"Sunt pe jumătate român!" Cadu explică motivele pentru care iubeşte ţara noastră

1 dec 2011 2971 afişări Liga 1
"Sunt pe jumătate român!" Cadu explică motivele pentru care iubeşte ţara noastră "Sunt pe jumătate român"

Cadu se dă român! La propunerea PRO TV şi ProSport, căpitanul CFR-ului s-a îmbrăcat într-un costum popular românesc, pentru a-şi dovedi sentimentele sincere faţă de ţara adoptivă.

"Mă consider pe jumătate român. Îmi place mult în România, mă simt ca în Portugalia aici", punctează portughezul de 29 de ani încă din start. Aflat la Cluj din vara anului 2006, Cadu este cel mai longeviv căpitan de pe prima scenă a fotbalului românesc. "Iubesc Clujul cu toată inima. Pentru mine, Clujul înseamnă România. Faţă de restul ţării nu am niciun sentiment. Aici am fost tratat mai bine ca acasă. Aici am trăit cele mai mari satisfacţii din viaţa mea", subliniază stoperul. Dulce, partenera sa de viaţă, îi împărtăşeşte părerea: "Şi soţiei mele îi place la Cluj, chiar dacă îi e dor de Portugalia uneori".

"România nu înseamnă ţigani şi mizerie"

Cadu nu este împăcat cu ideea că nu le poate schimba conaţionalilor viziunea deformată despre România. "Din păcate, portughezii nu pot să creadă că Clujul e un oraş deosebit. Ei asemuiesc ţara cu ţiganii, cu mizeria, cu sărăcia. Nu e deloc aşa. Dar eu vorbesc acum prin prisma atmosferei şi situaţiei pe care le-am găsit la Cluj", mărturiseşte liderul "feroviarilor". Unul dintre atuurile integrării lui Cadu a fost capacitatea de a învăţa rapid limba română. "Chiar dacă vorbesc fără probleme româneşte, încă mă străduiesc să vorbesc corect, dar e greu să o fac perfect. Nu ştiu cântece româneşti pe de rost, dar îmi plac foarte mult Andra şi Puya. Îi ascult", spune acesta cu un zâmbet în colţul gurii.

"Vreau să fiu scouter"

Cadu ştie ce va face după ce va agăţa ghetele în cui: va deveni căutător de talente. "Mi-ar plăcea să fiu scouter! Ce jucător din Liga I le-aş propune şefilor? Wesley. Clar! E cel mai bun din campionatul nostru. De la Steaua pe nimeni. Să fim serioşi, e o echipă de mijlocul clasamentului acum!", susţine franc Ricardo, care s-ar gândi serios dacă ar avea posibilitatea să fie cooptat în conducerea CFR-ului. "După retragere voi sta cu familia, dar voi lua în calcul o astfel de variantă dacă va exista ocazia", încheie Cadu.

Au sărbătorit 1 decembrie cu fasole frecată!

Iuliu Mureşan le-a făcut o surpriză jucătorilor în cinstea zilei de 1 Decembrie şi a organizat o mică petrecere încă de marţi. "Am invitat pe toată lumea la mine acasă şi am făcut o mică petrecere. Am mâncat de toate, am avut foarte multă mâncare. Le-am dat la băieţi şi fasole frecată cu cartofi ţărăneşti. Au stat la coadă. Le-a plăcut mult mâncarea noastră, mai ales străinilor. Ne-am simţit foarte bine. Cadu şi Sougou au fost DJ, au pus muzică", a dezvăluit preşedintele CFR-ului.

Noi parteneri pentru "De ce iubesc România"


Companiile Vodafone, BRD Groupe Sociéte Générale, Xerox, Inga Media, Indoor Media, Phoenix Media şi Kepi Consult s-au alăurat de ieri campaniei "De ce iubesc România". Ideea campaniei a fost lansată în urmă cu cinci zile de PRO TV, Gândul, ProSport, Sport.ro, Ziarul financiar şi Mediafax. Prin intermediul campaniei, românii sunt îndemnaţi să spună celor din jur, acasă şi în străinătate, ce anume îi face să fie mândri de ţara lor.

Sarmalele sunt preferatele mele. Din păcate, sunt greu de preparat pentru soţia mea
Ricardo Cadu, căpitan CFR Cluj

Cel mai bun prieten al meu e din Cluj, jumătate român, jumătate maghiar. M-a impresionat bunătatea românilor. E altă mentalitate aici
Ricardo Cadu, căpitan CFR Cluj

Cetăţenia rămâne o prioritate pentru mine. Am vorbit şi cu Arpi despre problema aceasta. Dacă e nevoie, pun burta pe carte pentru a învăţa literatura şi istoria României
Ricardo Cadu, căpitan CFR Cluj

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.