Străinul regretat

19 iun 2009 16 afişări Liga 1
Străinul regretat Străinul regretat

Mulţi dintre stranierii Rapidului au fost catalogaţi mercenari, alţii chiar dezertori. Au existat însă şi cazuri în care românii au avut doar de învăţat de la cei nou-veniţi.

Sosit la Rapid sub formă de împrumut, parte a transferului lui Cristi Săpunaru la FC Porto, Joao Paulo Andrade avea să se dovedească unul dintre cei mai apreciaţi stranieri ai acestei ediţii de Liga I. Produs al clubului Uniao Leiria, portughezul s-a adaptat uşor vieţii din România.

Andrade a reprezentat mantaua de vreme rea a giuleştenilor. Indiferent că a fost vorba de problemele liniei de fund a echipei sau la închidere, portughezul a acoperit lipsurile cauzate de accidentări, jucând el însuşi uneori nerefăcut. În iarnă, atunci când fotbaliştii Rapidului se vedeau evacuați din case, J. P. Andrade avea să treacă o nouă încercare. Când mulţi dintre colegii săi căutau motive de a deveni jucători liberi, el a strâns din dinţi şi a continuat.  În toate cele trei mandate de antrenor a muncit, şi-a câştigat statutul de jucător de bază, ajungând și între primii marcatori, pe fondul ineficienţei acute din atacul echipei.


"Dacă avea mai mulţi fotbalişti de genul lui Joao Paulo Andrade, Rapid ar fi câştigat campionatul"
George Copos, patron Rapid

"M-am simţit bine la Rapid şi îmi pare rău că acum trebuie să las totul în urmă, dar asta e viaţa"
Joao Paulo Andrade

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.