Trei achiziții în ziua reunirii pentru UTA Arad: Andrei Chindriș, Albert Stahl și Cristian Maxim l-au convins pe Ilie Poenaru!

Redactor:
Călin Mnerie
Trei achiziții în ziua reunirii pentru UTA Arad: Andrei Chindriș, Albert Stahl și Cristian Maxim l-au convins pe Ilie Poenaru!
  • Publicat:

UTA a reluat pregătirile pentru startul noului sezon, unul în care își propune lucruri îndrăznețe sub comanda lui Ilie Poenaru.

Înainte de primul antrenament al verii, clubul arădean și-a prezentat noile transferuri confirmate – trei la număr – cu mențiunea că pentru al patrulea există doar acord de antrenament, dar nu și transfer în acest moment.

Noii jucători ai „Bătrânei Doamne” sunt fundașii Andrei Chindriș (23 de ani) și Cristian Maxim (19 ani) și mijlocașul Albert Stahl (23 de ani).

Chindriș: „UTA mi-a oferit un plan bun pentru viitor, meci special cu U. Cluj”

Fundaș central de 1,91 metri, Andrei Chindriș e crescut de U. Cluj, dar s-a afirmat la FC Botoșani, înainte de a pleca în Portugalia, la Santa Clara. Fost internațional de tineret, Chindriș nu s-a acomodat deloc pe tărâm lusitan, a jucat un singur meci, în Cupă și acum vrea să-și relanseze cariera în „alb-roșu”. Tânărul fotbalist a semnat cu arădenii până în 2024 și se va bate pentru un tricou de titular cu senatorii de drept ai „Bătrânei Doamne”, Erico da Silva și Alex Benga, dar și cu internaționalul albanez, Erion Hoxhallari. „Am avut o perioadă grea, nu am jucat deloc și am ales UTA pentru că m-am simțit dorit aici.

Am venit să joc, am nevoie de meciuri, sper să facem un sezon cât mai bun. Am venit să muncesc, să dau tot ce pot, de aici încolo e decizia lui Mister dacă voi fi titular sau nu, eu dau și sunt la sută la sută. Sincer nu știu exact de ce jucătorii români nu se prea pot adapta afară, poate schimbarea de mediu. Suntem crescuți și obișnuiți într-un fel aici, e diferență de condiții, e un pic mai greu să te adaptezi. Nu pot să spun că am fost nedreptățit la Santa Clara, a fost o schimbare foarte mare făcută în ultima zi de transferuri. A fost un început greu, după care așa au hotărât cei din staff de acolo și am jucat doar un meci.

UTA mi-a oferit un plan bun pentru viitor, vreau să mă pun pe picioare și să-mi demonstrez calitățile. Am urmărit Liga 1, am văzut și meciurile UTA-ei. S-a jucat bine anul trecut, a fost un sezon destul de bun, chiar dacă echipa nu a a ajuns în play-off. Dar, anul acesta vin jucători noi, a venit un alt antrenor și orice e posibil, cred că tebuie să fim pozitivi în legătură cu asta. Au contat mult fanii UTA-ei, atmosfera pe care o creează ei în tribune, așadar pot spune că mi-au influențat și ei alegerea.

Am crescut la U Cluj, la un club cu suporteri calzi, mereu am vrut să joc la o echipă care să aibă astfel de susținători. Într-adevăr, meciul cu U Cluj va fi special pentru mine”, a spus Andrei Chindriș, care și-a manifestat disponibilitatea de a evolua la nevoie și ca fundaș dreapta sau mijlocaș la închidere pentru arădeni.

Juniorul Maxim nu e speriat de concurența cu Vukcevic: „Trebuie să demonstrez!”

Cristian Maxim a devenit noul fundaș dreapta al UTA-ei. Fotbalistul de 19 ani a semnat un contract pe doi ani cu echipa „roș-albă” și, cel puțin în primă fază, se va lupta pentru un post de titular cu internaționalul muntenegrean Marko Vukcevic. Tânărul fotbalist știe ce îl așteaptă la UTA și e pregătit să joace inclusiv în banda stângă a apărării, unde antrenorul Ilie Poenaru a declarat astăzi că mai are nevoie de doi fotbaliști. „Am jucat și la Mediaș în Liga 1, dar sper să joc aici mai mult.

Mă bucur enorm că am ajuns la această echipă de tradiție, am venit cu gândul la performanță și să cresc. M-am uitat la meciul României cu Muntenegru, am văzut golul lui Vukcevic, e foarte bine că este concurență. Chiar dacă sunt tânăr, trebuie să demonstrez, nu contează vârsta. Pot juca și fundaș stânga, cred că la Gaz Metan în ultima perioadă am jucat titular mai mult pe postul de fundaș stânga, chiar dacă pe picior opus.

Unde ești pus, acolo trebuie să joci. Sper să confirm, cei de la echipă se pot baza pe mine oricând. Am jucat la Arad cu Gazul și mi s-a făcut pielea de găină, nu am mai întâlnit așa o atmosferă în tribună, chiar am rămas impresionat. Sper să ne susțină în continuare oamenii, să vină la stadion, iar noi să îi facem mândri.

