul ASA-ului.


21:57 Inexistent astăzi, Essombe părăsește terenul după 70 de minute. Intră Gnohere.


21:52 Tot Dinamo e periculoasă, dar fără un rezultat concret. Încearcă Bicfalvi, cu stângul, de la distanță, dar mingea nu-i pune probleme lui Stăncioiu. Parcă nu ne-am uita la un meci al ASA-ului. După 65 de minute, mureșenii nu au încasat niciun cartonaș galben! A făcut-o, însă, Hanca.


21:47 Primul moment ofensiv bun al lui Dinamo în repriza a doua. Bicfalvi pasează pe culoar pentru Rotariu, dar dinamovistul pleacă din ofsaid, apoi oricum ratează din poziție de 1 vs. 1 cu Stăncioiu. 0-0 în minutul 60, cu o echipă a ASA-ului care a făcut pasul în spate, după o primă repriză bună.


21:41 Dinamo e ceva mai activă decât în prima parte și reușește să se instaleze în terenul advers. Totuși, faptul că Ekeng și Anton pasează foarte mult în lateral și verticalizează foarte puțin face ca mingea să ajungă foarte rar la Bicfalvi, care nici nu coboară pentru a-și lua singur baloane. Ca o consecință, Essombe rămâne adesea izolat și nu poate fi pus în valoare, iar acțiunile inițiate de Romario Kortzorg și Dorin Rotariu au șanse mici de izbândă, pentru că apărarea ASA-ului se închide bine. Gnohere și Bartalsstovu sunt soluțiile ofensive de pe banca lui Dinamo.


21:32 A început repriza a doua.


21:16 BARĂ‚ DINAMO! În sfârșit. Echipa lui Rednic se hotărăște că e momentul să pună puțină presiune pe fundașii adverși, iar rezultatele nu întârzie să apară. Bicfalvi combină cu Essombe, atacantul pasează bine pentru Rotariu, care scapă singur cu Stăncioiu și finalizează bine, dar execuția tânărului mijlocș ofensiv întâlnește bara transversală. O fază frumoasă, cursivă, care arată că gazdele sunt vulnerabile în apărare. Lucian Rusandu fluieră finalul primelor 45 de minute.


21:10 BOMBA LUI OUSMANE! Senegalezul ASA-ului trage violent de la 30 de metri, iar mingea îl dărâmă pe Cerniauskas, care respinge cu greu, apoi are dificultăți în a o reține. Pe fază, Gorobsov încearcă un lob, dar trimite peste poartă. E un meci foarte modest al lui Dinamo, care ar trebui să fie mulțumită cu un 0-0 la pauză, iar apoi să spere că Mircea Rednic va reuși să schimbe ceva în cele 15 minute pe care le va petrece în vestiar cu jucătorii.


21:05 Asistăm, din păcate, la un meci slab. Dinamo nu se regăsește și continuă parcă partida de la Chiajna, pierdută cu 3-0. La cum se prezintă fotbaliștii, cel puțin cei din ofensivă, Rednic nu a reușit să-i repună pe drumul cel bun. ASA mai are o ocazie, prin Balaur, dar lovitura cu capul a fundașului central trece pe lângă poartă. Am ajuns în minutul 37 și încă așteptăm o fază cât de cât interesantă a oaspeților.


20:54 Trec 25 de minute, iar tactica lui Dinamo pare puțin ciudată. În fața unei echipe decimate, Rednic preferă să stea la cutie, să aștepte presiunea adversă și să lovească pe contraatac. Până acum, Dinamo nu a ajuns la poarta lui Stăncioiu, iar Essombe a atins cu greu mingea. De partea cealaltă, ASA e curajoasă, mută jocul spre careul lui Dinamo, dar linia ofensivă e ineficientă pentru moment.


20:48 Stadionul e mult prea mic, asta e clar. În doar 18 minute, trei mingi au zburat în afara arenei din Târgu Mureș. Mai întâi Paul Anton a deranjat câteva stoluri, apoi Gabi Mureșan și-a amintit că e posesorul unui șut foarte bun de la distanță și a încercat poarta lui Dinamo, dar ambele execuții au fost mai degrabă caraghioase.


