Speranţele "câinilor"! Piţi a garantat, Borcea a transferat: la Dinamo au ajuns doi dintre cei mai promiţători jucători

31 ian 2012 14324 afişări Liga 1
Speranţele "câinilor"! Piţi a garantat, Borcea a transferat: la Dinamo au ajuns doi dintre cei mai promiţători jucători Piţurcă a garantat, Borcea a transferat! La Dinamo au ajuns doi dintre cei mai promiţători jucători români

Adrian Mărkuş (19 ani) a fost convocat în premieră de Victor Piţurcă la lotul naţional în acest an, pentru a-l înlocui pe accidentatul Costin Curelea. Atacantul bihorean a mers în Antalya în acelaşi avion cu Dinamo, echipă la care va juca începând din acest retur, alături de colegul său de la FC Bihor, Andrei Florean (19 ani). Ieri, Borcea a vorbit cu prietenul său Vizer şi l-a convins să-i lase pe cei doi în "Ştefan cel Mare".

Dinamo a reuşit achiziţionarea a doi tineri atacanţi de mare perspectivă: Adrian Mărkuş şi Andrei Florean, ambii de 19 ani. Jucătorii provin de la FC Bihor, echipă patronată de Marius Vizer, şi sunt componenţi ai naţionalei de tineret. Adrian a fost convocat chiar la echipa naţională antrenată de Victor Piţurcă în acest început de an, după ce Curelea, cel care fusese luat iniţial în Antalya, s-a accidentat. În plus, Mărkuş a fost acum doi ani la un pas să se transfere la Juventus Torino, echipă care l-a ţinut în probe câteva săptămâni.

Se vor prezenta la prima echipă

Interesant este că Mărkuş a călătorit spre Antalya, pentru a se alătura lotului primei reprezentative, cu acelaşi avion cu care a mers şi Dinamo în primul stagiu de pregătire. Acum, cu ocazia celui de-al doilea cantonament al "câinilor roşii", atât Mărkuş, cât şi Florean se vor alătura liderului Ligii I. Orădenii vor semna contracte pe câte cinci ani cu Dinamo, urmând ca în cazul unui viitor transfer, 50 la sută din banii încasaţi pe fiecare dintre ei să intre în posesia proprietarului celor de la FC Bihor, Marius Vizer. Practic, omul care i-a mai trimis la Dinamo pe Homei, Rus sau pe antrenorul Bonetti, a fost acum de acord să-I lase pe cei doi tineri în Ştefan cel Mare, după ce a negociat cu Cristi Borcea mai multe săptămâni. Se pare că acţionarul "câinilor" îi vrea pe jucători, după ce a văzut că Victor Piţurcă l-a selecţionat pe Adrian Mărkuş pentru turneul din Antalya.


12 meciuri a bifat Florean în acest sezon de liga a doua, fără a reuşi să înscrie

3 goluri a marcat Mărkuş pentru FC Bihor în turul campionatului, în cele nouă meciuri jucate


PRECEDENT- Şi Rus a venit pe filiera Vizer
Înlocuitorul lui Torje din acest tur de campionat, Laurenţiu Rus, a fost transferat de Dinamo în 2009 de la Liberty Salonta, al cărei proprietar era în acea perioadă acelaşi Marius Vizer. Jucătorul a ajuns atunci gratis în "Ştefan cel Mare", iar în acest moment jumătate din drepturile federative ale mijlocaşului îi aparţin unei firme a lui Marius Vizer.

Dorinţă- Ungurii au vrut să-l naturalizeze
Impresionaţi de evoluţile bune ale lui Adrian Mărkuş, oficialii federaţie de la Budapesta au încercat să profite de faptul că tânărul are origini maghiare şi să-l naturalizeze. Totuşi, atacantul a respins din start această ipoteză: "Nu m-am gândit niciun moment să joc pentru Ungaria. Sunt patriot şi nu mă gândesc decât la ţara mea, România".

SITUAŢIE- Geo Mişu, garantat tot de Piţurcă
În vară, la Dinamo a ajuns şi fostul junior al Craiovei, Geo Mişu, pe când avea doar 16 ani. Mijlocaşul a fost component al naţionalei U 17 la Campionatul European din 2011, iar cu câteva săptămâni înainte să fie transferat de echipa din "Ştefan cel Mare", acesta a fost luat de Victor Piţurcă pentru a se pregăti cu prima reprezentativă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.