Sperie Ghencea! Târgu Mureş a pierdut numai un meci din 10 cu Balauru în poartă

15 mai 2011 1490 afişări Liga 1
Sperie Ghencea! Târgu Mureş a pierdut numai un meci din 10 cu Balauru în poartă Sperie Ghencea! Târgu Mureş a pierdut numai un meci din 10 cu Balauru în poartă: "Steaua nu mai e ce a fost"

După Sepsi şi Gabi Mureşan, Sabău aruncă un nou nume în prim-planul Ligii 1: Dragoş Balauru. Goalkeeper-ul de 21 de ani al Mureşului s-a impus în faţa experimentaţilor Şteţca şi Dănălache şi face deja vâlvă în Liga I.

În tur, se zbătea în derizoriul Ligii a II-a, la FC Snagov. În iarnă, "Moţul" l-a ochit şi l-a adus la FCM. Puştiul din Teleorman nu a avut nevoie de mai mult de câteva etape pentru a le lua faţa lui Şteţca şi Dănălache, portarii cu care ardelenii au promovat în 2010. "A fost extrem de greu, am luptat şi am crezut mereu că pot să fac faţă ca titular. Acum începe greul şi o să ţin cu dinţii de şansa aceasta. Vreau să rămân în poartă cât mai mult!", explică Balauru secretul performanţei de a primi doar 4 goluri în 10 partide, având în tot acest răstimp un singur eşec!

Îl are ca idol pe Lobonţ

Etapa trecută şi-a îndeplinit un vis al copilăriei. A evoluat în Giuleşti, arenă unde s-a îndrăgostit de spiritul Rapidului şi unde l-a transformat în idol pe Lobonţ. Se întâmpla în 1999, anul în care "feroviarii" conduşi de Lucescu senior cucereau al doilea titlu din istorie. "În acel sezon am văzut primele meciuri de fotbal pe viu şi am devenit rapidist. Tot de atunci îmi place Lobonţ, pe care am încercat să-l copiez ulterior. A fost excepţional să apăr chiar pe acel stadion. Am fost calm, încrezător şi entuziast", mărturiseşte goalkeeper-ul, care, ca un suporter veritabil, le trimite o înţepătură rivalilor din Ghencea. "Vreau să nu iau gol şi cred că pot. Steaua nu mai e ce a fost şi privesc meciul cu seriozitate maximă, la fel cum aş proceda cu Astra, Braşov sau alte echipe din campionat", punctează Balauru, care va da piept luni, în Ghencea, cu trupa lui Olăroiu.

5 victorii, 4 egaluri şi o înfrângere sunt rezultatele FCM-ului cu Balauru în poartă, meciuri în care a încasat doar 4 goluri

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.