Stadionul Steaua, gata de construcţie. Cum va arăta noua arenă din Ghencea care va costa 210 milioane de lei

19 iul 2018 14141 afişări Liga 1
Stadionul Steaua, gata de construcţie. Cum va arăta noua arenă din Ghencea care va costa 210 milioane de lei
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Compania Natională de Investiţii (CNI) a prezentat un comunicat de presă în care anunţă că a semnat pe 18 iulie 2018 contractul privind proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii “Stadion Steaua” din Bulevardul Ghencea, nr. 45, Sector 6, Bucureşti, cu Asocierea Construcţii Erbaşu S.A. & CONCELEX S.R.L & TERRA GAZ CONSTRUCT S.R.L.

În urma demarării procedurii de achiziţie publică privind atribuirea contractului prin publicarea anunţului nr. 183812 din 23.03.2018, au fost depuse două oferte din partea a două asocieri ai căror lideri sunt reprezentaţi de societăţile CONSTRUCŢII ERBAŞU S.A. şi PORR CONSTRUCT SRL.

Potrivit ofertei câştigătoare, valoarea contractului este de 210.067.331 lei fără TVA, cote şi taxe, urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucureşti, stadionul să îndeplinească criteriile în vederea asigurării condiţiilor de antrenament pentru echipele participante.

În perioada imediat următoare va fi emis ordinul privind începerea serviciilor de proiectare şi obţinere a avizelor şi autorizaţiilor aferente construcţiei noii arene.

În acest moment, se află în curs de finalizare componenta de proiectare privind contractul de desfiinţare a actualei arene din Bdul Ghencea nr 45.

Noua arenă va avea o capacitate de 30.500 locuri şi va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 122 m şi o lăţime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare şi drenaj, spaţii pentru echipe şi oficiali (vestiare pentru sportivi şi arbitri, săli de încălzire indoor, spaţiu de recuperare şi sală de forţă, punct de prim ajutor etc.), spaţii pentru mass-media (boxă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), 300 de locuri dedicate persoanelor cu dizabilităţi, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), un muzeu al clubului sportiv, spaţii administrative şi spaţii dedicate publicului (magazine, zona food). În plus, noua arenă va putea găzdui şi competiţii sportive de rugby.

Fotografii prezentate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.