Șumudică rămâne fără victorie în play-off. Astra – Dinamo 1-2. Campionii au ratat la milimetru, dinamoviștii au „mușcat” pe final prin Rivaldinho și Bumba și au urcat pe podium

Șumudică rămâne fără victorie în play-off. Astra - Dinamo 1-2. Campionii au ratat la milimetru, dinamoviștii au
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra – Dinamo 1-2 (Săpunaru 90+3 / Rivaldinho 83, Bumba 85)

Echipele de start:

  • Astra Giurgiu: Iliev – Al. Stan, Săpunaru, Fabricio, J. Morais – Takayuki, Pițian – Teixeira, Budescu, V. Nicoară – D. Florea
  • Rezerve: Boșneag, Buș, Boubacar, Moise, Lovin, Al. Ioniță, D. Niculae
  • Dinamo: Cerniauskas – Romera Navarro, Nedelcearu, Dielna, St. Filip – Mahlangu, Palic – Hanca, Rivaldinho, P. Petre – Nemec
  • Rezerve: I. Popescu, Busuladzic, Bawab, D. Nistor, M. Oliva, Maric, Bumba

Două echipe cu un ritm total opus au jucat la Giurgiu, în Astra – Dinamo 1-2. Campionii rămân fără victorie în play-off și au înregistrat a patra înfrângere la rând, în timp ce elevii lui Contra sunt pe val, după ce au legat a doua victorie consecutivă. „Guriță” recunoștea, la conferința de presă premergătoare meciului, că Dinamo este în creștere, iar acest aspect s-a văzut și în această seară. 

Astra a avut începutul de meci, iar Dielna a fost aproape să marcheze în proprie poartă în primele minute, dar până la finalul primelor 45 de minute dinamoviștii au fost cei care au controlat jocul. la ieșirea de la cabine, schimbările lui Șumudică au revigorat jocul echipei, iar ocaziile au început să curgă. Budescu, Niculae și Fabricio au ratat la milimetru ocazii uriașe de a marca. 

Dinamoviștii nu au rămas datori și au deschis scorul, în minutul 83, prin Rivaldinho, care a înregistrat al doilea gol de la venirea la echipă. Iar „câinii” nu s-au oprit și au mai marcat două minute mai târziu, prin Bumba, după o deviere a atacantului brazilian. Astra a marcat în minutele de prelungire prin Săpunaru, dar nu a fost de ajuns, iar Dinamo urcă pe locul 3, în play-off, în timp ce Astra rămâne codașa clasamentului, cu 23 de puncte. 


22:23 FINAL! ASTRA – DINAMO 1-2. Hațegan fluieră finalul meciului imediat după golul lui Săpunaru. 


22:22 GOOOOOL ASTRA! Săpunaru reduce din diferență cu o execuție simplă din fața porții, dar Ioniță a fost vedeta fazei. A plecat din banda dreaptă, a driblat doi adversari și a trimis mingea în fața porții, de acolo de unde fundașul central nu a avut probleme și a stabilit scorul final 1-2 pentru Dinamo. 


22:15 GOOOOOL DINAMO! Șumudică a amuțit pe banca tehnică, după ce dinamoviștii și-au dublat avantajul. Steliano Filip trimite o minge către Rivaldinho, care deviază până la Bumba, iar jucătorul intrat în urmă cu câteva minute îl lobează pe Iliev pentru 2-0.


22:13 GOOOOOL DINAMO! Alb-roșii construiesc o fază superbă de atac, cu Nistor pe post de servant și Rivaldinho la finalizare, iar rămas singur cu portarul brazilianul nu iartă și deschide scorul la Giurgiu. Este al doilea gol al fiului lui Rivaldo la echipa din „Ștefan cel Mare”.


22:09 Ioniță centrează bine în careul adversar, acolo unde apare Niculae, dar mingea trimisă cu capul se duce peste poartă. Același atacant pierde o minge în propria jumătate de teren, Nistor ajunge la minge și șutează violent puțin pe lângă poartă.


22:05 Campionii au început să conteze în atac, după ce Șumudică a aruncat în teren toate variantele ofensive pe care le avea la dispoziție pe bancă. Dinamoviștii au mai ajuns de câteva ori în careul gazdelor, dar Rivaldinho și Nemec au fost blocați în ultimul moment.


21:55 Ce șut! Nemec comite henț în marginea propriului careu, iar Hațegan dictează lovitură liberă. Fabricio își asumă responsabilitatea execuției, iar brazilianul trimite un superșut foarte puțin pe lângă poarta lui Cerniauskas.


21:51 Au început să curgă ocaziile la poarta lui Cerniauskas, de data aceasta pe o recuperare a campionilor. Stan l-a lăsat singur cu portarul pe Niculae, execuția sa cu exteriorul e deviată de portarul dinamovist, iar mingea care se scurgea încet în poartă e scoasă de Nedelcearu de pe linie. 


21:48 Astra revine în atac, după o perioadă dominată de dinamoviști. Campionii au scos bine mingea din apărarea, Budescu a plecat pe contratac, a pasat în bandă la Florea, care a întors un adversar și a pasat în marginea careului. Mingea a ajuns destul de greu la Teixeira, care a pasat la același Budescu, iar decarul a șutat puțin pe lângă poartă din întoarcere.


