Tot mai puţini ”gladiatori” pentru Adrian Neaga. ACS Poli are mari probleme de lot pentru partida cu FC Botoşani, decisivă pentru menţinerea în Liga 1. ”Vedem câţi vom fi”

23 mai 2018 2389 afişări Comentează şi tu Liga 1
Tot mai puţini ”gladiatori” pentru Adrian Neaga. ACS Poli are mari probleme de lot pentru partida cu FC Botoşani, decisivă pentru menţinerea în Liga 1. ”Vedem câţi vom fi”

ACS Poli îşi joacă una din ultimele cărţi pentru salvarea de la retrogradare joi seara, la Botoşani, începând cu ora 21:00. Dacă echipa timişoreană nu prinde barajul, va fi antepenutlimul joc al sezonului. Un sezon lung, iar ”gladiatorii”, aşa cum îi numeşte Adrian Neaga pe jucători, cad etapă de etapă, din cauza accidentărilor.

Poli a plecat miercuri dimineaţa spre Botoşani, cu avionul. S-a optat însă pentru un zbor Timişoara - Bucureşti şi altul Bucureşti -Iaşi, de unde drumul se va face cu autocarul. Destul de obositor, ţinând cont că echipa a jucat luni seara. Nu au făcut deplasarea jucătorii accidentaţi precum Denis Haruţ, comoţionat la meciul cu Sepsi, la ciocnirea violentă cu Benajmin Kuku, Bogdan Străuţ, care are umărul dislocat, Alexandru Ţigănaşu, care se va opera din nou de ligamente, şi Alexandru Popovici, care are tendinită. De asemenea, dintre cei plecaţi spre Moldova, şi Oliva şi Ciucur sunt incerţi.

Gabriel Cînu, notat în raportul de meci de Ovidiu Haţegan

Căpitanul Gabriel Cînu revine după suspendare, dar ar fi putut fi pasibil de noi sancţiuni. La meciul de luni, jucătorul, îmbrăcat în ”civil”, a coborât la sfârşit lângă tunelul ce duce spre vestiare. Acolo, nervos, i-a adresat injurii arbitrului Ovidiu Haţegan. Regulamentar, deşi jucătorul nu era în lot, poate fi sancţionat în funcţie de ce a notat arbitrul în raportul de joc. De altfel, Haţegan nici nu a urcat pe site-ul LPF raportul imediat după joc, ci abia a doua zi. Din informaţiile noastre, centralul ar fi menţionat la rubrica ”incidente” reproşurile pe care i le-a adus Cînu, dar şi preşedintele Radu Birlică. Clubul a scăpat doar cu amendă şi avertisment.

"În baza art. 83.7, cu aplicarea art. 12, 14 bis şi 15 din RD, se sancţionează clubul ACS Poli Timişoara cu “Avertisment” şi o penalitate sportivă de 3.000 lei", se arată în comunicatul dat de Comisia de Disciplină.

Cu ”armata” decimată, Neaga e optimist. Croitoru şi-a ”spionat” foştii colegi

Cu toate aceste probleme, Adrian Neaga rămâne convins că Poli poate obţine o victorie la Botoşani. ”Din păcate, avem foarte multe probleme de lot. Vedem câţi vom fi. Trebuie să strângem 11,12, 13, 14. Să mergem la Botoşani, să scoatem maximum din acest joc. Poate, nu poate, sunt sigur şi sunt convins că vom scoate din aceste trei meciuri punctele necesare pentru a ne salva de la retrogradare. Eu sper ca jocul să se îmbunătăţească de la meci la meci. Sper ca la meciul de la Botoşani să avem aceiaşi dăruire, băieţii sunt caractere extraordinare, şi vom lua punct sau puncte. Pe mine mă intereseaza punctele. Aş vrea să repetăm jocul cu Mediaş şi să câştigăm. Speră să îi capacitez şi să aibă dorinţa de a câştiga, pentru că nu este nimic jucat”, a declarat antrenorul.

Luni, ACS Poli a fost urmărită din tribune de fostul său jucător, acum secund la Botoşani, Marius Croitoru. Fostul mijlocaş a văzut partida alături de Vasile Curileac, care nu a prins lotul, şi cu care este înrudit.

ACS Poli are 23 de puncte şi e pe penultimul loc în play-out, 7. FC Botoşani rămâne pe locul 2 în play-out, cu 33 de puncte şi e salvată şi matematic de retrogradare.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.