"Trăiesc pentru fotbal"

19 iun 2009 15 afişări Liga 1
"Trăiesc pentru fotbal" "Trăiesc pentru fotbal"

„El Palito” (în traducere „băţul” sau „cel care împunge”),  aşa cum îl poreclesc fanii din Uruguay, a luat-o pe urmele idolului său Roberto Carlos şi speră ca FC Porto să fie doar o escală înainte de Real Madrid.

Urcuşul lui Alvaro de la micuţa Miramar, echipa cu nume de telenovelă, la campioana Portugaliei nu a fost uşor. „Uru”, aşa cum l-au alintat colegii de la CFR, a început să bată mingea la Montevideo, când încă nu împlinise patru anişori, visând că va călca pe urmele celebrilor Anselmo, Cea, Dorado, Schiaffino, Ghiggia, campioni mondiali cu naţionala celestă, dar şi că va scăpa de sărăcie. „Fotbalul este cel mai iubit sport în Uruguay şi toţi copiii îl practică. M-am dus şi eu la fotbal, fiindcă nu vedeam altă şansă în viaţă. Traiul în America Latină nu era şi nu este nici acum uşor, iar mulţi dintre copiii care bat mingea de dimineaţa până seara speră ca ea să-i ajute să scape de sărăcie”, povesteşte, cu tristeţe în glas, Alvaro. El a reuşit, dar recunoaşte că n-ar fi răzbit fără familie.

La început, de fiecare dată când eram tentat să mă las de fotbal, tata şi fraţii mei m-au încurajat să merg mai departe. Lor le datorez că am ajuns aici”, mărturiseşte „Uru”.

"Fotbalul este singura mea pasiune. Am muncit mult ca să ajung aici şi mă bucur că mi s-a acordat această şansă"
Alvaro Pereira, mijlocaş FC Porto

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.