TAS a înregistrat recursul FC Vaslui pentru acordarea licenţei. Moldovenii îşi joacă ultima carte la Lausanne. "Şansele sunt mici, dar există"

13 mai 2014 8531 afişări Liga 1
TAS a înregistrat recursul FC Vaslui pentru acordarea licenţei. Moldovenii îşi joacă ultima carte la Lausanne. "Şansele sunt mici, dar există"

UPDATE20:00 Tribunalul de Arbitraj Sportiv a admis judecarea recursului formulat de FC Vaslui în vederea acordării licenţei. Deşi clubul nu a făcut recurs la Federaţia Română de Fotbal, Consiliul Local Vaslui, în calitate de acţionar minoritar, a înaintat recurs la Lausanne, TAS acceptând şi urmând să judece solicitarea în cursul lunii iunie.

"Trebuie să joace până la capăt. Faptul că TAS-ul a aprobat cererea demonstrează că FIFA şi UEFA nu fac altceva decât să respecte criteriul sportiv. Există o şansă, mică, ce-i drept, dar există. Atât timp cât mai ai dreptul la un apel, de ce să nu te prezinţi la el", a comentat fostul finanţator, Adrian Porumboiu, la Digi Sport.


Clubul din Vaslui a depus, vineri, 9 mai, o contestaţie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv prin care cere anularea deciziei Federaţiei prin care clubul era condamnat să joace sezonul viitor la matineu. Cum a fost posibil acest lucru? Chiar dacă moldovenii nu au primit licenţa din partea FRF, oficialii clubului au decis să meargă la TAS. Invocând faptul că nu au fost ei consultaţi şi nu au avut dreptul la apărare, membrii Consiliului Local (CL deţine 16% din acţiunile clubului) au votat cu unanimitate de voturi depunerea contestaţiei la TAS. În acest contest, moldovenii speră ca decizia Comisiei de Licenţiere să fie anulată, iar formaţia să primească drept de joc în Liga 1 pentru sezonul viitor.

Una dintre firmele lui Porumboiu a cerut insolvenţa SC Vaslui
Altfel, o altă mutare importantă a avut loc zilele trecute. Din informaţiile obţinute de ProSport, Comprest, firmă deţinută de fostul patron Adrian Porumboiu, a cerut demararea procesului de insolvenţă a SC Vaslui.


84% din acţiunile SC Vaslui sunt deţinute de Ciprian Damian, iar 16 % de Consiliul Local Vaslui


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.