Situaţia oribilă în care au ajuns echipele din Liga I. Nici măcar Steaua n-a reuşit să fie suficient de atractivă! Un detaliu pe care puţini l-au observat

1 dec 2012 5147 afişări Liga 1
Situaţia oribilă în care au ajuns echipele din Liga I. Nici măcar Steaua n-a reuşit să fie suficient de atractivă! Un detaliu pe care puţini l-au observat no title

Companiile mari ocolesc echipele din Liga I şi nu vor să-şi asocieze imaginea cu acestea

Mai mult ca oricând, Liga I este lovită dur de criza financiară. Mai multe cluburi sunt într-o situaţie delicată, iar Dumitru Dragomir anunţă că sunt multe echipe în pragul falimentului.

Este o situţie în care s-a ajuns şi din cauza politicii pe care au dus-o cluburile în ultimii ani. Scandalurile, meciurile dubioase sau lipsa performanţelor au pus Liga I pe harta competiţiilor cu care firmele mari nu vor să-şi asocieze imaginea. S-a ajuns astfel la o situaţie în care aproape nicio echipă din Liga I nu are pe piept un sponsor care să nu aibă legătură cu acţionariatul, dar care să fie interesat să-şi promoveze imaginea pe spaţiul de pe pieptul tricourilor.

Nici măcar Steaua, cea mai titrată echipă din România, care are cei mai mulţi sponsori şi prezenţă constantă în echipele europene, n-a reuşit să-şi vândă spaţiul de pe tricorile de joc.

FC Vaslui, cu New Holland - firmă care are însă afaceri cu Adrian Porumboiu - este singura echipă care a reuşit să atragă un sponsor principal important. De notat ar mai fi şi proiectul Viitorul, unul dintre puţinele serioase, care este susţinut de firme Pepsi, Tarom sau BRD, însă niciuna dintre aceste companii n-a cumpărat spaţiul de pe pieptul tricourilor.

În rest, aproape toate cluburile sunt sponsorizate de firme care aparţin patronilor sau la care sunt implicaţi şefii echipelor. O situaţie dezastruoasă, care reprezintă însă nota de plată pentru un fotbal unde profesionalismul încă este o necunoscută.

Iată cum arată situaţia sponsorilor principali de pe tricourile echipelor din Liga I:

Steaua - fără sponsor

Astra - InterAgro - firmă controlată de patronul echipei, Ioan Niculae

Pandurii - SNLO - este controlată de preşedintele Marin Condescu

FC Vaslui - New Holland - companie producătoare de utilaje agricole; are afaceri cu patronul echipei, Adrian Porumboiu

CFR Cluj - EnergoBit, Transilvania Look şi Transilvania Live - toate sunt controlate de Arpad Paszkany

Petrolul - Romprest - firmă care aparţine patronului echipei, Florian Walter

Dinamo - Orange - companie la care este implicat Nicolae Badea, preşedintele CA

Rapid - n-are sponsor pe piept

FC Braşov - Roman - producător de camioane aflat în proprietatea patronului Ioan Nicolae

Concordia Chiajna - fără sponsor pe tricou

Viitorul Constanţa - n-are sponsor pe piept

Gaz Metan Mediaş - Romgaz - proprietara echipei de fotbal

Ceahlăul - Super Bet - casă de pariuri

Oţelul Galaţi - Astra - compania aflată în proprietarea familei Adamescu, patronii clubului

U Cluj - fără sponsor

CSMS Iaşi - fără sponsor

Gloria Bistriţa - Darimex şi Gomar Electric

FC Severin - Primăria Severin

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.