Teja nu a fost pe mână cu Chirilă. U Cluj - CSMS Iaşi, 2-0. Rapid a pierdut la Galaţi cu acelaşi scor, după o "dublă" a lui Cristea

1 sep 2014 7377 afişări Liga 1
Teja nu a fost pe mână cu Chirilă. U Cluj - CSMS Iaşi, 2-0. Rapid a pierdut la Galaţi cu acelaşi scor, după o "dublă" a lui Cristea
GALERIE (18 de imagini) VEZI GALERIA

Etapa a 6-a a noului sezon din Liga I se încheie luni, cu două partide cu implicaţii în zona inferioară a clasamentului. De la ora 18:30, Oţelul se va zbate în faţa Rapidului să scoată capul de sub apă. Moldovenii ocupă penultima poziţie în campionat, cu numai 2 puncte, dar un eventual succes i-ar ridica chiar deasupra adversarilor de astăzi şi, implicit, peste linia retrogradării. De la 21:00, urmărim U Cluj - CSMS Iaşi.


22:56 Final de partidă! U Cluj învinge cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind marcate în prima repriză. Un debut cu stângul pentru Chirilă, care a vorbit multe la prezentare, dar pe teren echipa a arătat prea puţine. Eu vă mulţumesc pentru atenţie şi vă urez o seară frumoasă în continuare. Ne luăm la revedere pentru două săptămâni de la Liga 1. E rândul naţionalei acum. Noapte bună!


22:46 Pălimaru l-a înlocuit pe Wesley. Comentatorul ne spune cum primul a avut evoluţii şterse în primele şase etape. Despre Wesley ce să mai spunem? 75 de minute pe teren şi nicio fază notabilă. Cred că e detronat fostul golgheter de Liga 2 de cel pe care l-a schimbat în ceea ce priveşte prestaţiile şterse. Cei de la U Cluj pasează cu călcâiul în careul ieşenilor. Destul de evident că cei de la CSMS i-au oferit lui Chirilă un debut îngrozitor, cu de toate.

În minutul 81, Raul Costin trimite la câţiva milimetri de bară. "Se joacă cu ocaziile cei de la U Cluj", suntem avertizaţi. În principiu, fac asta pentru că pot. Şi e greu de crezut că se mai poate schimba ceva. Nu când U Cluj atacă, atacă şi atacă din nou.


22:28 Creţu, iată un nume care trebuie reţinut în această ediţie de Liga 1. Putea să micşoreze diferenţa de pe tabelă în minutul 59, dar nu a reuşit. Însă a driblat doi jucători şi a oferit, pentru puţin timp, ritm partidei. Lucru mare pentru meciul acesta! 2678 de spectatori sunt în tribunele stadionului. Toţi, clujeni. 

Mitic scoate de pe linia porţii, în minutul 65, golul de 3-0 al celor de la U Cluj. Cum s-ar spune, pluteşte în aer golul. Cel din careul ieşenilor.


22:17 Retrag cele spuse. Cei de la CSMS Iaşi nu sunt deloc determinaţi. În minutul 53, doar lipsa de precizie a  lui Boutadjine i-a salvat de la un scor umilitor. Defensiva ieşeană a fost surprinsă din nou. Iar noi să ne amintim cum Florin Prunea vorbea despre ce spectaculos va juca CSMS după numirea lui Ionuţ Chirilă.


22:09 Cei de la CSMS Iaşi au ieşit determinaţi de la vestiare, dar au irosit o lovitură liberă bună. Olah şi-a asumat executarea lui, după îndelungi discuţii cu Wesley. Este minutul 50 şi mai avem încă o eternitate până la fluierul final al partidei. Este o părere subiectivă, desigur.


22:05 A început partea a doua a meciului. Încă 45 de minute şi gata, ne luăm la revedere de la Liga I pentru două săptămâni. Teja mută primul. Mengolo, jucătorul cel mai faultat în prima repriză, este înlocuit de Jula.


