Transferurile au dus Steaua în altă galaxie. Fabulos: Rezervele sunt mai tari ca primul 11 al Petrolului. Incredibil cât valorează

2 sep 2014 8893 afişări Liga 1
Transferurile au dus Steaua în altă galaxie. Fabulos: Rezervele sunt mai tari ca primul 11 al Petrolului. Incredibil cât valorează
  • Steaua are, după împrumuturile lui Papp, Bourceanu şi Rusescu, de departe cel mai valoros lot din Liga 1. Gâlcă este un tehnician fericit, în măsura în care nu va mai pleca nimeni dintre senatorii de drept el urmând să aibă dubluri de mare valoare pentru fiecare post. Echipa de rezerve a campioanei este în acest moment mai bine cotată decât primul "11" al lui Petrolul, una dintre principalele contracandidate la titlu.

Ratarea calificării în Liga Campionilor pare să îi fi trezit pe oficialii din Ghencea, care au înţeles că formaţia are nevoie de întăriri. Papp, Bourceanu şi Rusescu au fost aduşi pe ultima sută de metri, pentru a îi păstra pe roş-albaştri cu şanse mari în lupta pentru titlu, dar şi pentru a suplini eventualele plecări. În ultima perioadă s-a scris intens despre posibilitatea ca Szukala, Tănase sau Latovlevici să părăsească Steaua încă de acum, însă Valeriu Argăseală a negat că ar exista vreo ofertă pentru vreunul dintre jucători. "Mai pleacă trei jucători, dar nu cei despre care s-a scris. Au fost discuţii pentru ei, dar acum nu au vreo ofertă, rămân la noi cel puţin până în iarnă. Vor fi transferaţi probabil trei jucători, dar este vorba despre cei tineri, pentru a avea ocazia să joace. Vor pleca sub formă de împrumut", a explicat Argăseală, în conferinţa de presă de astăzi.

Rezervele Stelei, mai tari ca primul "11" al lui Lucescu

În condiţiile în care Steaua va ataca Liga 1 şi Europa League cu acest lot, Gâlcă nu va mai avea vreun motiv să se plângă de faptul că nu are suficienţi jucători de valoare la dispoziţie. Din contră, în acest moment, formaţia din Ghencea poate alinia două formaţii total diferite destul de apropiate ca valoare. Mai mult, echipa de rezerve a campioanei valorează, din punct de vedere al cotei de piaţă, aproape cât primul "11" al Astrei - principala contracandidată în lupta pentru titlu -, şi sensibil mai mult decât echipa tip pe care se bazează Răzvan Lucescu, la Petrolul.

Steaua - echipa tip

Arlauskis (1*) - Luchin (2,2), Szukala (2,3), Varela (2,5), Latovlevici (2,3) - Bourceanu (5), Breeveld (1) - Chipciu (4), Sânmărtean (0,5), Tănase (3) - Rusescu (3)
Total: 26,8 milioane de euro

Steaua - rezerve

Niţă (0,7) - Râpă (0,5), Papp (1,6), Filip (0,8), Pârvulescu (0,7) - Prepeliţă (1,4), Stanciu (2) - Adi Popa (2,1), Keşeru (2,5), Iancu (0,8) - Lemnaru (1)
Total: 14,1 milioane de euro

Astra - echipa tip

Lung (2) -  Pliatsikas (0,5), Găman (1,9), Ben Youssef (1,6), Morais (2,2) - Yahaya (1,2), Laban (1,3) - Enache (1,2), Budescu (2,5), Chiţu (0,75) - Fatai (1)
Total: 16,15 milioane de euro

Petrolul - echipa tip

Pecanha (0,65) - Alcenat (1,4), Geraldo (0,55), Gerson (0,4), Satli (0,5) - De Lucas (1,2), Mustivar (1,3) - Pastorini (0,75), Albin (2,4), Mutu (0,3) - Tamuz (1,3)
Total: 10,75 milioane de euro

*sumele sunt exprimate în milioane de euro. Cotele jucătorilor au fost luate de pe site-ul de specialitate transfermarkt.de.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.