Şi căpitanii plâng

17 ian 2009 15 afişări Liga 1
Şi căpitanii plâng
GALERIE (5 de imagini) VEZI GALERIA

Momentele emoţionante din cantonamentul Stelei de la Oliva Nova continuă. După ce, joi, colegii i-au făcut cadou un tricou pe care era scris „Mulţumim, căpitane!” şi l-au aplaudat la finalul conferinţei de presă, ieri, steliştii şi-au luat la revedere de la fostul număr 6.

O dimineaţă noroasă, potrivită parcă pentru starea de spirit a lui Mirel Rădoi. S-a trezit, ca de obicei, înainte de micul dejun, dar nu a mai ieşit la fel ca zilele trecute la şedinţa de pregătire. În timp ce colegii se duceau spre terenul de antrenament, el urca în camera sa pentru a-şi face bagajul. Se uita la ceas. Sentimentele care îl încercau contrastau. Ar fi vrut să oprească timpul în loc, să mai stea măcar o zi alături de colegi. Sau, dimpotrivă, să plece cât mai repede acasă, la Bucureşti, şi să se pregătească de lunga călătorie până la Riad.

Lăcătuş: „O să ne lipseşti, Mirele!”

A oftat, a coborât în holul hotelului şi l-a rugat pe team-manager ca, înainte de să-l conducă la aeroport, să-l ducă la teren, să‑şi ia la revedere de la colegi şi de la stafful tehnic. A coborât din maşină, a pozat alături de câţiva suporteri prezenţi la faţa locului şi apoi s-a oprit la marginea gazonului. Se simţea stingher. A dat să plece, dar Lăcătuş l-a observat cu coada ochiului şi i-a oferit prilejul de a-şi lua la revedere de la colegi în stil mare. „Gata! Stop! Mirele, unde pleci? Stai aşa!”, l-a strigat „Fiara”, pentru ca apoi să-l strângă în braţe şi să-i strige: „Baftă! Succes! O să ne lipseşti!”.

Goian: „Bă, ce faci? Tu chiar plângi?“

Pe obrazul lui Mirel se putea vedea o picătură de apă. Nu ploua, ci celui mai curajos jucător stelist îi dăduseră lacrimile de emoţie. A început să plângă ca un copil în timp ce colegii s-au strâns în jurul său pentru a-şi lua la revedere. „Bă, ce faci? Mă, tu chiar plângi?”, l-a luat tare Dorin Goian. Pe rând, toţi coechipierii au trecut să se îmbrăţişeze cu fostul lor căpitan. Cu lacrimi în ochi, Mirel a părăsit terenul şi s-a urcat repede în maşina care l-a transportat la aeroport.

"Rădoi a arătat că e un jucător bun. Putea să evolueze şi într-un campionat din Europa. Putea face faţă şi la Ajax, sigur" - Nicolae Mitea, atacant Dinamo

"Cu siguranţă, Liga I va fi mai săracă fără Rădoi. Este un jucător de mare valoare pentru fotbalul românesc" - Tony, fundaş CFR Cluj

"Mirel este un luptător şi sunt sigur că se va adapta foarte repede. La arabi este foarte cald, este cu totul altă lume, dar va face faţă" - Florin Prunea, director Dep. Internaţional FRF

"S-ar putea să fie o descătuşare a jucătorilor, pentru că Rădoi era un fel de tiran în vestiar" - Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Mulţumim, Căpitane! Ai fost cel mai bun şi vei rămâne mereu în sufletele noastre! Nu te mai accidenta!" - Popa Alexandru din Brăila (fan)

"Un om important primeşte întotdeauna şi injurii, şi aprecieri. Mirele, chiar eşti o persoană importantă şi meriţi tot respectul!" - Andrei (fan)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.