20:45 Minutul 15 aduce prima fază importantă a meciului. Ousmane N’Doye șutează din careul de 16 metri, dar Cerniauskas respinge de sub bară.


20:38 Mureșenii încep relativ bine, dar asta pentru că Dinamo vrea să joace pe contraatac, cel puțin în primele minute ale meciului. Adi Mutu stă liniștit pe bancă, iar indicațiile tehnice sunt date, de data aceasta, de antrenorul din acte, George Ciorceri.


20:30 A început meciul!


20:18 Fără cei patru jucători eliminați la meciul cu Pandurii (Voiculeț, Ramiro Costa, Marius Constantin și Țucudean), dar și fără Balic și Velayos, accidentați, ASA nu are prea multe așteptări de la acest meci, lucru evidențiat și de Bogdan Mare, care ar fi mulțumit cu un punct: „Sincer, da, ne-ar mulțumi un punct”, a spus conducătorul mureșean cu câteva minute înaintea meciului. De altfel, în 10 minute va începe duelul de la Târgu Mureș.


20:08 Mai mult spațiu pentru Bicfalvi. Camerunezul Ekeng revine în echipa de start a lui Dinamo, după accidentarea suferită în meciul cu Astra, de la Giurgiu. Africanul va juca la închidere, alături de Paul Anton, ceea ce înseamnă că Eric Bicfalvi, cel mai bun jucător al lui Dinamo în meciul cu Steaua, va evolua în spatele lui Essombe. Croatul Palic, obișnuitul acestei poziții, nu e nici pe banca de rezerve.


19:50 Nu doar Mutu se va revedea în această seară cu fosta echipă, ci și doi dintre fotbaliștii lui Dinamo. Sergiu Hanca a debutat în fotbalul mare la ASA, a fost vicecampion cu mureșenii, iar în această iarnă a ajuns în Ștefan cel Mare. Astăzi joacă împotriva formației care l-a crescut, la fel cum o va face și Romario Kortzorg.


19:16 Bună seara! O oră și 15 minute, atât mai avem de așteptat până la ultimul meci al etapei, cel dintre ASA Târgu Mureș și Dinamo. Mai sus puteți vedea echipele trimise în teren de George Ciorceeri și Mircea Rednic. Așa cum era anunțat. Mutu va lua loc doar pe banca de rezerve.


Cu o singură victorie în ultimele patru partide, ASA Târgu Mureș, ocupanta locului 6 în Liga 1, o va întâlni pe Dinamo, în această seară, de la ora 20:30, live pe Digisport și Look TV.

Partida din cadrul etapei a doua a play-off-ului are o semnificație specială pentru trupa lui Mircea Rednic, în cazul unei victorii, Bicfalvi și colegii lui urmând a urca pe treapta a doua a podiumului. „Câinii” vor să profite și de absențele importante ale trupei lui George Ciorceri, antrenor aflat pentru prima dată pe banca deținătoarei SuperCupei. Practic, ASA nu se poate baza pe axul central al echipei, fundașul Marius Constantin, mijlocașul Voiculeț și atacanții Țucudean și Costa, fiind suspendați în urma confruntării cu Pandurii (0-2). ProSport a aflat că Ciorceri nu-l va include în primul 11 pe Adrian Mutu și, cel mai probabil, fostul jucător de la Chelsea și Juventus va intra în repriza secundă. Forma bună a trupei din Ștefan cel Mare și absențele din lot îi fac pe mureșeni să spere la un egal, în timp ce Rednic mizează doar pe victorie. Dinamo este neînvinsă în ultimele cinci deplasări.

  • Antrenorul mureșenilor nu se poate baza pe Marius Constantin, Voiculeț, Ramiro Costa și Țucudean, toți suspendați, și pe Velayos și Balici, accidentați, în timp ce Mircea Rednic nu-i va avea la dispoziție pe Steliano Filip, suspendat, și pe Batin, accidentat.

