Suporterii Oţelului, trataţi "cu spatele" de reprezentantul acţionariatului

12 iun 2013 1739 afişări Liga 1
Suporterii Oţelului, trataţi "cu spatele" de reprezentantul acţionariatului FOTO: SORIN PANĂ
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Întâlnirea de miercuri după-amiază dintre suporteri, primarul Marius Stan şi reprezentantul acţionariatului de la Oţelul, organizată la solicitarea fanilor, a fost în cele din urmă doar una bilaterală. Deşi confirmase că va veni în calitatea sa de reprezentat al companiei TNG, deţinătoarea acţiunilor de la club, directorul executiv Remus Pascu n-a mai dat ochii cu suporterii. „Deşi domnul Pascu ne-a confirmat că va fi prezent, iată că acţionarii ne-au arătat din nou cât de mult preţuiesc suporterii şi acest oraş”, a spus Leonard Gâbu, unul dintre suporterii care au iniţiat întânirea de la care sperau să afle situaţia clubului şi viitorul acestuia.

La doar doi ani de când eram în înaltul cerului, am ajuns oaia neagră, tremurând că ne dispare echipa, iar ei (n.r. – reprezentanţii acţionariatului) nici măcar «huo» nu au venit să ne spună în faţă”, a adăugat plângând Virgil Neagu, un suporter septagenar. De asemenea, primarul Marius Stan s-a declarat jignit. „Când vine primarul unui oraş, o vizită de altfel anunţată, reprezentarea celeilalte părţi se impune. Faptul că din partea celor care gestionează clubului nu a mai venit nimeni denotă lipsă de respect faţă de suporteri, faţă de Galaţi”, a spus fostul directorul general al Oţelului, exact în ziua în s-a împlinit un an de la demisia sa din această funcţie.

Marius Stan le-a cerut celor de TNG să renunţe la club dacă nu pot asigura o funcţionare normală. „Acum un an, în momentul demisiei mele mele. tunci situaţia clubului era cât se poate de normală, cu 7,3 milioane de euro în cont. Garantat, tot ce s-a cheltuit nu e cu nici un euro peste ce am lăsat noi în cont. Mai este foarte puţin până când echipa va începe pregătirile, cu salarii restanţe faţă de jucători, fără apartamente pentru ei pentru că nu s-au plătit chiriile, fără bani de cantonamente. Acţionarii să spună clar ce au de gând, cerem imperios acest lucru pentru a şti exact ce avem de făcut cu fotbalul gălăţean. Dacă nu pot, atunci să se dea deoparte, mai sunt şi alţii care ar vrea şi ar putea să se implice în susţinerea activităţii acestei echipei. Mă simt vinovat că l-a recomandat pe Adamescu să preia clubul, atât cât te poţi simţi vinovat atunci când vorbeşti de unul dintre primii trei miliardari din România”, a spus Stan în faţa celor aproape o sută de fani prezenţi la întâlnire.
Acţiunile FC Oţelul au fost preluat în septembrie 2012 de către The Nova Group, companie controlată de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu.

Soluţie pentru deblocarea conturilor

FC Oţelul se află sub sechestru asigurator impus de ANAF, în urma recalculării din perioada 2005-2008 a unor taxe aferente drepturilor salariale obţinute de către angajaţii pe bază de convenţii civile, suma în cauză ajungând la aproximativ 5 milioane de euro. Marius Stan s-a declarat convins că în instanţă clubul va avea câştig de cauză şi spus şi care este soluţia pentru deblocarea conturilor. “Trebuie depusă o garanţie în valoare de 10 % din suma considerată restantă, un fel de cauţiune. Astfel se deblochează conturile până când se va ajunge la un verdict final al instanţelor de judecată. Situaţia aceasta nu este doar la Oţelul sau la fotbal, întreg sportul românesc a funcţionat cu aceste convenţii civile. Aceste datorii vor cădea în instanţă, mai ales că există precedentul, cazurile Dinamo şi Astra”.

Fanii anunţă un miting de proporţii
Reprezentanţii Ligii Suporterilor Gălăţeni (1au anunţat că pregătesc un miting de protest de o amploare fără precedent. “Am luat legătura şi cu sindicatele, care ne-au transmis că ne vor fi alături”, a spus Valentin Tudose, preşedintele LSG. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.