Steaua şi Rapid se uită cu jind, CFR e din altă Ligă! Dinamo a dat lovitura cu jucători din linia a doua: transferuri NEBUNE ale "câinilor"

29 mai 2012 19839 afişări Comentează şi tu Liga 1
Steaua şi Rapid se uită cu jind, CFR e din altă Ligă! Dinamo a dat lovitura cu jucători din linia a doua: transferuri NEBUNE ale "câinilor" Steaua şi Rapid se uită cu jind, CFR e din altă Ligă! Dinamo a dat lovitura cu jucători din linia a doua: 1.5 milioane din rezerve

Dinamo a încasat un milion şi jumătate de euro în 2012 din transferurile lui Zie Diabate, Liviu Ganea, Scarlatache şi Bakaj, jucători obişnuiţi mai mult cu banca în "Ştefan cel Mare"

Fără a fi indispensabili echipei, patru jucători au adus o sumă frumoasă în conturile clubului. Astfel, "câinii" au încasat câte 500.000 de euro pe Diabate şi Scarlatache, 300.000 pe Bakaj şi 200.000 pe Liviu Ganea, atacant care intrase în ultimele şase luni de contract!

Dinamo a vândut în primele cinci luni ale anului patru jucători pentru care a încasat o sumă considerabilă: 1,5 milioane de euro. Interesant este că veniturile clubului au fost rotunjite de fotbalişti care nu au fost de maximă importanţă pentru Dinamo sau care au avut mai mereu statutul de rezervă. Zie Diabate a jucat titular în banda stângă a defensivei, dar a fost considerat în permanenţă cea mai slabă verigă din angrenajul echipei. Cu toate acestea, francezii de la Dijon au plătit pentru el, în ianuarie, 500 de mii de euro. Tot atunci, din "Groapă" a plecat şi Liviu Ganea, care intrase în ultimele şase luni de contract. Atacantul, eternă rezervă la Dinamo, a semnat cu CFR, dar "câinii" nu au rămas cu buza umflată, alegându-se cu 200.000 de euro.

Brandan, vândut cu 700 de mii

La finalul sezonului, "câinii" s-au dispensat de alţi doi jucători, care au stat de cele mai multe ori pe bancă: Adrian Scarlatache şi Elis Bakaj. Fundaşul i-a costat jumătate de milion de euro pe azerii de la Lankaran, în timp ce albanezul a adus în conturile bucureştenilor 300.000 de euro, după ce Odesa a activat clauza de achiziţionare definitivă, pusă în momentul împrumutului din ianuarie.

Suma încasată de Dinamo în 2012 pare cu atât mai importantă, cu cât rivalele din Bucureşti, Steaua şi Rapid, nu au obţinut nici măcar jumătate din aceşti bani. Echipa din Ghencea a luat doar 700 de euro, toţi pentru Brandan, în timp ce giuleştenii s-au blocat în dreptul cifrei "0".

3 milioane de euro va fi suma integrală pe care o va plăti Sampdoria către CFR pentru Renan, în cazul în care genovezii promovează în Serie A. Pentru un împrumut pe şase luni, italienii au achitat deja un milion de euro

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.