21:37 Prima fază dificilă pentru Hațegan, în această seară. Palic furnizează o pasă superbă, care scoate din joc doi fotbaliști adverși, Hanca urmărește mingea și intră în careu, iar din spate apare Morais, care are o intervenție la care „câinii” au cerut penalty. Totuși, reluările au arătat că fundașul stânga a atins prima oară mingea.


21:33 A început repriza secundă cu două nume noi în echipa Astrei. Șumudică îi introduce pe Boubacar și Ioniță și îi scoate pe Takayuki și Nicoară.


21:18 Hațegan fluieră finalul celor 45 de minute. Rivaldinho a avut o ultimă ocazie pentru oaspeți, cu câteva minute înainte de finalul reprizei, dar lovitura sa de cap a fost blocată de Iliev.


21:10 Dinamo domină meciul în aceste momente, după ce elevii lui Contra au prins curaj în urma ocaziilor avute. Steliano Filip trimite o minge în careul advers, Patrick Petre îi ia fața lui Morais și scoate la Rivaldinho, dar brazilianul alunecă în momentul în care se pregătea să șuteze.


21:02 Dinamoviștii devin din ce în ce mai periculoși, după un început mai bun al adversarilor. Hanca a centrat bine în careu, acolo unde a apărut Nemec, dar mingea trimisă puternic cu capul este prinsă de Iliev. 0-0, după jumătate de oră, la Giurgiu.


20:58 A fost rândul dinamoviștilor să aibă prima acțiune de poartă periculoasă. Defensiva lui Șumudică a scos greu mingea din propriul careu, Nicoară a respins greșit în spate, iar Rivaldinho a apărut bine, undeva la 25 de metri de poartă, și l-a întins serios pe Iliev, care a scos în corner.


20:52 Se joacă tare și hotărât la Giurgiu. Încă o acțiune de atac de pe partea lui Morais, centrarea fundașului e blocată inițial de Romera, iar amândoi urmăresc mingea până la marginea terenului, acolo unde din prea multă dorință Morais îl aruncă pe Romera peste panourile publicitare. Scena nu a degenerat, cei doi și-au strâns mâinile sub privirea lui Hațegan și au continuat partida extrem de echilibrată până în acest punct.


20:42 Majoritatea atacurilor gazdelor s-au desfășurat pe banda stângă a terenului, acolo unde a apărut încă o dată Morais, a pătruns până la margingea careului, de unde a venit cu o centrare lăsată de Steliano Filip printre picioare, chiar în fața porții. Alegerea fundașului stânga s-a dovedit eficientă, iar „câinii” au ieșit imediat de sub presiunea adversarilor. 


20:39 Șumudică are primele reacții nervoase la adresa lui Hațegan, după intrarea dură a lui Nemec asupra lui Stan. Atacantul s-a dus „sanie” asupra fundașului, iar Șumi a cerut în stilul propriu un cartonaș galben. Cele două echipe încă se tatonează în căutarea traseelor spre poarta adversarilor.


20:31 Început tare de meci al elevilor lui Șumudică. Morais a centrat din prima, din banda stângă, iar Dielna, prins puțin cam în spate de fază, a încercat să degajeze, dar mingea a trecut periculos peste poarta lui Cerniauskas.


20:30 A început meciul dintre ultimele clasate în play-off. Astra și Dinamo se întâlnesc la Giurgiu: campionii au șansa de a bifa prima victorie, în timp ce „câinii” pot lega două victorii consecutive, după ce în etapa trecută au învins CFR Cluj, cu 2-0.


20:00 Meciul de la Giurgiu va fi arbitrat, de la centru, de Ovidiu Hațegan, care va fi ajutat de la tușe de Sebastian Gheorghe și Mircea Grigoriu, în timp ce Robert Dumitru va fi al patrulea arbitru. 


19:00 Avem echipele de start pregătite de cei doi antrenori, care se vor duela în întâlnirea de la Giurgiu. Șumudică a decis să producă un șoc în rândul echipei și a schimbat sistemul într-un clasic 4-2-3-1, cu câțiva titulari surpriză: Pițian, Nicoară și Florea, preferat în detrimentul lui Niculae și Buș. De cealaltă parte, Contra îi acordă credit lui Rivaldinho, după primul gol al său la Dinamo. În primul „11” apare și Patrick Petre, care are o nouă șansă de a demonstra că poate întrerupe perioada nefericită prin care trece.


Astra – Dinamo, ora 20:30, este meciul care închide etapa a cincea a play-off-ului. Giurgiuvenii se află pe ultimul loc în clasamentul play-off-ului și traversează o perioadă neagră: nu au câștigat niciun meci de când a început partea a doua sezonului și au obținut un singur punct (0-0 cu CS U Craiova).

  • Remiza dintre CFR și Viitorul redeschide lupta pentru locul 2, poziție ce asigură prezența în preliminariile viitoarei ediții a Ligii Campionilor


De cealaltă parte, Dinamo a câștigat meciul din ultima etapă cu CFR Cluj, însă confruntarea cu ardelenii au fost singurul succes din play-off pentru gruparea condusă de Contra.

Sezonul regulat a început cu victoria lui Dinamo la Giurgiu, scor 4-1. În retur, meciul de pe Arena Națională s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele