”Sinucigaşul” Becali. Cum i-a distrus finanţatorul FCSB echipa lui Nicolae Dică la meciul cu CFR Cluj, în trei paşi simpli

11 feb 2018 31128 afişări Comentează şi tu Liga 1
”Sinucigaşul” Becali. Cum i-a distrus finanţatorul FCSB echipa lui Nicolae Dică la meciul cu CFR Cluj, în trei paşi simpli

Lupta pentru supremaţia din fotbalul românesc s-a terminat la egalitate. FCSB - CFR Cluj a fost 1-1 după un meci în care calitatea ofensivelor celor două echipe şi felul în care acestea au speculat fazele importante au acoperit un pic din impresia lăsată de ezitările defensivelor. Deşi ambele tabere au reclamat, la finalul meciului, că victoria ar fi trebuit să le aparţină, jocul a părut în cele mai multe momente la mâna gazdelor, gazde care au plătit încă o dată tribut dezechilibrelor provocate de schimbarea numelor din echipa de start.

Aşa cum era de aşteptat, Nicolae Dică a făcut modificările comandate de finanţatorul său în primul ”11”, motiv pentru care vicecampioana a avut nişte prime 45 de minute în care a luptat pentru a acoperi terenul mai mult decât pentru a pune probleme adversarului. De altfel, toate aspectele negative legate de jocul FCSB-ului în partida de aseară au legătură, într-o mare măsură, cu acţiunile iresponsabile ale lui Gigi Becali.

1. Vânzarea lui Niţă cu doar câteva ore înainte de reluarea campionatului

Cu siguranţă cel mai mare rău făcut de Becali propriei echipe a fost dat de vânzarea lui Florin Niţă, singurul portar de nivel înalt din lot, cu doar câteva zeci de ore înaintea reluării campionatului. Fără prea multă logică în ideea în care nici măcat Niţă nu era foarte încântat de transfer, plecarea a lăsat lotul cu opţiunea Andrei Vlad drept opţiune principală. Un portar considerat a fi de viitor, Vlad nu pare deocamdată şi unul de prezent. A început ezitant la Mediaş, cu Gaz Metan, şi a continuat gafând la ieşirea pe centrare din minutul 33, atunci când CFR a deschis scorul. Rezolvarea lui Becali? ”Are valoare, singura soluţie e rugăciunea!”, a spus finanţatorul.

2. Eliminarea lui Nedelcu din prima echipă

Criticat aspru de finanţator după un meci de la Mediaş în care a fost departe de a reprezenta cea mai mare problemă a FCSB-ului, Dragoş Nedelcu a provocat prin ieşirea lui o problemă şi mai mare. Rotaţia fără discernământ a fotbaliştilor împiedică omogenitatea şi, mai departe, afectează jocul. Acest lucru s-a văzut în prima repriză atunci când Filip, cel băgat de finanţator lângă Pintilii, a fost unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren. Mijlocaşul central a greşit multe pase, recuperările au fost departe de nivelul dorit de la un fotbalist care evoluează pe un asemenea post, lucruri care - evident - l-au băgat şi pe el în gura patronului său: ”M-a dezamăgit Filip, a greşit la toate fazele. Dormea pe teren”.

3. Mutarea lui Teixeira dintr-o bandă în alta

Motivele pentru care lui Nicolae Dică îi este imposibil de multe ori, la conferinţele de presă, să explice cu argumente anumite mutări din primul ”11” sunt date doar de faptul că acestea sunt făcute la ordinul finanţatorului, fără nicio logică. Florinel Coman, ”jucătorul de trei milioane”, a fost impus cu forţa în prima echipă din meciul cu CFR chiar de către finanţator. Mutarea l-a scos din banda stângă pe Filipe Teixeira, un jucător care a evoluat excelent pe acel post atât în amicalele din Spania, cât şi în meciul cu Gaz Metan. Cum Teixeira a fost trecut pe dreapta, din echipă a ieşit Man, un alt performer al amicalelor. Rezultatul a fost unul foarte slab, cu Florinel Coman departe de un nivel acceptabil şi cu Teixeira la distanţă de o prestaţie solidă până în partea a doua, atunci când a fost mutat în centru după ieşirea lui Filip.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.