Ștucan, dezvăluiri incredibile din procesul cu Reghecampf: cei 5 jucători infectați cu virusul misterios de la Steaua – Vaslui 0-1 au devenit 13 în instanță! Unul dintre cei 13 neagă că a fost bolnav: „N-am avut nimic cu Vaslui”

Autor: Costin Ștucan Publicat: 17 Sep. 2015, 08:01 Actualizat: 17 Sep. 2015, 22:37 Liga 1

Noi detalii incredibile legate de meciul SteauaFC Vaslui 0-1, disputat vineri, 11 aprilie 2014, au ieșit la iveală, marți, în sala 101 de la Tribunalul București. La finalul partidei încheiate cu o uriașă surpriză, antrenorul de atunci al Stelei, Laurențiu Reghecampf, declarase: „Aproape jumătate din echipa de bază s-a îmbolnăvit. Popa, Tătărușanu, Pârvulescu, Chipciu au luat un virus, au stat numai pe toaletă, au vomitat, au avut o stare proastă„. Vă amintiți, probabil. Cauza era un virus stomacal care, potrivit antrenorului,  „a lovit clubul în ultimele zile”.  Presa de sport a ridicat atunci mai multe semne de întrebare legate de prima înfrângere a Stelei în campionat după un an:

  • Timp de o săptămână, jucătorii de la Vaslui au amenințat că nu se prezintă la meci. Clubul era pregătit să trimită juniorii, însă titularii s-au răzgândit în ultima clipă. Cu o oră și jumătate înainte de meci, autocarul Vasluiului trecea pe lângă Arcul de Triumf în drum spre Ghencea
  • Casele de pariuri au blocat meciul din cauza sumelor mizate pe cota 21 acordată pentru victoria aproape imposibilă a oaspeților în fața unei echipe care conducea autoritar în clasamentul Ligii 1
  • A doua zi după meci, Ciprian Damian, președintele lui FC Vaslui, a declarat: „”Fratele meu a spus că simte că se va sparge într-un fel tensiunea asta și că-i batem. I-am spus să pună 100 de lei pe 2 solist. Nu a avut însă curajul să joace atît, dar a pus 50 de lei”. Ulterior, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a reacționat dur: „Am văzut și eu cota Vasluiului, am văzut și că au vrut să joace cu juniorii acest meci. Știu că sînt restanțe mari la acest club. Sînt foarte multe meciuri în Liga 1 care sînt în atenția FRF. Am văzut că domnul Damian de la Vaslui a pariat pe victoria echipei sale, să ne arate biletul să vedem și noi”

Steaua motivase, însă eșecul, prin apariția unui virus. Iritați de suspiciunile care planau în media asupra afecțiunii apărute peste noapte, oficialii clubului au postat a doua zi după joc un comunicat în care anunțau: „Natura acestei boli pare să fie una virală, însă nu ne putem pronunța cu exactitate pentru moment, avînd în vedere faptul că ancheta epidemiologică e în desfășurare. Facem un apel către reprezentanții mass-media să nu dezvolte acest subiect în mod eronat și, în cazul în care au nelămuriri, să contacteze ofițerul de presă al clubului”. Contactat de Gazeta Sporturilor, ofițerul de presă al clubului, Cătălin Făiniși, a declarat: „Nu este vorba de enterocolită”.

Laurențiu Reghecampf le răspuns fanilor Stelei, iritați de jocul echipei lor la meciul cu FC Vaslui

FORMULAREA BIZARĂ‚ DIN COMUNICATUL AL STELEI
În comunicatul Stelei, apare o contradicție. La începutul textului se spune că simptomele au apărut joi, 10 aprilie, în preziua meciului. La jumătatea comunicatului publicul este informat că simptomele au apărut în apropierea orei de disputare a partidei. Meciul a început vineri, 11 aprilie, la ora 20:30.

Prima frază: „În ziua care a precedat partida cu FC Vaslui, cîțiva jucători din cadrul lotului au prezentat simptomatologie caracteristică unei enterocolite.

