Traian Băsescu: "La câţi bani a băgat Becali în Steaua, este incorect să-i iei marca. Nu merită să-i faci mizeria asta"

21 dec 2014 31237 afişări Liga 1
Traian Băsescu: "La câţi bani a băgat Becali în Steaua, este incorect să-i iei marca. Nu merită să-i faci mizeria asta"

În ultima zi de mandat, Traian Băsescu a avut o ieşire surprinzătoare. Fostul preşedinte al României susţine că Ministerul Apărării ar fi trebuit să-i lase lui Gigi Becali marca Steaua.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a produs multă incertitudine în ceea ce priveşte identitatea Stelei. Magistraţii au hotărât să anuleze marca înregistrat de Gigi Becali în 2004, astfel că echipa de fotbal nu mai are voie să folosească emblema şi culorile tradiţionale. Marca Steaua trece astfel la Clubul Sportiv al Armatei, în timp ce Gigi Becali rămâne cu palmaresul şi cu jucătorii.

În apărarea cauzei lui Gigi Becali a sărit şi Traian Băsescu, cel care consideră că MApN ar fi trebuit să dea dovadă de respect faţă de eforturile pe care le-a făcut patronul Stelei.

"Mi se pare incorect. Lasă-l, frate! La câţi bani a băgat Becali în Steaua acolo, te apuci acum să-i iei emblema, numele... Mi se pare incorect. Aş fi lăsat-o aşa. La cât a cheltuit Becali cu echipa asta, nu merita să-i faci mizeria asta. E o mizerie! Eu nu spun că legal nu se putea să... şi se vede, instanţa a spus că aparţine Armatei. Dar ce a făcut Armata pentru Steaua de 25 de ani?", a declarat Traian Băsescu pentru Libertatea.

De-a lungul anilor, relaţia dintre Gigi Becali şi Traian Băsescu a cunoscut urcuşuri şi coborâşuri. Prieteni la un moment dat, cei doi au devenit adversari politici după ce Becali şi-a declarat sprijinul pentru Mircea Geană la alegerile prezidenţiale din 2009. Ulterior, după ce a intrat în închisoare, Becali a solicitat graţierea, fără succes însă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.