Supravieţuitorul! Un reportaj special despre jucătorul care a trăit cu Unirea toate senzaţiile! Poveste de Hollywood

21 mai 2011 4791 afişări Comentează şi tu Liga 1
Supravieţuitorul! Un reportaj special despre jucătorul care a trăit cu Unirea toate senzaţiile! Poveste de Hollywood Supravieţuitorul

Dacă vrei să ştii ceva despre Unirea Urziceni, persoana pe caretrebuie să o cauţi se numeşte Epaminonda Nicu. A fost martor laincredibila ascensiune a formaţiei ialomiţene, iar acum se pregăteşte să tragăcortina peste ceea ce s-a numit la un moment dat "Chelsea dinBărăgan". Rămân în urmă amintiri, pe care ni le-a împărtăşit la oplimbare în parc, şi un inel de campion din partea ProSport.

Dacă s-ar fi născut în Statele Unite ale Americii, cu siguranţăpovestea sa ar fi ajuns subiect de film la Hollywood. Nu regretăasta, de fapt nu îi pare rău pentru nimic, pentru că a trăit clipepe care nici măcar nu îndrăznea să le viseze: "Dacă îmi spuneaicând jucam în Liga a III-a că voi ajunge campion şi în LigaCampionilor, nu te băgam în seamă. E ceva de povestit nepoţilor!Extraordinar!". Îşi pune pe deget inelul de campion primit în 2009,întinde pumnul spre aparatul de fotografiat şi continuă: "Seara încare am devenit campion a fost cea mai frumoasă. Nici nu ştiu cumsă îţi descriu senzaţiile pe care le-am trăit".

Aretelefonul plin cu poze din Ligă

Cadoul primit de la ProSport îl păstrează la loc de cinste alăturide medalie, de tricoul de campion şi de câteva amintiri dinmeciurile din cupele europene. "Vreau să înrămez tricourile, să-mifac un loc special cu lucrurile din fotbal", ne spune cu mândrieNicu, în timp ce caută prin telefon fotbalistul care l-aimpresionat cel mai mult.

Nu găseşte nimic, dar am avut timp să observăm că şi-a păstrataproape toate fotografiile cu el în tricoul Unirii. Drumul nostruse termină, aşa cum aproape e încheiată şi cariera lui Nicu laUrziceni. A fost martorul unei evoluţii spectaculoase, dar"fotbalul nu se termină aici". O spune chiar el.

Nu prea mai ţin legătura cufoştii colegi sau cu domnul Petrescu. Astaeste
Epaminonda Nicu, fundaş Unirea Urziceni

Cel mai impresionat am fostde stadionul lui Hamburg. Mi se face şi acum pielea de găină cândîmi amintesc cum erau suporterii. La Liverpool nu a fost cevafoarte special pentru mine
Epaminonda Nicu, fundaş Unirea Urziceni

121 de meciuri a jucat Epaminonda Nicu pentru Unirea Urziceni înLiga I

7 prezenţe în cupele europene a strâns Epaminonda Nicu. Trei înLiga Campionilor şi patru în Europa League


0 niciun gol nu a marcatEpaminonda Nicu pentru Unirea Urziceni în Liga I şi în cupeleeuropene

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.