Spovedania prietenului de-o viaţă al lui Jean Pădureanu. "Acum pot să spun, ne-a ajutat să ajungem în Cupa UEFA!". Mitică Dragomir e văzut ca un preşedinte mai bun decât a fost "Tata Jean"

31 dec 2016 10095 afişări Liga 1
Spovedania prietenului de-o viaţă al lui Jean Pădureanu. "Acum pot să spun, ne-a ajutat să ajungem în Cupa UEFA!". Mitică Dragomir e văzut ca un preşedinte mai bun decât a fost "Tata Jean"

Fostul preşedinte al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu (80 ani), supranumit Lordul, ”Tata Jean” sau capul ”Cooperativei” fotbalului românesc, a murit în noaptea de joi spre vineri, după o grea suferinţă, în timp ce se afla internat în Secţia de Oncologie a spitalului de Urgenţă Bistriţa. Cel mai longeviv conducător de club din fotbalul românesc fusese internat în stare gravă în urmă cu o săptămână, suferind de cancer la vezica biliară, avea diabet, probleme cardiace şi fusese diagnosticat şi cu boala Alzheimer.

  • Trupul neînsufleţit al lui Jean Pădureanu a fost depus de vineri la Capela Cimitirului Evanghelic din Bistriţa, iar, astăzi, 31 decembrie, de la ora 13:00, va avea loc slujba. Jean Pădureanu va fi înmormântat pe 1 ianuarie 2017.

Decesul lui Jean Pădureanu a întristat fotbalul românesc, iar multe personalităţi care au lucrat sau l-au cunoscut pe fostul conducător al Gloriei Bistriţa au avut cuvinte de regret faţă de dispariţia acestuia. Printre aceştia se numără şi Romică Paşcu, actualul preşedinte de onoare al FC Braşov, unul dintre prietenii şi foştii colaboratori ai lui Pădureanu. Cei doi nu mai apucaseră să se vadă din luna iunie a anului 2015, atunci când Paşcu îşi ajuta prietenul de-o viaţă cu propria maşină pentru a-l duce la Bistriţa, acolo unde s-a retras după ce tocmai fusese eliberat din închisoarea de la Jilava. ”Lordul”, care executase un an şi trei luni din pedeapsa de trei ani şi patru luni de închisoare primită în ”Dosarul transferurilor”, avea încă de atunci mari probleme de sănătate, memoria îi juca feste şi nu era coerent în vorbire.


Romică Paşcu şi Jean Pădureanu au făcut un popas la Braşov în drumul către Bistriţa după ce fostul conducător al Gloriei a fost eliberat condiţionat din închisoare

”A murit unul dintre cei mai buni preşedinţi de club din România.” Alecsandrescu şi Dragomir, peste Pădureanu în opinia lui Paşcu

Romeo Paşcu era devastat vineri la aflarea veştii morţii bunului său prieten Jean Pădureanu. „Am aflat tragica veste de la nepotul lui Jean şi de la comisarul şef al Poliţiei Bistriţa. Ştiam încă de săptămâna trecută că starea sa de sănătate se înrăutăţise, nu mai vorbea, stătea doar pe perfuzii... Pot spune că a murit unul dintre cei mai buni preşedinţi de club din România. Dacă ar fi să fac un top, cel mai bun preşedinte a fost Ion Alecsandrescu de la Steaua, apoi Mitică Dragomir şi Jean Pădureanu. Datorită lui Jean Pădureanu, eu am ajuns conducător. Mi-am rupt piciorul într-un meci de Cupa României şi el m-a pus secretar la club. Şapte ani mi-a fost şef şi l-am slujit cu credinţă. Am promovat cu Gloria din C în B, apoi din B în A. Mi-a fost un profesor bun, el a fost ca un frate pentru mine. Am fost împreună şi la bucurii şi la necazuri“, a spus, pentru Monitorul Expres, Paşcu, cel care va pleca spre Bistriţa pentru a participa la înmormăntarea lui Jean Pădureanu: „Sâmbătă dimineaţă voi pleca la Bistriţa. Trupul lui Jean Pădureanu va fi depus la capela Cimitirului Municipal, apoi duminică, când este programată înmormântarea, i se va aduce un ultim omagiu şi pe stadionul care îi poartă numele“.

Paşcu recunoaşte că ”Tata Jean” a făcut jocurile în fotbalul românesc

Romeo Paşcu a recunoscut implicarea lui Jean Pădureanu în jocurile de culise din fotbalul românesc şi spune că ”Lordul” chiar a ajutat pe FC Braşov în sezonul 2000-2001, atunci când ”stegarii” s-au calificat în Cupa UEFA! „Acum pot să spun, Jean Pădureanu a ajutat Braşovul să ajungă în Cupa UEFA în sezonul 2000-2001. După acel sezon mi-a spus: «Romică, eu v-am ajutat şi pe voi cei de la Braşov şi pe Ştefan „Pinalti“ de la Ceahlăul, şi pe Dinamo. Acum e şi rândul meu să mă ajutaţi să merg în Cupa UEFA». Şi aşa a şi fost, pentru că în sezonul următor, Gloria a terminat pe 3 şi a mers în Cupa UEFA. Acel loc trei a fost cea mai mare performanţă a lui Jean, asta deşi mai câştigase Cupa României şi Cupa Ligii. Dumnezeu să-l odihnească“, a spus Paşcu pentru Monitorul Expres.

Jean Pădureanu a fost capul ”Cooperativei” şi a făcut jocurile în fotbalul românesc în perioada 1990-2005.


Romică Paşcu şi Jean Pădureanu, la întâlnirea de la Braşov din 2015 după eliberat din închisoare a acestuia din urmă

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.