A patra frază: „Din păcate, din cauza faptului că simptomele au apărut în apropierea orei de disputare a partidei, cîțiva dintre aceștia nu au fost apți pentru jocul cu FC Vaslui”

Misterul s-a adâncit duminică, 13 aprilie. Într-un nou comunicat, Steaua anunța: „”În ziua care a precedat partida cu FC Vaslui, cîțiva jucători din cadrul lotului au prezentat simptomatologie caracteristică unei enterocolite. Situația jucătorilor afectați este sub control, aceștia reluînd antrenamentele în mare majoritate. În plus, fotbaliștii sînt atent monitorizați în continuare și au dat semne de ameliorare”.  Enterocolită sau nu, în acea zi, autorul acestui text a publicat în ProSport un articol cu titlul „Reghecampf, coincidențele și întoarcerea virușilor dăunători” în finalul căruia se scria: ProSport așteaptă cu interes finalizarea acestei anchete și concluziile staffului medical”. Pentru acest articol și pentru un al doilea, publicat a doua zi, Reghecampf l-a acționat în instanță pe autor, la distanță de un an.

O coincidență nesesizată la momentul partidei Steaua – FC Vaslui a ieșit la iveală ulterior. Surse apropiate lui Reghecampf susțin că actualul antrenor de la Litex este foarte bun prieten cu Liviu Ciobotariu, antrenorul Vasluiului pe 11 aprilie 2014. Potrivit informațiilor, cei doi ar fi chiar partneri de afaceri într-un restaurant cu specific italienesc. „Ciobotariu este foarte des invitat acasă la familia Reghecampf”, a susținut un personaj important din fotbalul românesc, sub protecția anonimatului.

A treia zi, luni, 14 aprilie, Reghecampf a susținut o conferință de presă în care a încercat din nou să risipească îndoielile: „Am avut probleme cu Popa și Tătărușanu. Popa nu a fost în lot, Tătărușanu a fost pe foaie doar ca să stea pe bancă. Bogatinov, al treilea portar, era și el în stare foarte gravă. Probabil că un jucător sau un angajat al clubului a fost bolnav și s-a transmis foarte repede. Trei-patru jucători nu erau în stare bună la meci. Pe Chipciu și Pârvulescu i-am schimbat la pauză pentru că nu se simțeau bine. Am luat toate măsurile, am dezinfectat sala de mese”. Antrenorul Stelei a venit cu un teanc de coli A4 pe care erau printate articolele din media românească, încadrate de Reghecampf la „neadevăruri”. Printre zecile de foi nu se număra, însă, niciun buletin medical despre starea și diagnosticul fotbaliștilor afectați de misteriosul virus.


Steliștii părăsesc gazonul din Ghencea cu capetele plecate la finalul meciului cu Vaslui

La finalul zilei, 61 la sută dintre cei peste 10.000 de participanți la un sondaj inițiat de DolceSport votaseră „Da” la întrebarea: „A fost blat la Steaua – FC Vaslui?”

„Mafia pariurilor jubilează, DNA-ul când se sesizează?”
Banner afișat de galeria Stelei la derbyul cu Dinamo, disputat la o săptămână după meciul cu Vaslui

Din data meciului Steaua – FC Vaslui au trecut 513 zile și nimeni nu a mai auzit nimic despre virusul care a învins o echipă invincibilă. În ciuda interesului trezit de subiect și a suspiciunilor născute, clubul Steaua nu a postat vreodată pe site sau pe rețelele de socializare un raport medical care să certifice suferința jucătorilor de dinaintea partidei cu cvasidesființata Vaslui. Ancheta epidemiologică a trecut în tărâmul mitului până marți, 15 septembrie, când a ieșit, neașteptat, la iveală într-o sală de tribunal.

 

Concluzia anchetei începe cu „cel mai probabil”

În timpul procesului dintre autorul textului și antrenorul Reghecampf, avocații reclamantului au solicitat la termenul din luna iunie adăugarea la dosar a unei expertize medicale. În sfârșit, misterul virusului urma să fie elucidat printr-un buletin medical complet, cu analize și rapoarte de observație.

La 17 luni de la celebrul episod, avocații au depus un act compus din două coli A4 în care medicul Stelei, Radu Paligora, prezintă concluziile anchetei epidemiologice. Actul este redactat și înregistrat în 6 mai 2014, adică la aproape o lună după desfășurarea meciului, și reprezintă, de fapt, un memo intern pentru conducerea clubului. Șefii Stelei sunt informați încă din deschidere că simptomele toxinfecției alimentare – în paranteză este trecut diagnosticul enterocolită acută infecțioasă – au apărut pe 10 aprilie după-amiaza, odată cu intrarea fotbaliștilor în cantonament.

Apoi vin concluziile, extrem de interesante ținând seama de perioada lungă de timp în care a fost desfășurată ancheta epidemiologică: 11 aprilie – 6 mai 2014.

„Cel mai probabil, cauza infecției a fost virală. Acest diagnostic l-am pus după simptomatologie, răspuns la tratament și din discuțiile avute cu pacienții”, scrie Radu Paligora, doctorul Stelei care la scurt timp după redactarea actului avea să-l însoțească pe antrenorul Reghecampf la Al Hilal, în Arabia Saudită.

Concluzia este surprinzătoare. Pe lângă senzația de îndoială în privința diagnosticului dată de expresia „cel mai probabil”, Radu Paligora a finalizat o anchetă doar pe baza simptomelor, a răspunsului la tratament și a discuțiilor cu pacienții. Orice student la Medicină – ProSport a discutat cu unul aflat în ultimul an –  știe că „ancheta epidemiologică fără rezultatul unor analize este imposibilă. Cu „cel mai probabil” lansezi o ipoteză a unui studiu cel mult, în niciun caz o concluzie a unei anchete mai ales dacă se pretinde a fi oficială. Nu poți face ancheta pe simptomatologie și pe răspunsul la medicație, ci pe baza analizelor care ar fi trebuit să arate epidemiologic prezența E coli, o bacterie care provoacă enterocolita infecțioasă în 99 la sută dintre cazuri”.

Continuarea scoate la iveală felul în care a pătruns
virusul în vestiarul Stelei. „Jucătorii au consumat alimente diferite, ceea ce duce la concluzia că alimentele au fost infestate cu un virus pe cale digestivă (oral-fecal), de o persoană implicată în manipularea și prepararea alimentelor, nefiind vorba de servirea vreunui aliment alterat”, scrie Paligora, care are și un suspect: din nou „cel mai probabil”, numitul Marius Frunză, angajat al unei firme care colaborează cu clubul Steaua, probabil, pe partea de furnizare a alimentelor.  Potrivit actului, Frunză a „prezentat simptome asemănătoare cu 48 de ore înainte de izbucnirea epidemiei” în vestiar.

Citește mai jos continuarea textuluiActul semnat de Paligora și depus de avocatul Idita la tribunal

 

După 17 luni, 5 jucători au devenit 13. Plus 4 membri din staff

Marea surpriză apare, însă, la enumerarea victimelor enterocolitei. Inițial, după meci, Reghecampf îi nominalizase doar pe Tătărușanu, Popa, Chipciu și Pârvulescu. Ulterior, antrenorul a vorbit despre „patru-cinci jucători” afectați, în timp ce clubul a precizat mereu că e vorba despre „câțiva jucători”. La un an și jumătate distanță, șoc! Fanii Stelei află acum că numărul fotbaliștilor  afectați s-a triplat. Și asta nu e tot.

Potrivit raportului lui Paligora, Tătărușanu, Popa și Bogatinov au fost cei mai afectați, bulgarul acuzând cele mai grave simptome. Urmează 10 fotbaliști „afectați moderat”: Răduț, Piovaccari, Chipciu, Cristi Tănase, Matei, Neagu, Pârvulescu, Sânmărtean, Aldea și Pintilii. În plus, patru membri ai staffului figurează și ei pe lista victimelor: Horia Codorean, Ovidiu Kurti, Sorin Cristof și Toni Petrea.

„Trei-patru jucători nu erau în stare bună la meci”
Laurențiu Reghecampf, 14 aprilie 2014

În total, 17 angajați ai clubului sunt nominalizați în concluzia anchetei epidemiologice prezentată marți în fața instanței. De aici, încep curiozitățile. Cu excepția lui Tănase, toți ceilalți sunt apropiați ai familiei Reghecampf. Pe unii dintre ei, antrenorul și soția-impresar i-au luat în Arabia Saudită. Alții au fost transferați la Steaua sau la alte cluburi din România.   

În raport, Paligora spune: „Toți pacienții care au fost sub tratament, au răspuns pozitiv și în termen de 48 de ore infecția a fost eradicată”. Doctorul contactat de ProSport a spus: „Dacă afecțiunea este de natură infecțioasă, vindecarea completă durează între 5 și 7 zile”

Imediat după meci, Reghecampf a susținut că Tătărușanu, Popa, Chipciu și Pârvulescu au stat numai pe toaletă și au vomitat. Culmea, pe 6 mai 2014, Paligora vorbea despre cazuri serioase la Tătărușanu, Popa și Bogatinov. Chipciu și Pârvulescu erau trecuți la „afectați moderat”, deși antrenorul spusese că au stat doar la toaletă și au vărsat. ProSport a stat de vorbă cu un doctor specialist în boli infecțioase care a precizat, sub protecția anonimatului: „A sta pe toaletă în enterocolită înseamnă să mergi de minimum 5-7 ori pe zi. Discutăm în acest caz de o deshidratare masivă. Adaugăm febra și vărsăturile, care înseamnă sucuri fiziologice pierdute, și avem tabloul unei slăbiri considerabile a organismului. Un astfel de pacient nu poate face efort fizic susținut într-un interval de 24 de ore de la declanșarea simptomelor”.  Culmea, Chipciu și Pârvulescu – adică unul dintre prietenii și, respectiv, finul familiei Reghecampf – au jucat titulari a doua zi cu FC Vaslui, dar au fost schimbați la pauză. În schimb, Piovaccari, Tănase și Pintilii, alți jucători „afectați moderat”, au stat pe teren tot meciul.


Deși a stat numai pe toaletă și a vomat, Pârvulescu a depus mult efort în prima repriză a meciului cu Vaslui

Chipciu, surprins într-un duel aprins cu Madson. Și mijlocașul stelist a stat pe toaletă și a vomat înainte de meci

 

În finalul documentului, Paligora prezintă neregulile găsite la bucătărie și la sala de mese:

  • Cu excepția bucătarului Marius Falas, niciun alt membru al personalului din blocul alimentar nu a avut viza medicală obligatorie, semestrială, adică analizele de sânge și coprocultura
  • Nu existau probe din alimentele consumate care să fie reținute 36 de ore pentru a depista un microb în cazul unei potențiale infecții
  • Femeile de serviciu Magdalena Negru și Marioara Toma efectuează și activități la sala de mese (debarasare, igienizare și spălarea vaselor)

Doctorul a prezentat o serie de măsuri care au fost aprobate de președintele clubului Valeriu Argăseală printr-o adresată emisă în 9 mai 2014.

Citește mai jos continuarea textuluiMăsurile luate de Argăseala pe 9 mai 2014 pe două file depuse de avocatul Idita la tribunal

Ce nu trebuia să afle presa? Jucător: „N-am avut nimic la meciul cu Vaslui”

Cazul nu se termină în hățișul măsurilor organizatorice luate de Steaua înainte de plecarea lui Reghecampf la arabi. În sala de tribunal, marți, actualul antrenor de la Litex Loveci a fost întrebat de judecător în timpul interogatoriului: Care este motivul pentru care, la solicitarea expresă a presei și a pârâtului, Ștucan Costin, nu ați prezentat documentele medicale în dovedirea afecțiunii de care sufereau cei patru jucători, din lotul de bază, lipsă de la partida FC Steaua – FC Vaslui, care a avut loc pe Național Arena în data de 14.04.2014?”

„Aceste lucruri nu trebuiau prezentate presei”, a răspuns sec Reghecampf. O întrebare: fanii Stelei trebuiau să afle detalii despre virus?

În loc de concluzie, ProSport a stat de vorbă cu unul dintre fotbaliștii nominalizați de Radu Paligora printre victimele virusului misterios în ancheta epidemiologică prezentată în tribunal„Nu am avut niciodată în carieră așa ceva. Nu mi-a fost rău, nu am avut nimic de acest gen la meciul cu FC Vaslui”, este răspunsul șocant care aruncă în aer teoria virusului. Din motive lesne de înțeles, identitatea jucătorului va fi protejată.

„Noi, cei de la Steaua, v-am spus adevărul despre jucătorii afectați de un virus la stomac în ultimele zile”
Laurențiu Reghecampf, 14 aprilie 2014

Autor: Costin Ștucan Publicat: 17 Sep. 2015, 08:01 Actualizat: 17 Sep. 2015, 22:37 Liga 1
Pe aceeași temă
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
Clădirea de poveste construită de un boier putred de bogat. Moartea şocantă a moşierului şi averea impresionată
Clădirea de poveste construită de un boier putred de bogat. Moartea şocantă a moşierului şi averea impresionată
Tiger Woods, recuperare anevoioasă. Noi detalii despre starea de sănătate a sportivului, în urma accidentului rutier din Los Angeles. FOTO
Tiger Woods, recuperare anevoioasă. Noi detalii despre starea de sănătate a sportivului, în urma accidentului rutier ...
BREAKING NEWS | Fosta echipa a lui Cosmin Olaroiu s-a desfiintat la doar 3 luni dupa ce a castigat titlul in China! Anunt BOMBA
BREAKING NEWS | Fosta echipa a lui Cosmin Olaroiu s-a desfiintat la doar 3 luni dupa ce a castigat titlul in China! Anunt ...
Semnificația florilor de primăvară. Ce plantă se oferă pentru a cere iertare
Semnificația florilor de primăvară. Ce plantă se oferă pentru a cere iertare
E de-a dreptul tulburător. Ce pensie are fiul lui Nicolae Ceaușescu
E de-a dreptul tulburător. Ce pensie are fiul lui Nicolae Ceaușescu
Banii a sute de mii de români, în pericol?! Ministrul Muncii se pregăteşte de tăieri
Banii a sute de mii de români, în pericol?! Ministrul Muncii se pregăteşte de tăieri
Lică a murit nevinovat, într-un Volkswagen condus de prietenul vitezoman. Mașina a intrat cu peste 100 km/oră în stâlp
Lică a murit nevinovat, într-un Volkswagen condus de prietenul vitezoman. Mașina a intrat cu peste 100 km/oră în stâlp
Din nou fără Paște? Verdict crunt: „Nu vom avea Sărbători!”
Din nou fără Paște? Verdict crunt: „Nu vom avea Sărbători!”
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te pot OMORÎ. Sunt preferatele multor oameni
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te pot OMORÎ. Sunt preferatele multor oameni
Pedeapsa uluitoare primită de familia unui adolescent din Coreea de Nord prins în timp ce se uita la un clip pentru adulți
Pedeapsa uluitoare primită de familia unui adolescent din Coreea de Nord prins în timp ce se uita la un clip pentru adulți
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
EXCLUSIV. Meciul la care spectatorii români ar putea reveni în tribune. Prefectul Capitalei: 'La sfârșitul lui martie'
EXCLUSIV. Meciul la care spectatorii români ar putea reveni în tribune. Prefectul Capitalei: 'La sfârșitul lui martie'
Lidl ÎNCHIDE agenţia din România. ”Lidl Tour îşi va înceta activitatea în România”
Lidl ÎNCHIDE agenţia din România. ”Lidl Tour îşi va înceta activitatea în România”
Motivul surprinzător pentru care ejaculezi prea devreme. 20 de cauze ale ejaculării premature
Motivul surprinzător pentru care ejaculezi prea devreme. 20 de cauze ale ejaculării premature
Cel mai vechi brand auto din lume are un logo nou. Marca este foarte iubită și în România - VIDEO
Cel mai vechi brand auto din lume are un logo nou. Marca este foarte iubită și în România - VIDEO
A mers la benzinărie și a văzut că pompa de carburant avea debit mic. Când a aflat de ce a avut un șoc!
A mers la benzinărie și a văzut că pompa de carburant avea debit mic. Când a aflat de ce a avut un șoc!
Raportul SUA privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. Prinţul Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman, desemnat responsabil pentru aprobarea operaţiunii | DOCUMENT
Raportul SUA privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. Prinţul Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman, desemnat responsabil ...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Şoferiţa care a omorât fetiţele aflate pe trotuar a spus că a încurcat pedalele. A fost lăsată să plece acasă
Şoferiţa care a omorât fetiţele aflate pe trotuar a spus că a încurcat pedalele. A fost lăsată să plece acasă
Fără precedent de la Banca Transilvania. Anunţul făcut de cea mai mare bancă din România
Fără precedent de la Banca Transilvania. Anunţul făcut de cea mai mare bancă din România
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit: s-a culcat cu 7 bărbaţi diferiţi, în 7 zile consecutive
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit: s-a culcat cu 7 bărbaţi diferiţi, ...
ȘOC! Ce perversiuni ar fi făcut Bianca Drăgușanu cu Bădălu în fața copiilor!
ȘOC! Ce perversiuni ar fi făcut Bianca Drăgușanu cu Bădălu în fața copiilor!
Britanicii sunt păcăliți zilnic cu această METODĂ. Trei români au aplicat-o dar au fost filmați
Britanicii sunt păcăliți zilnic cu această METODĂ. Trei români au aplicat-o dar au fost filmați
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice și silicoane!
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice și silicoane!
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?