Still got it!** „Puștiul” Dănciulescu a decis soarta derby-ului! Rapid – Dinamo 0-1!

Still got it!**
  • Publicat:
  • Actualizat:

Într-un meci în care toți ochii au fost ațintiți asupra copiilor de la Rapid, de strălucit a strălucit tot veteranul lui Dinamo, Ionel Dănciulescu.

Giuleștenii se laudă cu aplicație de iPhone, dar tabela stadionului a rămas înțepenită peste iarnă. Ă‚sta e Rapidul,un club cu un farmec aparte. În lipsa unor idoli aduși pe bani mulți, fanilor nu le rămâne decât să creadă în puștii puși de Rada să o bată pe Dinamo. În Vasile, în Coman și în Martin, băieți aflați la primul lor mare meci.

Dar copiii din Giulești n-au emoții. Precizia lui Grigore le dă curaj și mingea stă tot mai mult la ei. Dinamo nu există la construcție și, cu toată experiența în plus, Dănciulescu și Munteanu stau în așteptare. Pare neputință în start, dar, de fapt, e un truc al oamenilor mari. Roman încearcă un șut din partea dreaptă, acolo unde Mușat e depășit în permanență. Mingea trece puțin pe lângă. Rapid rămâne sus.

În stânga, Vasile nu e încă Bozovic și banda e mai cuminte decât în alte rânduri. Dinamo încă stă în așteptare și pregătește loviturile. Să nu creadă cineva că oamenii cu sute de meciuri din trupa lui Țălnar pot fi intimidați de un start mai avântat al adversarului.

Buni doar o repriză

Primul semn de viață vine din centrarea lui Munteanu. Un corner bătut scurt, apoi o minge aruncată pe Luchin. Abrudan și Oros l-au lăsat singur pe fundașul dinamovist, dar mingea trece puțin pe lângă. Urmează, la scurt timp, o contră eficientă până la finalizare. Același Munteanu găsește un culoar în dreapta, Matei are banda liberă și trimite în careu pentru Alexe. Reluare prea puțin precisă a vârfului lui Țălnar și mingea trece iar la rapidiști. Martin se grăbește însă când obiectul muncii ajunge la el după o respingere a lui Bălgrădean.

Rada îl scoate pe băiatul grăbit și îl bagă în luptă pe Ioniță. Cel cu tatuaje. Herea trece în stânga, dar jocul giuleștenilor scade în viteză. Și Dinamo profită. Combinație în stânga între Curtean și Munteanu, primul centrează perfect, iar în careu apare Dănciulescu. Puștii sunt la pământ, oamenii mari zâmbesc. C-așa-i în fotbal!


Echipele de start:

Rapid: Pecanha – Coman, Abrudan, Oros, N. Vasile – N. Grigore, E. Dică – M. Roman, Grigorie, Martin – Herea

Rezerve: Drăghia, Matei, Păun, Mardare, Ciolacu, Dăescu, Al. Ioniță

Dinamo: Bălgrădean – L. Rus, Luchin, Grigore, Mușat – C. Matei, Boubacar, C. Munteanu, Curtean – Dănciulescu, Alexe

Rezerve: Naumovski, Rotariu, Cristea, Strătilă, Dandea, Scutaru, Axente

CLICK AICI PENTRU A URMĂ‚RI DESFĂ‚ȘURAREA LIVE TEXT A PARTIDEI


UPDATE Daniel Pancu: „Atmosfera din stadion va fi una ca pe vremuri. Suporterii noștri au arătat încă o dată că merită tot respectul. Referitor la meci, mă aștept la o partidă cu goluri. Ultimele două meciuri pe care le-am jucat au fost foarte, foarte urâte„, a declarat Pancu la Digi Sport, înainte de meci.


UPDATE Înaintea derby-ului din această seară se va ține un moment de reculegere în memoria lui Teodor Iulian Canea, un suporter dinamovist din Peluza Cătălin Hîldan în vârstă de doar 16 ani care a decedat în această săptămână. De asemenea, jucătorii lui Dinamo vor ieși pe teren cu un banner în memoria fanului care și-a pierdut viața.


UPDATE Deși la Dinamo a cunoscut cele mai mari satisfacții în cariera de jucător, iar pe banca trupei din „Ștefan cel Mare” a cucerit patru trofee, Ioan Andone este „împărțit” în această seară și spune că singurul rezultat pentru care nu s-ar bucura ar fi o remiză.

Ambele echipe au încă jucători foarte valoroși, iar echipa care se va impune ia prima șansă pentru calificarea în cupele europene. Numai să nu se termine egal, pentru că e în dezavantajul ambelor echipe. Oricum, nu cred că există o favorită. M-aș bucura să câștige una dintre ele, indiferent care„, a declarat Andone pentru Dolce Sport.


Alex Curtean spune că o victorie în derby-ul din această seară ar putea să fie un semnal al revirimentului pentru Dinamo, care ar putea privi cu încredere spre îndeplinirea obiectivului (un loc pe podium) până la finalul sezonului.

Ne dorim foarte mult să câștigăm și sper să urmeze o perioadă foarte bună pentru noi. Suntem pregătiți și sperăm să o arătăm în teren. Rămâne un derby, Dinamo și Rapid or să rămână întodeauna două echipe de tradiție în România„, a declarat Alex Curtean pentru Dolce Sport.


Cote Rapid – Dinamo. Dinamo e favorită în această seară, în viziunea bookmakerilor. Deși joacă în deplasare, „câinii” au primit o cotă de aproximativ 2.4 pentru o victorie, în timp ce un succes al giuleștenior are cotă 3.

Casele de pariuri se așteaptă la un meci cu goluri puține, iar 0-1, 0-0 și 1-0 sunt cele mai probabile scoruri.

Ca de obicei, cele mai atractive cote oferite sunt cele de tipul 1 pauză/ 2 final. Dacă Dinamo sau Rapid vor reuși să se impună după ce, la pauză, adversara era în avantaj, pariorii pot câștiga de aproximativ 30 de ori banii investiți.


Coman, Ciolacu și Nicolae Vasile vor juca primul lor derby din carieră într-o atmosferă ce se anunță incendiară

Pentru rapidiști, meciul cu Dinamo nu are nicio miză pentru clasament, în afară de orgoliul fanilor

S-au epuizat și ultimele bilete din cele 10.000 puse în vânzare

Problemele de lot îl obligă pe Marian Rada ca la meciul cu Dinamo să trimită în teren trei jucători care vor bifa primul lor derby din carieră. Este vorba despre Alexandru Coman (21 de ani), Andrei Ciolacu (20 de ani) și Nicolae Vasile (17 ani), care vor face pentru prima dată cunostință cu atmosfera incendiară din Giulești. În plus, în lotul de 18 se mai află doi fotbaliști care vor avea ocazia să joace primul lor meci pe bătrâna arenă de lângă Podul Grand: Mădălin Martin și Florin Călin. Pentru prima dată după mulți ani, Rapid așteaptă derby-ul cu Dinamo fără nicio miză în clasament. Asta pentru că, indiferent pe ce poziție de frunte va termina sezonul, elevii lui Rada nu pot participa în cupele europene din cauza procedurii de insolvență în care se află clubul! Se va juca doar pentru orgoliu și pentru suporteri. „Noi nu avem niciun obiectiv în acest retur, nu va avea nicio importanță pentru noi locul pe care vom termina. Ne-a rămas doar plăcerea de a juca fotbal și sper că jucătorii vor da totul cu Dinamo. Plus că vor avea ocazia să joace un derby cu stadionul plin”, a declarat, într-o conferință de presă, Marian Rada.

Derby cu casa închisă

Și da, chiar se anunță o atmosferă incendiară. Meciul cu Dinamo a stârnit un interes mare în Giulești, iar biletele s-au epuizat în doar trei zile. Astfel, pentru prima dată în acest sezon, Rapid va juca cu stadionul plin. „Galeria și-a împlinit visul, echipa este formată doar din rapidiști. Tinerii care activează în momentul de față la Rapid provin din marea noastră familie. În sfârșit, după mult timp s-a creeat din nou legătura între suporteri și echipă, iar jucătorii evoluează pentru culorile clubului și nu pentru bani. Prestația bună de la Iași și entuziasmul pe care l-au arătat a făcut ca biletele să se epuizeze repede”, a declarat Dan Teodorescu, președintele Ligii Suporterilor Rapidiști.

72 jucători au evoluat, în istorie, pentru ambele echipe, dintre care opt au câștigat campionatul cu amândouă: Andrei, Rednic, Sabău, Lupu, Lobonț, Bolohan, Buta și Ganea

9 antrenori au antrenat, de-a lungul timpului, ambele formații: Stănescu, Lucescu și Rednic au cucerit titlul în ambele locuri

Rada, la un pas să stea în tribună

Marian Rada a fost aproape să nu ia loc pe banca tehnică la derby-ul cu Dinamo, din cauză că nu avea încă semnat contractul de antrenor principal cu Rapid. Totul a plecat de la faptul că Ioan Taban nu a avut timp să se întâlnească cu tehnicianul pentru parafarea noului angajament și să-l înregistreze la LPF. „S-a rezolvat, a semnat actele acum (n.r. vineri). Eu îl respect foarte mult pe Marian Rada, are întreg sprijinul meu”, a declarat George Copos. Noul contract semnat de antrenorul rapidist este valabil un an și jumătate, pentru un salariu de 6.000 de euro pe lună. (Victor STOICESCU)

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de…
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Pregăteşte o ofertă spectaculoasă de 200 de milioane de euro
PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Pregăteşte o ofertă spectaculoasă de 200 de milioane de euro
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani