ŞOC la CSM Poli Iaşi! Primăria condiţionează susţinerea echipei de reducerea salariilor cu 30 la sută! Reacţia fermă a căpitanului: "Nu am pus nimănui pistolul la tâmplă!"

2 nov 2016 7899 afişări Comentează şi tu Liga 1
ŞOC la CSM Poli Iaşi! Primăria condiţionează susţinerea echipei de reducerea salariilor cu 30 la sută! Reacţia fermă a căpitanului: "Nu am pus nimănui pistolul la tâmplă!"

Lovitură dură primită de echipa Iaşiului. Primăria a anunţat, astăzi, în cadrul unei şedinţe a Fundaţiei Sportului Ieşean, că nu va mai vira niciun ban la clubul de fotbal dacă jucătorii şi întreg staff-ul tehnic şi administrativ nu vor accepta reducerea salariilor cu 30 la sută. Primită în plin campionat, vestea a căzut ca un trăsnet în vestiar, iar majoritatea jucătorilor sunt decişi să nu accepte tăierea salariilor.

Preşedintele Florin Prunea i-a anunţat pe jucători şi antrenori în vestiar despre condiţiile puse de primarul Mihai Chirica şi le-a dat termen jucătorilor ca în 24 de ore să dea un răspuns dacă vor accepta sau nu reducerea salariilor.

„Astăzi am participat la o şedinţă în care primarul Mihai Chirica ne-a anunţat că Primăria nu va mai da niciun ban în acest sezon la echipă dacă jucătorii şi întreg staff-ul nu va accepta reducerea cu 30 la sută a salariilor. De asemenea, ni s-a spus că dacă vom îndeplini obiectivul, clasarea în play-off, ni se va da la finalul campionatului 10 la sută înapoi. Sunt stupefiat! Nu am mai întâlnit în cariera mea o astfel de situaţie, ca în timpul campionatului să-i anunţi pe jucători să accepte reducerea salariilor cu 30 la sută. Această măsură trebuia anunţată la începutul campionatului. Atunci ştiam pe ce buget ne bazăm, negociam altfel cu jucătorii. Am avut o discuţie cu jucătorii şi antrenorii în vestiar cu tot staff-ul. Le-am transmis mesajul clar al primarului, cum că nu vor primi nici măcar o fisă în plus dacă nu vor accepta tăierea salariilor. Le-am dat termen 24 de ore să-mi dea un răspuns, să ştiu şi eu pe cine ne putem baza în continuare. Eu am încredere că putem delimita totuşi partea sportivă de cea financiară şi sunt convins că jucătorii îşi vor apăra corect şansele în continuare, indiferent de condiţii. Apreciez ce a făcut primarul astăzi, măcar ştim cum stăm, ce se doreşte în continuare. În ceea ce mă priveşte, voi anunţa dacă voi rămâne la Iaşi după ce voi afla decizia jucătorilor. Nu pot să înţeleg de ce este lăsată singură această echipă în cel mai bun sezon din istorie, cu participare în cupele europene. Măcar dacă ni se spunea din vară… Dacă nu vom mai primi niciun ban de la primărie, din ianuarie, părerea mea că închidem totul. Nu ne putem descurca doar cu banii din drepturile TV. Avem datorii către jucători, furnizori, bugetul statului, la chirii”, a spus preşedintele Florin Prunea într-o conferinţă de presă.

Ionuţ Voicu: „Nu voi accepta reducerea salariului nici măcar cu un cent! Nu am pus pistolul la tâmplă nimănui atunci când am negociat”

Căpitanul echipei CSM Poli Iaşi, Ionuţ Voicu, a declarat că nu va accepta reducerea salariului cu 30 la sută. Acesta spune că a renunţat la bani mulţi pentru a veni în Copou.

„Nu voi accepta nici măcar cu 1 la sută reducerea salariului. Când am semnat contractul, nu am pus pistolul la tâmplă nimănui. Am negociat un contract şi ambele părţi au ajuns la un acord. Eu unul am renunţat la foarte mulţi bani pentru a veni la Iaşi. Am familie, am doi copii. Cu nicio fisă, aşa cum s-a exprimat domnul primar, nu voi accepta reducerea salariului”, a declarat Ionuţ Voicu.

Căpitanul Iaşiului a avut şi el un mesaj pentru primarul Chirica şi i-a cerut edilului să înapoieze clubului banii plătiţi în vară pe scaune, aproximativ 120.000 de euro.

„Dacă tot dânsul taie tot, fac un apel să ni se dea înapoi banii cu care s-au montat scaunele în vară. Acei bani înseamnă un salariu şi jumătate aproape pentru fiecare dintre noi. Sunt banii noştri şi nu accept să se ducă pe infrastructură. Nu ştiu ce voi face, sunt căi sportive, mă voi consulta cu avocaţii. Am mai trecut printr-o astfel de situaţie, dar atunci era vorba despre salarii de 25.000 de euro, pe când aici sunt salarii mici. Am acceptat un salariu mic la Iaşi pentru că mi s-a spus că-l voi primi lună de lună. În vară eram eroii Iaşiului, iar acum am devenit oaia neagră a societăţii. Nu înţeleg de ce. Sincer, ne aşteptam oarecum la asta după cum s-au comportat cu noi în ultima perioadă”, a încheiat Voicu.

La fel de vehement a fost şi maghiarul Lukacs Bole, care nu va accepta reducerea salariului: „Nu voi accepta să mi se taie din salariu. În niciun caz nu voi accepta!”.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.