Cred că venirea mea la UTA are legătură cu atitudinea mea la antrenamente, mereu mi-am dorit să joc fotbal și dau totul plecând la antrenamente. E visul meu să ajung sus. Fără să se supere colegii mei, au fost și ei serioși, dar…”, susține fotbalistul născut chiar la Mediaș.

Stahl se întoarce acasă: „Ca arădean e un vis să joci cu UTA în Liga 1”

Trei ani a stat departe de Arad și de UTA Albert Stahl, timp în care a acumulat ceva experiență în Liga 1, la Astra Giurgiu și Rapid. 69 de partide și patru goluri a strâns mijlocașul de bandă ajuns la 23 de ani în elita fotbalului românesc, înainte de accepta să se întoarcă în „alb-roșu”. O face sub formă de împrumut până în vara lui 2023 de la formația giuleșteană, arădenii având o opțiune de cumpărare a sa la finele campionatului ce debutează pe 16 iulie.

„Pentru un arădean să joci cu UTA în Liga 1 e ca un vis împlinit. Am  jucat de mic copil aici, dar cel mai sus în Liga 2-a, acum fac un pas mare cu UTA în Liga 1. Mă întorc fericit acasă, aici am familia, mi-am lăsat familia când am plecat la Astra. Am revenit cu forțe noi, încrezător și trebuie să arăt că am venit să ajut echipa și să ne îndeplinim obiectivele pe care le avem. Trebuie să avem ambiția de a juca la victorie orice meci și să o facem prestând un fotbal frumos.

Adică să avem calitate în joc, ocazii, să ținem de minge, depinde doar de noi, de cât de bine ne pregătim, în așa fel încât să impunem aceste lucruri la fiecare meci. Doar prin evoluțiile mele pot să conving clubul să dea bani pe mine, vedem ce va fi la finalul anului. Chiar dacă, se pare, Rapidul are un buget mai mare acum, nu e pas înapoi pentru mine.

Nu gândesc așa, când vii la UTA trebuie să-ți dorești să joci cât mai bine. Eu sunt tânăr, trebuie să joc, să adun minute, să demonstrez ceea ce pot”, a mai punctat rapidul fotbalist de bandă, care are în palmares cu echipa Under 19 a UTA-ei o Cupă și o Supercupă a României în vara lui 2016.

Stahl ar putea lupta pentru un tricou de titular chiar cu David Miculescu, un alt „produs” foarte bun al UTA-ei, cotat la 1,2 milioane de euro de transfermarkt. „Nu știu dacă am venit să îi fur postul lui David.

Trebuie să ne antrenăm, să tragem de noi și poate jucăm împreună, asta va fi și mai frumos. Până la urmă, ăsta e răspunsul unui fotbalist, pe teren și totul pornește de la antrenament”, mai consideră tânărul fotbalist arădean.

Poenaru a avut 25 de jucători la primul antrenament al sezonului, dar mai vizează alte cinci întăriri

La primul antrenament al verii, desfășurat la baza „ICRTI”, Ilie Poenaru și colaboratorii săi, Marin Dună, Alex Petcu, Vlad Nicoară și Gabi Vasiliu, au avut 25 de fotbaliști sub comandă. Printre ei s-a aflat și Claudiu Keseru, jucător care – însă – mâine pleacă la București pentru a-și rezolva situația contractuală cu FCSB, înainte de data de 1 iulie, când înțelegerea cu gruparea lui Gigi Becali oricum expiră.

Au absențat motivate internaționalii Vukcevic (Muntenegru) și Hoxhallari (Albania), care își vor începe antrenamentele cu echipa începând de marți, în cantonamentul de la Rogla (Slovenia). Altfel, Poenaru a recunoscut că-și mai dorește la UTA unul sau doi fundași stânga, un mijlocaș central și doi atacanți.  Am văzut că fanii noștri sunt îngrijorați de campania de transferuri, că nu am efectuat multe mutări până acum, că se așteptau la mai mult.

Vreau însă să le transmit că jucătorii de calitate pe care îi dorim sunt greu de adus. Muncim pentru asta, am suportul total al conducerii și nu e ușor, pentru că vrem să aducem fotbaliști care să intre în primul 1, dacă demonstrează asta. Iar acești jucători au și alte oferte, de la cluburi mai potente financiar decât noi, dar eu sper, ca pe lângă Maxim, Chindriș și Stahl, să mai prezentăm și alți jucători în această săptămână și să plecăm în cantonament cu un lot aproape complet”, a spus noul „principal” al „Bătrânei Doamne”.

Lotul UTA-ei present astăzi, la reunire

Iacob, Balauru, Roșca, Zamfir – portari

Erico, Benga, Pătlăgică, Chindriș, Maxim, Mar, Iurasciuc – fundași

Batha, Fl. Matei, Ubbink, Isac, Hrezdac, Miculescu, Otele, Negoescu, Cibi, R. Pop, Șteau, Stahl – mijlocași

Keseru, Mercioiu – atacanți

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen