STENOGRAMĂ | Becali i-a explicat lui Walter cum să-şi mute banii, dar fostul patron de la "U" Cluj n-a vrut să-l asculte: "Ai greşit! / Sunt banii mei, de ce să fac altcumva?"

13 ian 2018 15799 afişări Liga 1
STENOGRAMĂ | Becali i-a explicat lui Walter cum să-şi mute banii, dar fostul patron de la "U" Cluj n-a vrut să-l asculte: "Ai greşit! / Sunt banii mei, de ce să fac altcumva?"

Cazul lui Florian Walter, care a transferat gratis 14 jucători de la "U" Cluj la Petrolul, în 2012, a intrat în atenţia procurorilor DIICOT, iar site-ul numaiu.ro a publicat sâmbătă o stenogramă în care fostul acţionar de la Dinamo discuta cu Gigi Becali despre acest aspect. Patronul vicecampioanei i-a explicat lui Walter cum trebuia să mute jucătorii, fără să intre în atenţia autorităţilor, dar cel în cauza n-a vrut să asculte sfaturile lui Gigi Becali.

Becali: Daaa? Alo?

Walter: Alo!!!! 

Becali: Daaa!

Walter: Vorbeam cu Horia mă, cu Ivanovici!

Becali: Ia zi mă tată, ce ,ce... Mi-a zis FINU-mi-o, ce s-a întâmplat...nu-ştiu ce...

Walter: Dacă nu te-ai uitat la emisiuni, te las în pace. Ce faci, dormi?

Becali: Da, nu mă, stăteam aşa da mi-a zis FINU, bă naşule ai văzut ce, bă nu-ş ce, ce percheziţii?!!

Walter: Eeeee...Mă acuză acuză ăştia cu transferurile de la U Cluj la Petrolul. DIICOT şi astea...Deci e făcătură mare de tot!!!

Becali: Ce, cum, ce?!!!

Walter: Păi ia pulsul şi sună, şi sună-l pă Horia că am intrat acum pă Horia!!! Paszkany ăsta nu ne lasă în pace...Mai du-te ia şi tu pulsul!

Becali: Păi, de la cine să iau, zi?

Walter: Păi, în primul rând de la emisiune, credeam că ştii, că se....a...no...că ştii, că ai văzut chestia asta, că mă acuză ăştia că am transferat 14 jucători de la U Cluj la Petrolul cu zero bani. 

Becali: Şi tu cum i-ai transferat?

Walter: Cu zero bani! Sunt liberi de contract!

Becali: Nu trebuia să faci aşa. 

Walter: Păi de ce trebuia să fac mă, altceva. Că de ce?!

Becali: Trebuia să îi transferi şi să te descarci de acolo şi să te încarci în partea ailaltă, datoare Petrolul la tine şi te descarci cu bani de la U Cluj!

Walter: Da băi, da, ai dreptate. Dar legea, ce spune legea!? Pot să o fac cum trebuie, tu când iei un jucător cu 500.000 euro şi după îl dai cu 100.000, cum e ?!

Becali: Băi Walter...

Walter: Sau îl dai cu zero!

Becali: Băi Walter! Tu nu înţelegi că ai greşit?! Ai greşit!

Walter: Bine, nu te mai sun...

Becali: Băi, tu n-ai, tu n-ai...tu moral ai dreptate! Tu, banii tăi, cutare! Dar... 

Walter: Păi nu sunt banii mei la U Cluj, băi, păi da ai cui p*** mea erau? Ai Statului?

Florian Walter a preluat "U" Cluj în 2009, când echipa acumulase datorii în valore de două milioane de euro. Emil Boc, prim-ministru la momentul, l-a convins pe Walter să salveze echipa, iar în schimb urma să-i ofere mai multe contracte cu statul. Walter a acceptat, a plătit datoriile clubului, dar Emil Boc nu i-a mai oferit contractele promise. Clasa politică din Ploieşti a profitat şi i-a promis sprijin lui Walter, care şi-a luat jucătorii şi a plecat la Petrolul. Florian Walter a fost trimis în judecată de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi delapidare.

Lotul transferat de Walter la Ploieşti: Mircea Bornescu, George Galamaz, Sebastian Achim, Constantin Grecu, Laurenţiu Marinescu, Adrian Cristea, Marian Cristescu, Ionuţ Neag, Sebastian Cojocnean, Vlad Morar, Gaston Mendy, , Ovidiu Hoban, Mihai Roman şi Anthony Nwakaeme. Toţi cei menţionaţi mai sus au fost declaraţi liberi de contract, pentru a putea semna cu Petrolul.

Explicaţia lui Florian Walter, din 2012: "Am anunţat că mă retrag de la U Cluj în luna ianuarie. Am sacrificat timpul şi familia mai ales în ultimii trei ani cât am stat la Universitatea Cluj. Drumurile m-au omorât pur şi simplu. Nu puteam să le fac numai cu avionul şi cred că am făcut poate peste 150.000 de kilometri în aceşti trei ani cu autoturismul. Asta a fost decizia pentru care m-am retras de la clubul clujean. De Ploieşti eram mai aproape fiindcă soţia mea, cu care sunt căsătorit de 17 ani, este prahoveancă", a spus Walter, pentru Dolce Sport, în prezent Telekom Sport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.