21:52 Finalul primei reprize. Ne citim din nou peste un sfert de oră. Sperăm să mai rezistaţi alături de noi încă 45 de minute. U Cluj intră la vestiare în avantaj. Conduc cu 2-0, iar ieşenii trebuie să schimbe ceva cât mai repede, altfel vor pleca fără puncte acasă. Wesley putea să reducă din diferenţă în ultimele secunde ale primei reprize, dar a ratat incredibil. Atacantul de 33 de ani nu pare să mai aibă forma de dinainte, cea care l-a făcut să fie, de altfel, cel mai bun jucător străin din Liga 1. În urmă cu mult timp, nu ierta din asemenea poziţii.


21:40 Arbitrul acordă lovitură de la 11 metri pentru U Cluj! Destul de uşor, dar scorul poate să devină 2-0. Muşat va executa.

Şi este gol! Numai Ionuţ Chirilă să nu fii acum. Şumudică presupunem că se bucură undeva din faţa televizorului. Parcă cei de la CSMS Iaşi jucau altfel cu Marius Lăcătuş. Nu vrem să fim răutăcioşi, dar se leagă greu jocul ieşenilor. Şi au fost doar câteva minute cu adevărat "periculoşi".


21:36 Este minutul 35, jocul s-a animat, asta spre surprinderea noastră. Cei de la U Cluj au făcut un pas înapoi, motiv pentru care ieşenii au avut ocazii bune de a egala situaţia pe tabelă. Veselovsky a fost însă atent de fiecare dată, motiv pentru care scorul este în continuare 1-0 pentru U Cluj. Meciul se întrerupe des din cauza faulturilor, motiv pentru care tocmai am ascultat o recapitulare a tuturor partidelor din această etapă şi am aflat cine este liderul Ligii 1: Astra. 


21:26 GOOOOOOL U CLUJ!  În minutul 22, Viveiros deschide scorul norocos. Fostul jucător al celor de la CSMS Iaşi nu iartă şi înscrie pentru U Cluj. A venit imediat şi răspunsul ieşenilor. Wesley nu a profitat însă de greşeala portarului advers şi a trimis pe lângă. Ionuţ Chirilă se agită pe banca tehnică. "Mai sunt însă multe minute, se poate întâmpla orice", ne spun cei de la Look. Tocmai de asta ne temem. Că mai sunt multe minute şi că va trebui să mai aşteptăm o perioadă bună de timp până la o altă fază interesantă.


21:25 Comentatorul partidei este foarte încântat la aproape fiecare fază periculoasă a celor două echipe. Bine, că foloseşte expresia "fază periculoasă", pe asta i-o iertăm. Nu se întâmplă nimic în ultima partidă a etapei. Minutul 20, scorul este în continuare 0-0. În schimb, se mai vede un cartonaş galben. Mengolo, pentru un fault clar. 1-1 la avertizări.


21:10 Voiam spectacol, nu avem parte de asta în primele minute ale partidei. Nu e nimic, aşteptăm cuminţi. Între timp, s-a arătat şi primul cartonaş galben al partidei, în minutul 7. Bosoi, de la CSMS Iaşi a fost avertizat de arbitru. E multă determinare. Şi atât. Comentatorul partidei ne anunţă faptul că niciun suporter al ieşenilor nu a făcut deplasarea la Cluj. Păcat.


21:00 Bine v-am regăsit! Comentăm împreună, vreme de 90 de minute, ultimul meci al etapei cu numărul 6. Este primul meci al lui Chirilă pe banca celor de la CSMS Iaşi, după ce conducerea a decis să întrerupă colaborarea cu Marius Lăcătuş, cel care a promovat echipa în acest sezon în Liga 1. Rămâne de văzut dacă fostul antrenor al Chiajnei va debuta cu dreptul pe banca tehnică a moldovenilor. Meciul este important pentru evitarea retrogradării de către ambele echipe. Sperăm să vedem un meci bun, cu multe ocazii. Iar premise există, dat fiind faptul că pe teren vor fi jucători precum Wesley, Viveiros sau Jovanovic. 

Arbitrul a fluierat startul partidei. Să fie bine, ca să nu fie rău. Fanii celor de la U Cuj, impecabili, ca de obicei.


20:52 Avem echipele de start la U Cluj - CSMS Iaşi:

U CLUJ: Veselovsky - P. Jovanovic, Ninu, I. Neag, Muşat - A. Lungu, Bucşa - Boutadjine, Stojanovic, Viveiros - Mengolo

Rezerve: Niculescu, Skvorc, R. Costin, Fl. Achim, Kovacs, Paulinho, G. Jula
 
Antrenor: Mihai Teja
 
CSMS IAŞI: Grahovac - Mitic, M. Mihalache, Cr. Munteanu, Vladu - Bosoi, Al. Creţu, Olah, Ciucur - Al. Dedu - Wesley
 
Rezerve: Caparco, L. Dobre, Călugăru, Plămadă, Pălimaru, Novac, Bădic
 
Antrenor: Ionuţ Chirilă

20:23 Se încheie meciul de la Galaţi. Oţelul - Rapid 2-0, un rezultat surprinzător pentru mulţi, dar perfect justificat după cele întâmplate pe teren. Moldovenii au obţinut prima victorie a sezonului şi au strâns o zestre de 5 până acum, tot atâtea câte are şi Rapid. Se anunţă o luptă grea de tot pentru evitarea retrogradării. Rămâneţi pe www.prosport.ro pentru declaraţii după meciul de la Galaţi, după care vă las pe mâna colegei Sorina Opriţescu, alături de care veţi comenta ultimul meci al etapei, U Cluj - CSMS Iaşi.


20:16 Rapid se apără haotic pe finalul meciului, iar gălăţenii zburdă la propriu. Zaharia a fost la capătul unei acţiuni născută datorită găurilor din apărarea giuleşteană, dar şutul extremei gălăţene a fost oprit de Bornescu. În acest ritm, nu ar fi exclus să se mai înscrie măcar un gol până la finalul partidei.


20:10 Moment greu pentru Oţelul. Avdic, unul dintre cei mai buni oameni până acum, este eliminat după o intrare dură la Vali Negru. Gălăţenii au ajuns la cota 6 jucători eliminaţi în primele 6 etape. Clar, cea mai indisciplinată echipă din Liga I.


20:05 În minutul 71, neamţul Weiss l-a scos de pe teren pe eroul Cristian Cristea, autorul dublei cu care Oţelul o conduce pe Rapid. Aplauzele au fost din plin pentru atacantul moldovenilor, dar bucuria gazdelor era să fie stricată imediat de o acţiune a giuleştenilor. Martin îi trimite excelent lui Roşu în faţa porţii, dar fostul stelist nu ajunge la minge. Oricum, se vede efectul sângelui proaspăt trimis în teren de Ganea.


19:59 Este interesant de văzut ce se va întâmpla în continuare. Oţelul s-a retras deliberat în defensivă, pentru a aştepta greşeala adversarilor, obligaţi să atace. Zaharia şi Avdic sunt precum nişte resorturi întinse la maximum, în aşteptarea ocaziilor de contraatac. Până acum, doar jocul la ofsaid al giuleştenilor i-a oprit să majoreze scorul.


19:52 GOOOOOL OŢELUL! Murgoci centrează din partea stângă, iar Cristian Cristea face dubla cu o lovitură de spectaculoasă, din 11 metri. Bornescu s-a întins greoi şi degeaba. Ce jucător poate deveni acest Cristian Cristea. El şi cu Marcel Avdic au strălucit până acum într-o echipă altfel modestă a Oţelului. Minutul 60.


19:47 Ganea forţează atacul. Îl scoate pe Săndulescu, mână moartă în prima repriză, şi îl aruncă pe Ciolacu în luptă. Chiar, are cineva vreo explicaţie de ce vedeta în devenire a Giuleştiului nu a fost pe teren din primul minut?


19:39 Meciul a fost reluat cu câteva minute de respiro, oferite de galeria Oţelului, care a aruncat în teren câteva torţe. "Moare Oţelul, muriţi şi voi" a fost mesajul afişat de cei din tribune. De drag vor muri jucătorii, în mod cert, nu ai cum altfel cu aşa suporteri înţelegători şi iubitori.


19:34 Da, am revenit cu live blogul ProSport, probabil cel mai bun live blog de fotbal aproape zilnic din România. Nu suntem atât de fanatici, dar suntem plini de speranţă că vom avea o repriză a doua plină de evenimente la Galaţi. Eventual, poate va conta şi Rapidul în ofensivă. Sunt Antonio Robitu şi vă aştept să comentăm împreună şi repriza a doua a meciului Oţelul - Rapid.


19:20 Final de repriză la Galaţi! Oţelul conduce cu 1-0, după reuşita lui Cristi Cristea. Vă las în a doua repriză să comentaţi meciul cu Antonio Robitu, colegul meu. Credeţi că se mai poate întâmpla ceva? Cum vi s-a părut prima parte? Noi ne auzim puţin mai târziu, când avem de comentat ultimul meci al etapei, cel dintre U Cluj şi CSMS Iaşi. Ştim, ştim, nu e tocmai un derby, dar poate o să fim surprinşi de cum vor juca echipele. Putem doar să sperăm că nu vom sta împreună până la ora 23:00 degeaba. 


19:17 În minutul 43, Rapid marchează, dar golul este anulat. Coman a fost în offside. Să îi spună asta cineva şi lui Emil Dică. Părea nemulţumit şi nu credea că e corectă decizia tuşierului. Ei, a cam a fost. Şi unul destul de mare. Două minute de prelungire, e greu de crezut că Rapid va reuşi să facă ceva. E nevoie de un duş rece la pauză. Sau de un discurs motivaţional. Altfel, Oţelul câştigă astăzi.


19:09 Un cadru al celor de la Look TV ne-a lămurit de ce antrenorul Oţelului a fost confirmat în funcţie după ce câteva ore situaţia lui a fost incertă. Numai jucător al lui Michael Weiss să nu fii şi să îl superi pe neamţ. Este minutul 37, nicio ocazie demnă de menţionat în ultima perioadă. Toate fazele Rapidului se opresc în preajma careului, iar Bornescu stă liniştit, cu banderola de căpitan pe braţ, privind partida între buturi. Vă lăsăm cu neamţul gălăţean până se mai întâmplă ceva interesant la meci.


19:03 Săndulescu, jucătorul Rapidului, s-a uitat la prea multe meciuri de Europa League sau Champions League. În minutul 29 a decis să şuteze de la 30 de metri la poarta gălăţenilor. Desigur că a tras mult peste poartă, iar pe tabelă nu există nicio modificare. Păcat de fază, rapidiştii reuşiseră să lege câteva pase bune în preajma careului. Copiii de mingi au treabă multă astăzi în peluze.


18:57 Pancu vede cartonaşul galben pentru o simulare caraghioasă în careul gălăţenilor. E ciudat să vedem un jucător de 37 de ani, cu atât de multă experienţă, cerşind o lovitură de la 11 metri. Îşi recunoaşte gestul, dar e tardiv. 


18:52 Ca să vă daţi seama de nivelul la care joacă Rapid, trebuie să menţionez pasa lui Pancu către Coman, cea care s-a dus în peluză. Degeaba a urmărit-o jucătorul, doar dacă avea aripi reuşea să facă ceva cu ea. Şi, ca tabloul să fie complet, jucătorul cel mai bun al giuleştenilor, care nu are însă banderola pe braţ, Coman, a ratat egalarea după ce mingea a trecut milimetric de poartă. Nu are nici noroc Rapidul. Minutul 25, scorul este în continuare 1-0 pentru fosta campioană a României. Vorbim aici despre Oţelul Galaţi. Ştiu că suna a o glumă acum. Nu e.


18:42 GOOOOOOOL OŢELUL! Cristea deschide scorul cu un şut imparabil. Este minutul 7, iar Oţelul conduce cu scorul de 1-0. Şi ceva ne spune că antrenorul Rapidului nu mai zâmbeşte atât de larg cum o făcea la începutul partidei. Situaţia giuleştenilor nu pare a fi una bună în acest sezon, chiar dacă au investitor nou, chiar dacă au venit jucători noi (fie şi ei liberi de contract).


18:40 În minutul şase, Tudorie, puştiul care a dat probe în Germania, a fost cât pe ce să deschidă scorul, dar a apărat Bornescu. Ar putea cineva să mă lămurească şi pe mine de ce Bornescu este căpitanul Rapidului? Este contestat de fani, în locul lui este cerut cu insistenţă Drăghia şi încă nu putem uita gafa din meciul cu Gaz Metan. Până acum, meciul a fost întrerupt de două ori. Şi a fost doar o singură ocazie de poartă.


18:30 Bună ziua! Sunt Sorina Opriţescu şi comentăm împreună prima repriză a partidei dintre Oţelul şi Rapid, meci care în trecut ar fi contat pentru prima parte a clasamentului, nicidecum pentru evitarea retrogradării. Dar acesta este fotbalul, aceasta este Liga 1, iar nouă nu ne rămâne decât să ne adaptăm. Ganea zâmbeşte, are doar cinci puncte până acum. Asta în timp ce Weiss, antrenorul demis şi numit din nou la Oţelul pare ceva mai gânditor. Ne gândim că are motive serioase de îngrijorare. A început partida!


17:58 Avem echipele de start la Oţelul - Rapid. Surprinde la giuleşteni lăsarea pe bancă a lui Ciolacu. În rest, un 11 normal, în limita posibilităţilor actuale ale vişiniilor:

Oţelul: Plopeanu - Cojoc, Sipovic, M. Andrei, Murgoci - S. Cucu, Milea - Al. Zaharia, Cr. Cristea, Avdici - Tudorie

Rezerve: Hotoboc, Moglan, V. Stoian, Ciftci, Pecha, Adăscăliţei, V. Gheorghe
 
Antrenor: Michael Weiss
 
Rapid: Bornescu - Savin, Mera, Tînc, Al. Iacob - V. Negru, Săndulescu - L. Buş, E. Dică, Al. Coman - Pancu
 
Rezerve: Drăghia, D. Lung, Ciolacu, Fl. Călin, N. Vasile, I. Roşu, M. Martin
 
Antrenor: Ionel Ganea

17:28 Oţelul suferă în campionat, dar tot a reuşit să dea una dintre revelaţiile acestui start de sezon. Portarul Dragoş Plopeanu a fost refuzat în primă fază de moldoveni, dar a rămas şi a devenit om de bază între buturile campioanei din 2011. "Acum n-ar fi fost chiar rău nici doar un egal cu Rapid, dar n-a fost să fie şi avem obligaţia să luăm toate punctele cu ei", a spus Plopeanu (25 de ani), într-un interviu acordat ProSport.


17:17 Ionuţ Chirilă este pe mână cu Iaşiul. Antrenorul în vârstă de 48 de ani i-a luat locul lui Marius Lăcătuş săptămâna trecută şi va debuta la Cluj pe banca moldovenilor. De amintit că la instalare a avut acelaşi discurs precum cel de la instalarea la Chiajna: "Vreau ca acest club să se autofinanţeze în câţiva ani". Apropo, legat de numirea lui Chirilă la Iaşi, ProSport a dezvăluit aici  despre legătura premierului Victor Ponta în intermedierea mutării.
17:00 Avem mare noroc că putem urmări două meciuri din Liga I astăzi. La mijlocul săptămânii trecute, jucătorii Oţelului ameninţau conducerea clubului că nu se vor prezenta la meciul cu Rapid, dacă nu îşi vor primi restanţele salariale. În cele din urmă, administratorul special Lucian Ciofoaia a rezolvat situaţia şi Oţelul - Rapid se va disputa.
Etapa a 6-a a noului sezon din Liga I se încheie luni, cu două partide cu implicaţii în zona inferioară a clasamentului. De la ora 18:30, Oţelul se va zbate în faţa Rapidului să scoată capul de sub apă. Moldovenii ocupă penultima poziţie în campionat, cu numai 2 puncte, dar un eventual succes i-ar ridica chiar deasupra adversarilor de astăzi şi, implicit, peste linia retrogradării.
 
Celălalt meci al zilei este cel dintre Universitatea Cluj şi CSMS Iaşi, de la ora 21:00. Situaţia din acest joc este similară cu cea din jocul de la Galaţi. Clujenii sunt deasupra liniei, cu 5 puncte adunate după 5 etape, dar situaţia lor se poate complica în cazul unui eşec în faţa ieşenilor, aflaţi pe locul 16, cu doar 2 puncte. Ambele partide vor fi transmise de Look TV.
 
Suntem Sorina Opriţescu şi Antonio Robitu şi vă aşteptăm să comentăm împreună partidele Oţelul - Rapid (18:30) şi U Cluj - CSMS Iaşi (21:00).
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.