Steaua i l-a „furat” pe Pârvulescu lui Dinamo, dar poate rămâne fără Chipciu!** „BOMBA” care îi dă mari emoții lui Becali

Steaua i l-a
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steliștii s-au mișcat rapid pe piața transferurilor: Chipciu, Machado, Chiricheș, Pârvulescu și Dănănae sunt cele cinci transferuri puse la dipoziție de Becali lui Ilie Stan.

Aducerea lui Chipciu provoacă însă și acum tensiuni între Steaua, Brașov și Sporting Pitești, echipa care l-a format pe cel supranumit deja „noul Lăcătuș”. Argeșenii nu renunță la procentele deținute și spun că 50 la sută din drepturile federative ale jucătorului le aparțin. Într-un comunicat dat presei, Sporting Pitești anunță că va apela la toate instanțele interne și internaționale pentru soluționarea problemei.

Comunicat de presă

Poziția Clubului Sportiv Sporting Pitești față de transferul lui Alexandru Chipciu

Conducerea Clubului Sportiv Sporting Pitești, școală privată de fotbal, dorește să aducă la cunoștința opiniei publice o serie de aspecte foarte importante privind transferul fotbalistului Alexandru Chipciu, întrucât, în controversele iscate pe această temă, informațiile furnizate de reprezentanții săi și declarațiile acestora au fost uneori denaturate sau interpretate tendențios.

Prin urmare, prezentăm situația obiectivă, ilustrată de succesiunea cronologică a evenimentelor, adăugând, pentru deplina lămurire a poziției noastre, câteva comentarii și precizări pe care le considerăm relevante.

1. Alexandru Mihaita Chipciu a fost format și lansat în fotbalul de performanta de către CS Sporting Pitești. Aici calitățile sale native de excepție au fost șlefuite și puse în valoare, concretizându-se în evoluții care l-au propulsat la loturile naționale de juniori, unde a avut peste 30 de selecții. De asemenea, jucatorul Alexandru Chipciu a fost remarcat și monitorizat de scouteri ai principalelor cluburi din România.

2. Ca și ceilalți copii pregătiți la CS Sporting Pitești, Alexandru Chipciu a beneficiat de gratuitate in cei trei ani si jumatate de instruire sportiva, școala suportând integral cheltuielile de cazare, masă, pregătire fotbalistica, participare la competitii, cantonamente, deplasări, echipament etc. Tot CS Sporting Pitești s-a ocupat de parcursul școlar al sportivului, dimensiunea educațională constituind un pilon fundamental în strategia formativă a școlii.

3. În anul 2007, jucatorul Alexandru Chipciu a fost transferat la FC Brașov, echipă care evolua, la acel moment, în divizia secundă. În Acordul de transfer, înregistrat atât la Asociația Județeană de Sport Argeș, cât și la Federația Română de Fotbal, se precizează ca CS Sporting Pitești va primi, în schimbul jucătorului, suma de 70.000 de Euro, la care se adaugă 50% din suma ce va fi obținută la un viitor transfer (în țară sau în străinătate).

4. După promovarea echipei FC Brașov în prima divizie, Acordul de transfer al jucatorului Alexandru Chipciu a fost înregistrat, conform regulamentului, la Liga Profesionistă de Fotbal, fiind incheiat intre CS Sporting Pitesti si FC Brasov un Act Aditional, potrivit caruia „(2) C.S. SPORTING PITESTI incaseaza 50% din suma de transfer in tara sau in strainatate[…] (3) Transferul jucatorului CHIPCIU MIHAITA ALEXANDRU se realizeaza cu participarea ambelor cluburi”.

5. FC Brasov nu a achitat integral catre CS Sporting Pitesti suma de 70.000 de Euro prevazuta in contract, motiv pentru care scoala a sesizat Camera Nationala de Solutionare a Litigiilor din cadrul FRF, prin Cererea nr. 626/27.05.2009 ce a facut obiectul Dosarului nr. 568/CL/2009. Prin Hotararea nr. 568/04.08.2009, CNSL a FRF a admis cererea formulata de catre CS Sporting Pitesti si a dispus „revenirea jucatorului Chipciu Mihaita Alexandru la CS Sporting Pitesti incepand cu data de 04.08.2009”.

6. În perioada judecării litigiului, ignorând documentele anterioare și prevederile regulamentare, FC Brașov a încheiat cu jucatorul Alexandru Chipciu un contract, ca și cum ar fi deținut proprietatea deplină asupra jucătorului. Acest fapt a creat o situație ambiguă, iar conducerile celor două cluburi implicate au decis elaborarea unui nou document, prin care să se restabilească înțelegerea inițială in vederea protejarii intereselor profesionale ale jucatorului.

7. În acest sens, a fost încheiat un contract de Cesiune, la data de 19.01.2010, inregistrat atat la AJF Arges cat si la LPF. Prin acest document, FC Brașov cesionează cu titlu gratuit către CS Sporting Pitesti „50% din drepturile de transfer/federative detinute asupra jucatorului Chipciu Mihaita Alexandru”.

8. În urma prestațiilor avute la formația brașoveană, Alexandru Chipciu a atras atenția specialiștilor, fiind selecționat la echipa națională, pentru care a și debutat, în anul 2011. În consecință, cele mai puternice cluburi din țara noastră și chiar echipe din străinătate și-au manifestat dorința de a-l achiziționa, la finele anului 2011 FC Brașov primind oferte scrise în acest sens.

9. Analizând ofertele primite, printre care și una de la Dinamo București, în valoare de 800.000 de euro (plus 30% din banii primiți în eventualitatea unui transfer în străinătate), FC Brașov a decis să îl transfere pe Alexandru Chipciu la clubul Steaua, fără a invita la discuții (sau măcar a consulta) și CS Sporting Pitești, așa cum era prevăzut în actul adițional la Acordul de Transfer, cu atat mai mult cu cat CS Sporting Pitești detine 50% din drepturile de transfer/federative asupra jucatorului Chipciu Mihaita Alexandru.

10. CS Sporting Pitești a notificat Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal cu privire la drepturile detinute asupra jucatorului Chipciu Mihaita Alexandru, solicitand neinregistrarea vreunui transfer al acestuia cu incalcarea documentelor semnate intre CS Sporting Pitești si FC Brașov, documente inregistrate la aceste institutii.

11. Conform informatiilor din presa, Clubul Steaua și FC Brașov au depus la Liga Profesionistă de Fotbal documentele de înregistrare a transferului jucătorului Chipciu Mihaita Alexandru, fără a informa CS Sporting Pitești cu privire la elementele acestui transfer, in conditiile in care CS Sporting Pitești detine 50% din drepturile de transfer/federative asupra jucatorului.

12. Pe cale de consecinta, avand in vedere demersul neregulamentar initiat in frauda CS Sporting Pitești de catre cele doua cluburi, respectiv Steaua și FC Brașov, CS Sporting Pitești va iniția și va susține, pe lângă toate structurile sportive abilitate, interne și internaționale, actiuni pentru rezolvarea situației în conformitate cu documentele asumate de catre FC Brașov și cu prevederile legale (interne și internaționale), rezervându-și dreptul de a sesiza și alte organe și instituții.

Transferul jucatorului Alexandru Chipciu la un club de elită din fotbalul românesc, așa cum este, fără îndoială, Steaua București reprezintă, pentru școala noastră, expresia împlinirii muncii pe care întregul colectiv tehnic și administrativ o desfășoară, deoarece eforturile depuse capătă astfel deplină recunoaștere; el se adaugă în mod semnificativ performanțelor înregistrate până în prezent – titluri obținute la întrecerile juniorilor, jucători oferiți loturilor naționale de juniori, precum și numeroși fotbaliști transferați la echipe din primele două divizii ale țării noastre (Cristian Pulhac – FC Dinamo, Laszlo Sepsi – Politehnica Timișoara, Raul Costin -SC Vaslui, Rareș Vârtic – FCM Targu Mureș, Ionuț Neagu – CS Mioveni, Lucian Chetan – FC Sportul Studentesc etc.)

Tocmai de aceea, considerăm că indiferența cu care suntem tratați în problema transferului jucatorului Alexandru Chipciu este, dincolo de implicațiile contractuale, profund nefirească și neloială, arătând încă o dată, din păcate, o atitudine foarte frecvent întâlnită în raporturile dintre cluburile noastre și școlile care formează fotbaliști.

Spre lauda ei, presa de sport, scrisă și vorbită, a urmărit îndeaproape detaliile acestui transfer, aducându-ne astfel un foarte însemnat serviciu, pentru care ținem să mulțumim în mod special.

CS Sporting Pitești nu intenționează să transforme „cazul” într-un scandal, ci doar să își obțină drepturile care i se cuvin în mod legal, acționând in mod civilizat si cu decenta. Sunt valori pe care școala noastră le promovează consecvent, încă de la înființare, deopotrivă în instruirea tinerilor fotbaliști și în relațiile cu partenerii, în spiritul profesionalismului și al onestității.

Pitesti, 05.01.2012

CS Sporting Pitești

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…