Suspectat că a aranjat meciul Pandurii – U Cluj 0-1, Pîrvulescu a fost suspendat de club. Călinoiu: „Bun, batem Steaua, învingem Dinamo. De ce jucătorii noștri nu se mobilizează la fel și cu echipele mici?”. Reacția FRF

Suspectat că a aranjat meciul Pandurii - U Cluj 0-1, Pîrvulescu a fost suspendat de club. Călinoiu:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Eugen Pîrvulescu, președintele celor de la Pandurii Tg. Jiu, a fost suspendat miercuri dimineață din funcția pe care o ocupă la club, anunță DigiSport. Adunarea Generală a Acționarilor îl bănuiește pe Pîrvulescu de aranjarea meciului dintre Pandurii – Universitatea Cluj, încheiat 0-1. Trei luni nu își va mai îndeplini acesta sarcinile de serviciu. Eugen Pîrvulescu a revenit la Pandurii la finalul anului 2014, după ce ocupase vreme de patru luni aceeași funcție la Universitatea Cluj:

„Da, este adevărat. Sunt suspendat până la data de 29 iulie. Mi se pare un lucru normal. Oamenii din Adunarea Generală a Acționarilor au o mare putere, iar când apar astfel de dubii, e foarte bine să se ancheteze, să se elucideze dacă da sau nu. Dacă am avut vreo implicare, suport consecințele. Dar vă spun că 100% meciul s-a jucat pe teren. Nu mi-e frică de nimic. Doresc această anchetă pentru a nu-mi fi pătată imaginea, a declarat acesta pentru ProSport.


UPDATE 16:22 Într-un comunicat de presă postat în urmă cu doar câteva secunde pe site-ul FRF, Departamentul de Integritate și Antifraudă și-a exprimat punctul de vedere: 

Federația Română de Fotbal, prin Departamentul de Integritate și Antifraudă, a luat act de suspendarea provizorie a președintelui CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu, Eugen Pîrvulescu, și de motivele care au condus la decizia Adunării Generale a Acționarilor clubului din prima ligă.

Reprezentanții FRF au solicitat clubului CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu hotărârea Adunării Generale a Acționarilor prin care a fost luată decizia mai sus menționată, iar în perioada următoare Departamentul de Integritate și Antifraudă va acționa spre clarificarea speței. O comunicare ulterioară privind acest caz va fi făcută doar la finalizarea acțiunii Departamentului de Integritate și Antifraudă. 

Departamentul de Integritate și Antifraudă al FRF


UPDATE 15:30 ProSport a luat legătura cu președintele Consiliului județean din Gorj, Ion Călinoiu, cel despre care Eugen Pîrvulescu a spus că nu i-a răspuns la telefon. „Noi ne-am sesizat în urma celor apărute în presa locală și cea centrală. Cum că Eugen Pîrvulescu s-a întâlnit cu cei de la Universitatea Cluj înainte de jocul direct. Eu nu spun că el e vinovat, dar uitați că suspiciuni există după ce noi am pierdut acel joc de pe teren propriu. Lumea aici strigă „Hoții, ați făcut blat nenorociților!”. Nu ne permitem să ni se pună o astfel de etichetă și din această cauză s-a luat o astfel de măsură. Eu unul sunt foarte supărat de ceea ce se întâmplă. Cum e posibil să bați pe Steaua, pe Dinamo și să pierzi cu echipele mici? De ce jucătorii nu se mobilizează la fel și cu echipele mici”, a spus Călinoiu.

Este interesantă teoria pe care o susține președintele Consiliului județean. Coincidență sau nu, președintele Concordiei Chiajna, Cristian Tănase, folosea același argument, într-o discuție cu reporterul ProSport, pentru justificarea demiterii lui Marius Șumudică. „Da, am învins-o noi pe Dinamo, dar de ce pierdem cu echipele mici? Cu cele cu care trebuie să ne batem pentru evitarea retrogradării”, spuneaTănase.  

Revenind la ceea ce se întâmplă la Pandurii, Călinoiu a declarat că Ionuț Stelescu se va ocupa de treburile clubului cât timp Pârvulescu e suspendat. Postul local de televiziune, TVSud, a anunțat pe 24 aprilie că FRF anchetează clubul Pandurii. „Ultimele rezultate înregistrate de Pandurii Târgu Jiu pe teren propriu au dus de la sine o serie de suspiciuni în jurul echipei. Echipa de sub Dealul Feleacului a câștigat cu 1-0 la Târgu Jiu, iar partida a fost oferită ca pont sigur pe paginile de internet care se ocupă cu vânzarea de ponturi. Meciul dintre Pandurii și U Cluj este descris ca fiind un pariu „Sigur și Simplu”, pe o victorie a oaspeților, fapt ce s-a și întâmplat”, se arată pe site-ul www.tvsud.ro


UPDATE 14:40 Eugen Pîrvulescu a susținut o conferință de presă în care a încercat să explice situația în care se află în acest moment:

„În cursul dimineții, ajungând la birou, în jurul orei 10:00, am găsit o hotărâre a celor din Adunarea Generală a Acționarilor, în care sunt înștiințat că am fost suspendat. Sunt implicat în trucarea rezultatului jocului disputat pe teren propriu dintre Pandurii și Universitatea Cluj. Dânșii s-au sesizat în urma articolelor apărute în presă. E normal ce fac dânșii, pentru că vor să aibă un fotbal curat. Dacă eu am făcut blat, vreau să mă duc la pușcărie pe viață. Probabil că, având funcția de președinte la U Cluj, relația cu cei de acolo, mă învinovățesc.

