Steaua îl aduce pe Cornel Jurcă, şlefuitorul de talente

28 mai 2008 610 afişări Liga 1
Steaua îl aduce pe Cornel Jurcă, şlefuitorul de talente Steaua îl aduce pe Cornel Jurcă, şlefuitorul de talente
Steaua se gândeşte serios nu numai la prezent, ci şi la viitor. În acest sens, clubul din Ghencea vrea să îl numească în funcţia de director sportiv pe Cornel Jurcă, marele descoperitor de talente al Sportului.

Deşi ajuns la o vârstă onorabilă, având 57 de ani, Jurcă se dedică şi acum acestui important segment fotbalistic, fiind antrenor la juniorii clubului din Regie, un loc de care îl leagă cele mai frumoase amintiri. Tehnicianul este o persoană căreia nu îi place să iasă în evidenţă, deşi a promovat fotbalişi precum Mutu, Marica, Lazăr sau Mazilu.

„Nu mai contează. S-a întâmplat de mult totul. Cutreieram ţara asta în lung şi în lat cu trenul de unul singur. Au fost mulţi care au trecut prin mâinile mele. Pe Adrian (n.r. - Mutu) şi pe Marica i-am promovat la naţionala de juniori..., pe alţii i-am descoperit“, povesteşte cu modestie Jurcă, dar şi cu foarte multă nostalgie în suflet.

Antrenorul este recunoscut ca o persoană care îşi respectă cu stricteţe meseria. Un episod impresionant s-a petrecut în timpul Revoluţiei, când nea Cornel, de unul singur, venea de acasă la stadionul din Regie, driblând gloanţele aşa cum îi învaţă pe copii să-şi dribleze adversarul.

De altfel, pentru el vacanţă nu există nici de Sărbători, el chemându-şi elevii la antrenamente zi de zi, pentru că doar aşa crede că pot ieşi fotbalişti adevăraţi. Fotbalişti pe care şi-i doresc şi cei de la Steaua, care, prin venirea lui Cornel Jurcă, visează ca peste ani să reuşească să îi promoveze la prima echipă din propria pepinieră, şlefuiţi de „marele profesor“.

"E vremea să îi lăsăm pe antrenorii tineri care vin din urmă. Eu sunt expirat la vârsta pe care o am şi nu ştiu cum aş putea să ajut Steaua"

Cornel Jurcă - antrenor juniori Sportul

*Cei mai importanţi jucători descoperiţi la Sportul care au făcut parte din „gaşca nebună“: Eduard Stăncioiu, Răzvan Stanca, George Galamaz, Costin Lazăr, Octavian Chihaia, Gigel Bucur, Ionuţ Mazilu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.