Stoican, la fel ca Teja. FC Brașov – Dinamo 1-0. Înfrângere rușinoasă pentru „câini”, care au primit gol în superioritate numerică

Stoican, la fel ca Teja. FC Brașov - Dinamo 1-0. Înfrângere rușinoasă pentru
  • Publicat:
  • Actualizat:

Brașov – Dinamo 1-0 (Cr. Ganea 88)

FC Brașov: Fl.Iacob – G. Matei, Novakovic, L.Goian, Cr .Ganea – Leko,  X  Juric, Zlomislic – Aganovic (Ciocâlteu 90+3), M.Constantinescu ( X Moraru 90),  X Bencum
Rezerve: Mutu, Artjunin, Barna,  Boția, Țâră
Antrenor: Vjekoslak Lokica

Dinamo: Naumovski – Fai, Machado, Bunoza, X S.Filip – Elhamed, N.Grigore – Rotariu (Alexe 59), Cristescu (M. Niculae 79), Grozav (Gavrilă 72) – Bilinski
Rezerve: Marc, Serginho, Durimel, Boubacar,
Antrenor: Flavius Stoican


FC Brașov a învins Dinamo, scor 1-0, în etapa a 23-a a Ligii 1, grație golului marcat de Cristi Ganea în minutul 88. Din minutul 75, brașovenii au evoluat cu un om mai puțin, după eliminarea lui Bencum.

Stoican și elevii săi au avut la Brașov șansa de a răzbuna eșecul cu Chiajna de etapa trecută, 0-3 pe teren propriu. În fața uneia dintre cele mai slabe echipe ale începutului de retur, „câinii” au evoluat, însă, modest. Încă de la început, echipa antrenată de croatul Lokica a fost cea care a pus presiune, dar Aganovic și Lucian Goian au risipit două ocazii importante.

Dinamo a avut nevoie de 43 de minute pentru a pune în pericol poarta lui Iacob. A făcut-o Rotariu, printr-un șut de la distanță, singurul al unei reprize în care elevii lui Stoican au arătat la fel de rău ca în meciul cu Chiajna.

Gol primit în inferioritate numerică

După pauză, dinamoviștii au preluat conducerea jocului, dar cum dominarea teritorială nu e contorizată de tabelă, scorul a rămas egal. Filip și Alexe au ratat ocaziile mari ale părții secunde, înainte ca Stoican să mizeze totul pe cartea atacului, într-o încercare disperată de a pleca cu trei puncte de sub Tâmpa. Cu Marius Niculae, Bilinski și Alexe în ofensivă, Dinamo nu și-a mai creat ocazii mari, chiar dacă Bencun a fost trimis mai repede la cabine de arbitrul Kovacs.

Șocul meciului a venit pe final, în minutul 88, când Ganea a executat o lovitură liberă care l-a păcălit pe Naumovski. Brașovul a marcat la singura ocazie periculoasă a ultimelor 45 de minute și a obținut trei puncte nesperate la un moment dat.

Pentru Dinamo, rezultatul este unul rușinos, nu numai prin primsma golului încasat în superioritate numerică, ci și prin aspectul jocului. Unul slab, fără orizont, care ridică o întrebare logică: la ce a folosit schimbarea lui Mihai Teja cu Flavius Stoican?

În urma victoriei, Brașovul face un pas imens în lupta pentru evitarea retrogradării și ajunge la 27 de puncte, cinci mai mult decât Rapid, ocupanta primului loc retrogradabil. De cealaltă parte, Dinamo rămâne pe locul 6, cu 35 de puncte, și are în față o perioadă delicată, în care conducerea trebuie să rezolve toate problemele apărute în ultima vreme. 


22:24 E final de meci la Brașov, unde gazdele obțin trei puncte nesperate, aduse de golul marcat de Cristi Ganea în minutul 88. Dinamoviștii dezamăgesc din nou, întrr-un meci pe care l-au controlat și în care au primit gol deși se aflau în superioritate numerică.


22:17 GOOOOOOOOOL FC BRAȘOV! Ei bine, asta este o adevărată lovitură de teatru. Cristi Ganea execută o lovitură liberă, Goian încearcă să reia, dar nu atinge mingea care-l păcălește pe Naumovski și se oprește în plasa porții. Este incredibil, dar brașovenii marchează cu un om mai puțin din singura jumătate de ocazie avută. De fapt, situația de la Dinamo este una greu de explicat.


22:06 Stoican face și ultima schimbare și riscă totul pe cartea atacului, așa cum e și normal. Iese Cristescu și intră Marius Niculae. Dinamoviștii joacă acum într-o formulă 4-2-4, cu Elhamed și Grigore pe post de închizători, Gavrilă pe dreapta, Alexe pe stânga și un cuplu de atacanți format din Marius Niculae și polonezul Bilinski.


22:03 Bencum este eliminat. Croatul, care avea un galben din prima repriză, îl faultează din spate pe Elhamed, la mijlocul terenului. Arbitrul Istvan Kovacs nu stă prea mult pe gânduri și îi arată al doilea cartonaș galben, decizie care-l nemulțumește pe Constantin Zotta.


21:59 Încă o ocazie pentru echipa antrenată de Flavius Stoican. Bilinski scapă pe contraatac și îi pasează bine lui Alexe, care ajunge la minge înaintea fundașului. Reluarea dinamovistului, dintr-o poziție dificilă, trece puțin pe lângă poarta lui Iacob. Încî o schimbare. Grozav îi lasă locul lui Grozav, care nu a evoluat la fel de bine ca în ultimele două meciuri.


21:53 Dinamo are prima ocazie a părții secunde. Filip șutează de la distanță, mingea este deviată și trece pe lângă poartă. Portarul Iacob plonjase spre celălalt colț, astfel că doar câțiva centimetri l-au despărțit pe fundașul stânga dinamovist de deschiderea scorului. Partea a doua îi aparține lui Dinamo, care s-a instalat în jumătatea adversă și domină jocul.


21:47 Stoican mută pentru prima dată. Iese Rotariu, intră Alexe.


21:37 Prima fază controversată a meciului. Constantinescu intră în careu și centrează, iar mingea îl lovește în cot pe pe Machado. Gazdele cer penalty, dar Kovacs lasă jocul să continue. Reluările arată că mingea se lovește de cotul dinamovistului, dar acesta nu are intenția de a duce brațul spre minge și, așa cum bine observă și comentatorul partidei, nu-și mărește aria corpului.


21:17 E pauză la Brașov, după 45 de minute relativ bune. în care cele două echipe au încercat să joace un fotbal plăcut. Brașovenii sunt prezenți în meci, au determinare, dată de poziția din clasament, în timp ce elevii lui Stoican caută revanșa după eșecul rușinos de etapa trecută.


21:16 E rândul lui Dinamo să aibă o șansă bună. Rotariu câștigă duelul cu un mijlocaș advers și șutează de la 20 de metri, cu stângul, dar Iacob respinge de lângă bară.


21:03 Au trecut 30 de minute din meci, iar echipa lui Stoican nu arată cu mult mai diferit față de meciul pierdut cu Chiajna, 0-3 pe teren propriu. Ardelenii sunt mai agresivi, au inițiativa mai mult timp și și-au creat, cel puțin până acum, mai multe situații de a marca.


21:00 Ocazie pentru FC Brașov. De doar trei pase au avut nevoie elevii lui Lokica pentru a pune în pericol poarta lui Naumovski. Constantinescu a dat o pasă genială pentru Aganovic, croatul a ajuns la minge înaintea lui Naumovski, ieșit hazardat, dar a trimis pe lângă poarta părăsită de macedonean.


20:50 Meciul din această seară e un prilej de revanșp pentru Lucian Goian, fundașul Brașovului care a evoluat cinci sezoane pentru Dinamo și care în această iarnă a fost pentru câteva zile în curtea echipei din Ștefan cel Mare. În minutul 17 stoperul a reluat cu capul din șase metri, dar a trimis peste poarta lui Naumovski. Meciul are un ritm bun, cel puțin în primele 20 de minute.


20:41 La faza imediat următoare, Dinamo vine cu replica: Bilinski este blocat in-extremis în colțul careului de șase metri. Goian a intervenit corect chiar dacă dinamoviștii au solicitat lovitură de la 11 metri.


20:40 Gazdele domină în startul partidei. Cea mai notabilă acțiune ofensivă e reprezentată de șutul lui Constantinescu, la colțul scurt, care trece puțin pe lângă poartă (min. 9)


20:31 A început meciul! Flavius Stoican a efectuat o serie de schimbări în primul „unsprezece”. Marius Niculae a fost lăsat pe bancă.


19:54 Echipele de start:

FC Brașov: Fl.Iacob – G.Matei, Novakovic, L.Goian, Cr.Ganea – Leko, Juric, Zlomislic – Aganovic, M.Constantinescu, Bencum

Rezerve: Mutu, Artjunin, Barna, Ciocâlteu, Moraru, Boția, Țâră

Dinamo: Naumovski – Fai, Machado, Bunoza, S.Filip – Elhamed, N.Grigore – Rotariu, Cristescu, Grozav – Bilinski

Rezerve: Marc, Serginho, Durimel, Boubacar, Gavrilă, Alexe, M.Niculae


FC Brașov – Dinamo (ora 20:30) este ultimul meci al zilei în Liga 1. Dinamoviștii nu traversează o perioadă fastă, echipa din Ștefan cel Mare trecând printr-o serie de turbulențe interne. Conducerea a crezut că schimbarea antrenorului va produce șocul care va redresa echipa, însă Dinamo a pierdut fără drept de apel meciul contra Concordiei, scor 0-3.

O victorie cu FC Brașov ar ajuta-o pe Dinamo doar din punct de vedere al moralului, în ceea ce privește clasamentul echipa bucureșteană urmând a rămâne tot pe locul șase. „Stegarii”, aflați la limita poziților retrogradabile, pot urcă până pe locul nouă în eventualitatea unui succes.

Dinamo nu a mai câștigat însă pe terenul celor de la Brașov din 2009. Atunci, Dinamo s-a impus la limită, scor 1-0, golul fiind marcat de Andrei Cristea. Două rezultate de egalitate și două victorii ale brașovenilor s-au înregistrat de atunci. În tur, Dinamo a câștigat cu 2-1, golurile fiind semnate de Cordoș și Matei, în timp ce pentru FC Brașov a înscris Aganovic.

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…