Vreau să stau cu jucătorii de vorbă, ei sunt aproape de evitarea retrogradării și am mare încredere în ei. Acum, da, regret că m-am întors la Pandurii. Când vor fi alți membri AGA, mă întorc cu mare drag aici. Plec cu o strângere de inimă, mi-al fi dorit să termin campionatului, să fiu pe bancă la finala Cupei Ligii, dar asta este. Aștept să se deruleze ancheta. Sunt cu conștiința împăcată.

Viața merge înainte, i-am spus lui Edi Iordănescu să continue treaba, la fel și jucătorii. Nu mi-e frică de nimic. Nu îmi dau demisia. Trebuie să găsim cadru legal pentru a pleca de aici. S-a scris în presă că am fost la hotelul celor de la Universitatea Cluj. Da, am fost. Eram cu impresarul lui Eric acolo. Următoarea zi am mâncat cu Vlad Munteanu și cu fiul lui Walter. Nu am nimic de ascuns”, a spus acesta. A încheiat conferința de presă cu o declarație de dragoste pentru jurnaliștii prezenți în sală.


UPDATE 13:22 ProSport a contactat Departamentul de Comunicare al Ligii Profesioniste de Fotbal pentru a afla care este reacția LPF după suspendarea lui Pârvulescu: „Nu avem nicio poziție oficială cu privire la acest eveniment”. Ofițerul de Integritate al FRF, Costin Negraru, nu a putut fi deocamdată contactat.


Meciul dintre Pandurii și Universitatea Cluj a trezit bănuieli după ce Nuno Viveiros a marcat un gol considerat de mulți a fi fost prea ușor, iar Mihai Roman a ratat în minutul 53 o lovitură de la 11 metri. Partida s-a disputat în data de 20 aprilie.

Decizia conducerii celor de la Pandurii vine la doar o săptămână după ce ProSport a scris despre suspiciunile legate de meciul pentru care Pîrvulescu a fost acum suspendat. „Partida a fost sută la sută murdară, dar nu pentru pariuri, s-au plătit niște datorii”, au susținut sursele contactate de jurnaliștii ProSport. Un fotbalist de la Pandurii a declarat pentru ProSport sub protecția anonimatului: „Toată lumea vorbește pe aici că a fost aranjat (n.r. – meciul pierdut pe teren propriu cu „U” Cluj). Simțim niște lucruri, dar nu știm cine a fost implicat. Aici se vorbește despre faptul că s-ar fi plătit niște datorii cu înfrângerea asta, nu știm ce să mai credem”.

Contactat de ProSport, președintele lui U Cluj, Vlad Munteanu, s-a rezumat să spună: „Mi se pare o aberație, o idioțenie, să-l bănuiești pe Pârvulescu de faptul că a făcut blat pentru că a fost conducător la U. Nu pot să cred că jucătorii de la Pandurii care au ratat în meciul cu noi nu au vrut să dea gol”.

Citește mai jos articolul scris de Cristian Scutariu pe 22 aprilie

„De asta fug toți de noi ca de râie”

Potrivit gsp.ro, 17 jucători de la cele două echipe sunt impresariați sau se află în relații excelente cu soția lui Laurențiu Reghecampf. Coincidență, fiul fotbalistului Paul Pîrvulescu și, în același timp, nepotul lui Eugen Pîrvulescu, este botezat de soții Reghecampf. Actual președinte de la Pandurii a fost adus la U Cluj în vara trecută de Florian Walter, finanțatorul bun prieten de familie cu aceiași soți Reghecampf.

„Este o prostie. Cred că au vrut să scape de el și nu știau cum. Câștigă acest proces fără probleme. Dacă îl apără avocatul Dan Idita (n.r. – avocatul familiei Reghcampf), câștigă înainte să înceapă. Păcat că în România fotbalul este pătat de asemenea speculații. De asta fug toți de noi ca de râie. Din cauza speculațiilor nefondate. Păcat că nu intervine cineva competent să pună capăt acestor lucruri. Cei ce speculează aceste lucruri și se joacă cu viețile oamenilor ar trebui să răspundă penal pentru faptele lor.

Dacă nu ai dovezi, nu ai voie să vorbești. În fotbalul de azi din România, nimeni nu riscă așa ceva: nici ca jucător, manager sau conducător”, a spus soția lui Reghecampf despre suspendarea lui Eugen Pîrvulescu.

Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen