"Sunt fotbalistul-hocheist"

20 feb 2010 26 afişări Comentează şi tu Liga 1
"Sunt fotbalistul-hocheist" "Sunt fotbalistul-hocheist"

Este unul dintre cei mai experimentaţi fotbalişti din lotul luiDinamo, vorbeşte rar, se fereşte de şabloane şi este văzut ca unuldintre cei mai citiţi fotbalişti. Răspunsul lui Boștină laîntrebarea "Câte cărţi ai citit?": "Ceva mai multe decât golurilemarcate!".

Salut, Gabi. Eşti scump la vorbă şi asta e şi primaîntrebare. De ce apari aşa de rar în faţa presei?
Pentru că se vorbeşte prea mult, se spun multe lucruri aiurea. Îmie jenă, de-asta am luat decizia de a deschide gura mai rar. Altfel,să nu fiu înţeles greşit, dar nu îmi plac declaraţiile de genul "nedăm viaţa pe teren". Nu. Eu spun că "îmi place să trăiesc peteren"!

Ai aproape 33 de ani. Te gândeşti să te retragi?

Nu mi-am pus problema asta. De ce să o fac? Am patru kilograme subgreutatea normală. Mă simt chiar mai bine decât la 26 de ani. La35-36 de ani o să‑mi fac o reevaluare şi poate o să pun ghetele încui.

Atunci, te întreb altfel. Eşti pe final de contract cuDinamo. În vară îţi expiră înţelegerea. Ce o săfaci?
Eu vreau să joc în continuare la Dinamo. M-am simţit bine aici, darpână acum nu mi s-a propus prelungirea şi nici nu o să fiu supăratpe cineva dacă acest lucru n-o să se întâmple. Spre surprindereamea, toţi acţionarii s-au purtat foarte frumos cu mine. Ştii cum sespune: recunoştinţa e floare rară.

Totuşi, nu eşti cel mai iubit fotbalist de la Dinamo. Trecutul dinGhencea este de vină?

Ştiu asta. Sunt suporteri care iubesc atât de mult Dinamo, încât nupot trece peste faptul că am jucat şase ani la Steaua. Mă bucurînsă pentru că simt respectul celorlalţi.

În doi ani şi jumătate la Dinamo nu ai înscris niciun golîn Liga I. E un record negativ pentru tine?
Nici vorbă. Am dat în schimb multe pase de gol. Eu suntfotbalistul-hocheist, mă bucur mai mult la un asisst decât la oreuşită. La Dinamo joc mai mult în centru, iar antrenorii români auobiceiul să trimită pe teren doi mijlocaşi centrali defensivi.Recunosc, mie nu îmi place să mă apăr.

Se spune despre tine că îţi place să citeşti mult...

Îţi răspund şi la întrebarea cealaltă. Am ceva mai multe cărţicitite decât goluri marcate în carieră.

Vrea să se facă scouter

Eşti poliglotul echipei. Câte limbi străinevorbeşti?
Îţi răspund că mă descurc la acest capitol. Acum, ce fac, mălaud?

Nu te lauzi, dar e interesant, mai ales că nu ai jucatniciodată în străinătate...
Le-am învăţat în ţară. Uite, franceza mi-a plăcut mult. Am avutposibilitatea să joc în străinătate, dar de ce să mă duc? Pentru50.000 în plus, pe care oricum îi cheltuiam acolo? N‑avearost...

Te-ai gândit ce o să faci când termini cariera defotbalist? Te vezi pe bancă sau în birou?
Mi-ar plăcea să fiu scouter. Sunt mulţi copii talentaţi care nu potreuşi, iar această meserie în fotbalul românesc nu preaexistă.

Ce regreţi? Te întreb, pentru că ai doar patru selecţii laechipa naţională...
Au fost momente în care aş fi meritat mai mult. Nu sunt dezamăgitde nimic.


"Am un apartament pe Şoseaua Ştefan cel Mare şi unul înDrumul Taberei. Când eram la Steaua, mă înjurau vecinii de aici,acum mă înjură cei de acolo", Gabi Boştină, mijlocașDinamo

"Îmi doresc să câştig titlul şi cu Dinamo. E marea meadorinţă. Nu mă gândesc la Liga Campionilor", Gabi Boştină,mijlocaș Dinamo

"E greu să luăm titlul, dar vreau să fim ca UnireaUrziceni anul trecut. Nimeni să nu ne bage în seamă", GabiBoştină, mijlocaș Dinamo


Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.