Ţinta unei echipe din Liga 1 pentru viitorul sezon: ”Ne-am propus să vindem jucători de un milion de euro în fiecare an”

26 iun 2019 5595 afişări Liga 1
Ţinta unei echipe din Liga 1 pentru viitorul sezon: ”Ne-am propus să vindem jucători de un milion de euro în fiecare an”

În condiţiile unui buget limitat şi cu o susţinere minimă din partea municipalităţii, clubul Politehnica Iaşi este nevoit să supravieţuiască în Liga I prin forţe proprii. Astfel, pe lângă cele aproximativ 2 milioane de euro din drepturile TV, oficialii grupării din Copou speră să completeze bugetul cu bani proveniţi din vânzarea de jucători. Iar targetul este de un milion de euro pe sezon.

Toni Heleşteanu, noul şef al departamentului de scouting la Poli Iaşi, a declarat în cadrul emisiunii ”Repriza a 3-a”, la Radio HIT Iaşi, că gruparea din Copou îşi propune să vândă jucători de un milion de euro în fiecare an.

”Într-o proiecţie normală, pe un minim de subzistenţă asigurat de către Primărie, eu cred că în 3-4 ani echipa se va putea uşor-uşor autofinanţa. Este obligatoriu să vindem măcar un jucător în sezonul viitor, din ce vom transfera în această pauză competiţională. În mod normal, pentru a nu mai depinde de municipalitate, trebuie să vindem în fiecare an cam de un milion de euro. Asta e reţeta pe care trebuie să o realizăm”, a declarat Toni Heleşteanu la Radio HIT Iaşi.

Noul oficial al Politehnicii a explicat viziunea sa în privinţa jucătorilor transferaţi şi cam în cât timp preconizează că-i poate vinde: ”Dacă ne referin la jucătorii pe care îi transferăm acum, vorbim despre străini. Pentru că românii au preţuri prohibitive. Ei sunt primii atacaţi de către cluburi, pentru că sunt cei mai cunoscuţi. De aceea şi preţurile lor prohibitive. Dar cei străini pe care vrei să-i aduci şi să-i impui în primul 11 trebuie să aibă automat între 25 şi 27 de ani. Aceştia trebuie să aibă ca scop o eventuală vânzare. De la ei se aşteaptă o explozie imediată. Acesta este motivaţia pentru care ei ar trebui să aibă un nivel salarial mai ridicat. Apoi, dacă ne uităm spre viitor, străinii foarte tineri, între 21 şi 23 de ani, alături de cei români pe care îi putem recruta, proiecţia trebuie să fie în următorii 1-2 ani. Şi aici intră perfect cei doi belgieni aduşi acum, Carlone şi Loshaj. Pentru că au şcoala de fotbal făcută la zi, provin din Academia lui Genk, au sezoane jucate în liga a doua olandeză, deci putem discuta de o perspectivă cu ei doi”.

Posturile deficitare

Heleşteanu a detaliat şi care sunt posturile deficitare la Poli Iaşi în acest moment, dând asigurări că antrenorul Mihai Teja va primi întăriri în cantonamentul din Turcia: ”Vor veni jucători în cantonamentul din Turcia, în momentul în care vom finaliza negocierile cu ei. Suntem în căutare de jucători pe mai multe posturi. Vrem cel puţin un fundaş central, poate doi. Unul cu proiecţie în viitor, de până la 23 de ani, al doilea cu maturitate de 25-27 de ani. Încercăm să aducem şi fundaşi laterali stânga şi dreapta. Apoi un mijlocaş defensiv tot cu proiecţie în viitor, dar matur, precum şi un număr 10, pentru că Iaşiul nu a avut un astfel de jucător. Ne mai trebuie o extremă rapidă, cu viteză şi forţă de pătrundere, precum şi un atacant”.

Toni Heleşteanu despre:

Relaţia cu preşedintele executiv Adrian Ambrosie: ”Eu cred în lucrul bine făcut, înainte de a spune şeful statului lucrul acesta. Preşedintele executiv are atribuţiunile lui, eu am atribuţiunile mele şi îi sunt subordonat. Mă consider un tehnocrat. Eu fac lucrurile care ţin strict de monitorizare, de jucători, scouting, relaţia vestiar-preşedinte. După fişa postului, relaţia cea mai apropiată trebuie să fie cu antrenorul şi staff-ul tehnic. Dar relaţia mea cu preşedintele Adrian Ambrosie este una excelentă”.

Antrenorul Mihai Teja: ”Le-am spus şi suporterilor, publicul ieşean a fost obişnuit în ultimii ani cu antrenori charismatici, gen Flavius Stoican, chiar Leo Grozavu, nu mai zic de Ionuţ Popa. Mihai Teja nu este un charismatic. El e un muncitor, un trabajadores. Un om serios şi pot să afirm că una dintre condiţiile pe care le-am pus atunci când am venit la echipă a fost să fie finalizate discuţiile cu Teja. Este un antrenor în care am foarte multă încredere, e un om care cultivă jucători tineri”.

Jucătorii tineri: ”Avem nevoie de un suflu tânăr, dar nu trebuie să cădem în extrema cealaltă şi să mergem cu săbiuţa în faţa tunului şi să avem impresia că exuberanţa şi tinereţea vor înlocui valoarea dată a unui jucător cu maturitate”.

Transferurile de jucători: ”Antrenorul îmi solicită poziţiile pe care suntem descoperiţi. Îmi spune profilul, eu îi cer antrenorului 5 calităţi pe care trebuie să le aibă un jucător. Dacă găseşti 3 din cele 5 calităţi la un jucător, acela poate fi propus pentru analiză. Eu îi propun jucătorii pe care îi găsesc pe piaţă după ce îi analizez, după care împreună cu Vasile Simionaş, care mă ajută foarte mult prin expertiza lui, preşedintele şi antrenorul facem o vizionare în patru şi după ce măsurăm de patru ori, tăiem o dată şi bine”.

Mesaj pentru suporterii Politehnicii: ”Cel mai important este ca ieşenii să fie mândri de echipa lor”

Toni Heleşteanu le-a transmis fanilor Politehnicii că vor fi mândri de echipa lor formată în mare majoritate din jucători locali sau din regiune. ”Pe suporterii ieşeni îi rog să fie alături de noi. Le spun că ceea ce facem acum, facem cu responsabilitate şi doar pentru suporteri. Nu pentru altcineva, ci pentru suporteri. Îi rog să nu fie suporteri de rezultat. Nu rezultatul este important, ci dăruirea jucătorilor şi modul cum înţeleg ei să îmbrace culorile alb-albastre. De aceea încerc să aduc elemente din oraş şi din apropiere. Cel mai important este ca ieşenii să fie mândri de echipa lor”, a conchis Heleşteanu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.