„Pentru a gestiona lotul echipei trebuie să ai calitățile unui bun diplomat și cred că m-am maturizat în ultima perioadă, de aceea am acceptat această postură. Prin dialog, prin discuții și argumentări reușești să-ți apropii lotul. Sper ca odată cu venirea mea să restartăm parcursul echipei

George Ciorceri, antrenor ASA

„Va fi un meci greu și suntem conștienți de lucrul acesta. Cei de la ASA au jucători buni. Mutu, Brandán, Mureșan sunt periculoși. Mutu e un jucător bun și periculos, chiar dacă nu este la cel mai bun nivel fizic. La fazele fixe va fi foarte periculos. La ASA vor juca jucători noi pentru a demonstra că antrenorul se poate baza pe ei

Mircea Redic, antrenor Dinamo


Carte de vizită ADRIAN MUTU
Născut: 08.01.1979 (Călinești,AG)
Post: mijlocaș ofensiv, atacant

În Divizia A
Debut: 15.03.1997, FC Argeș-Dacia – Oțelul 0-0
1996-97: FC Argeș-Dacia      5    –
1997-98: FC Argeș-Dacia    21    4
1998-99: FC Argeș-Dacia    15    7
                 Dinamo    15    4
1999-00: Dinamo    18    18
2013-14: Petrolul    8    2
2014-15: Petrolul    6    2
Total:    88    37
A contribuit la un titlu (1999/00)

În străinătate
1999-00: Internazionale Milano FC (Italia)    10    0
2000-01: AC Hellas Verona (Italia)    25    4
2001-02: AC Hellas Verona (Italia)    32    12
2002-03: Parma AC (Italia)    31    18
2003-04: Chelsea (Anglia)    25    6
2004-05: Chelsea (Anglia)    2    0
                 Juventus FC (Italia)    1    0
2005-06: Juventus FC (Italia)    32    7
2006-07: Fiorentina ACF (Italia)    33    16
2007-08: Fiorentina ACF (Italia)    29    17
2008-09: Fiorentina ACF (1 Italia)    19    13
2009-10: Fiorentina ACF (1 Italia)    11    4
2010-11: Fiorentina ACF (1 Italia)    20    4
2011-12: AC Cesena (1 Italia)    28    8
2012-13: AC Ajaccio (1 Franța)    28    11
2013-14: AC Ajaccio (1 Franța)    9    0
Are un titlu la activ în Italia (2004/05)

În echipa națională
Debut: 29.03.2000, Grecia – România 2-0
2000:    11    1
2001:     6    0
2002:     6    1
2003:    10    7
2004:     5    4
2005:     5    5
2006:     6    3
2007:     9    6
2008:     7    2
2009:     2    0
2011:     5    5
2012:     3    0
2013:     2    1
Total:    77 jocuri    35 goluri
De 17 ori a purtat banderola de căpitan al echipei
A jucat la două turnee finale de CE, 2000 și 2008

În cupele europene
Debut: 22.07.1998, FC Argeș-Dacia – Dinamo Baku 5-1
1998/99 C3 FC Argeș-Dacia    6    3
1999/00 C3 Dinamo București    4    4
2002/03 C3 Parma AC    4    4
2003/04 C1 Chelsea    7    1
2005/06 C1 Juventus FC    8    1
2007/08 C3 Fiorentina ACF    10    6
2008/09 C1 Fiorentina ACF    7    2
2008/09 C3 Fiorentina ACF    2    0
2009/10 C1 Fiorentina ACF    6    3
2014/15 C3 Petrolul    6    2
Total:    61 jocuri    21 goluri

În naționala U21
Debut: 22.04.1998, România – Bulgaria 4-1
Total:    10 jocuri    6 goluri

  • A fost de trei ori desemnat cel mai bun fotbalist român al anului (2003, 2005, 2007)
Autori: Cristian Voicu, Vlad Măcicășan Publicat: 14 Mar. 2016, 22:27 Actualizat: 14 Mar. 2016, 22:28 Liga 1
Pe aceeași temă
Apelul anului 2019 la 112 în Vaslui: s-a furat un mort! Ce a urmat întrece orice imaginație
Apelul anului 2019 la 112 în Vaslui: s-a furat un mort! Ce a urmat întrece orice imaginație
8 ani de
închisoare pentru un tată acuzat că a ucis un bărbat care a încercat să intre
în toaletă după fiica lui
8 ani de închisoare pentru un tată acuzat că a ucis un bărbat care a încercat să intre în toaletă după fiica lui
CUTREMUR in lumea politica din Romania! I s-a cerut DEMISIA! EXCLUSIV
CUTREMUR in lumea politica din Romania! I s-a cerut DEMISIA! EXCLUSIV
Metoda scandaloasă prin care o tânără vrea să plătească serviciile avocatului care o poate ajuta să divorţeze
Metoda scandaloasă prin care o tânără vrea să plătească serviciile avocatului care o poate ajuta să divorţeze
Performanta URIASA! Un roman e golgeter absolut in superliga milionarilor de la Galatasaray, Fener si Besiktas! La cate goluri a ajuns Bogdan Stancu
Performanta URIASA! Un roman e golgeter absolut in superliga milionarilor de la Galatasaray, Fener si Besiktas! La cate goluri ...
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
CTP, despre Selly: „Când dai 70.000 de euro pe o maşină înseamnă că ai nişte probleme interioare nu simple“
CTP, despre Selly: „Când dai 70.000 de euro pe o maşină înseamnă că ai nişte probleme interioare nu simple“
DEZVĂLUIRE şoc despre hainele din mall-uri. De unde vin de fapt hainele de la C&A
DEZVĂLUIRE şoc despre hainele din mall-uri. De unde vin de fapt hainele de la C&A
A avut IISUS relaţii sexuale necuvincioase? IMAGINILE care au scandalizat BISERICA şi credincioşii
A avut IISUS relaţii sexuale necuvincioase? IMAGINILE care au scandalizat BISERICA şi credincioşii
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
EXCLUSIV | BOMBA pregătită la Rapid. Mircea Lucescu şi George Copos, la pachet la clubul giuleştean:
EXCLUSIV | BOMBA pregătită la Rapid. Mircea Lucescu şi George Copos, la pachet la clubul giuleştean: "Am avut deja o ...
Vin banii de la stat! Poţi primi 710 lei pe lună! Vezi care sunt condiţiile
Vin banii de la stat! Poţi primi 710 lei pe lună! Vezi care sunt condiţiile
A ucis-o pentru că a râs de ”bărbăția” lui, după mai multe zile de tortură! Momentul în care Dincă a ucis-o pe Luiza
A ucis-o pentru că a râs de ”bărbăția” lui, după mai multe zile de tortură! Momentul în care Dincă a ucis-o pe Luiza
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
LOVITURA pentru Pro TV! Postul Tv, UMILIT ca niciodata! Ce a facut Antena 1
LOVITURA pentru Pro TV! Postul Tv, UMILIT ca niciodata! Ce a facut Antena 1
A fost ADOPTAT! Ce se întâmplă cu salariile românilor cu studii superioare. Anunţul făcut de guvernul PNL pentru cei cu facultate
A fost ADOPTAT! Ce se întâmplă cu salariile românilor cu studii superioare. Anunţul făcut de guvernul PNL pentru cei ...
Fosta iubită a lui Marius Elisei: ”S-a însurat cu Oana Roman doar pentru faimă!”
Fosta iubită a lui Marius Elisei: ”S-a însurat cu Oana Roman doar pentru faimă!”
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Un poliţist a intrat în camera în care era o femeie moartă. Ce a urmat e TERIFIANT, iar camera corporală a surprins totul | VIDEO
Un poliţist a intrat în camera în care era o femeie moartă. Ce a urmat e TERIFIANT, iar camera corporală a surprins ...
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul care a făcut-o! Ce i-a spus bărbatul din prim-plan
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul ...
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Ea a fost amanta lui Florin Piersic timp de 9 ani! Cat de mult au suferit sotiile actorului. 'Am fost foarte indragostiti unul de altul'
Ea a fost amanta lui Florin Piersic timp de 9 ani! Cat de mult au suferit sotiile actorului. 'Am fost foarte indragostiti ...
Au recunoscut in mod public ca formeaza un cuplu, dar acum s-au DESPARTIT! Vedetele au fost fotografiate de multe ori in ipostaze tandre!
Au recunoscut in mod public ca formeaza un cuplu, dar acum s-au DESPARTIT! Vedetele au fost fotografiate de multe ori in ...
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop Zodia Pești 16 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 16 Decembrie 2019
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate