Sepsi – UTA Arad 3-0! Video Online în etapa 14 din Liga 1! Safranko și Golofca prelungesc seria incredibilă pentru echipa lui Leo Grozavu

Sepsi - UTA Arad 3-0! Video Online în etapa 14 din Liga 1! Safranko și Golofca prelungesc seria incredibilă pentru echipa lui Leo Grozavu
  • Publicat:
  • Actualizat:

Partida Sepsi Sfântu Gheorghe – UTA Arad s-a jucat joi, 17 decembrie, de la ora 17:30, în etapa 14 din Liga 1. Meciul a putut fi urmărit la TV pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport , dar și în format Live Text pe ProSport.ro.

Sepsi continuă seria incredibilă din campionat. Echipa lui Leo Grozavu a ajuns la 13 partide în care a înregistrat un singur eșec în campionat.

Covăsnenii sunt pe locul 4, cu 26 de puncte, la un singur pas de podium.

FINAL: Sepsi – UTA 3-0

 

Min85: GOOOL! Sepsi se distanțează prin golul lui Golofca
Min81: GOOOOL!
Safranko reușește dubla cu o reluare din fața porții
Min72: SCHIMBARE!
Intră Purece, iese Achahbar
Min58: SCHIMBARE!
Ies Petrila și Fofana, intră Golofca și Aganovic
Min57: SCHIMBARE!
Ies Morar și Miculescu, intră Ursu și Roșu
Min46: OCAZIE!
Safranko ratează incredibil! Mingea șutată de la marginea careului mare se duce pe lângă poartă
Min46: Începe repriza secundă

PAUZĂ: Sepsi – UTA 1-0 (Safranko, 32)

Min35: CARTONAȘ! Buhăceanu este avertizat
Min33: GOOOOL! Safranko deschide scorul și ajunge la cota 3 în acest sezon
Min7: OCAZIE!
Bouhena are prima mare șansa a meciului, dar mingea reluată cu capul se duce peste poartă
Min1: A început meciul
INFO: Este primul meci direct dintre cei doi antrenori, Leo Grozavu și Lazlo Balint
INFO: Este prima întâlnire dintre cele două echipe pe prima scenă a fotbalului românesc


ECHIPELE DE START:

Sepsi: Niczuly – Delgiannidis, Bouhena, Mitrea, Ștefănescu – Fofana, Vașvari – Nouvier, Achahbar, Petrila – Safranko
Rezerve: Fernandez, Purece, Aganovic, Bajrovic, Golofca, L.Fulo, Tincu, Csiszer, Gal-Andrezly
Antrenor: Leo Grozavu

UTA: P.Iacob – Bustea, Erico, Melinta, Roumpoulakos – Miculescu, Albu, Isac, Buhăcianu – V. Morar, I.Hora
Rezerve: Tescan, Oroian, Ursu, Al. Ioniță, C.Popescu, F.Ilie, Tomozei, Balauru
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: Municipal (Sfântu Gheorghe)
Arbitru: Horia Mladinovici // A1: Daniel Mitruți, A2: Alex Vodă



UTA, chemată să reacționeze la Sfântu Gheorghe după primele eșecuri legate: „Să fim bărbați și să speculăm absolut orice slăbiciune din jocul lor!”

Nou promovată pe scena eșalonului secund, Sepsi Sfântu Gheorghe îi lua UTA-ei fața în lupta pentru promovare în sezonul 2016-2017, ridicând ștacheta an de an în elită. În campionatul amintit, cele două echipe și-au împărțit victoriile, cu mențiunea că trupa din Covasna s-a impus clar pe teren propriu (4-1), în timp ce arădenii câștigau la limită, 2-1, pe terenul din Șiria, chiar în Sâmbăta Mare.

„Replică bună, rezultat bun”

Sunt singurele dispute din istorie între Sepsi și UTA, înainte de „duelul” de joi (ora 17,30) de pe „Municipalul” din Sfântu Gheorghe. Asemenea arădenilor și „roș-albii” lui Leo Grozavu s-au simțit mai bine pe terenuri străine decât acasă. Aici au luat doar 9 puncte din cele 23 puse la păstrare deja, dar Laszlo Balint nu are încredere în această statistică.

„Ne deplasăm la o echipă care, din punctul meu de vedere, la sfârșitul sezonului regular va fi în play-off. Sepsi o echipă puternică, echilibrată, cu jucători cu experiență care –  iată – are un parcurs foarte bun în ultima perioadă, după un început de sezon puțin mai mai rău. Au demonstrat pe parcurs că au forță, așadar ne așteaptă un meci extrem de dificil. Încercăm să ne scuturăm de starea de spirit care, cumva, apare inerent după două înfrângeri consecutive, fie ele și împotriva unor pretendente la câștigarea campionatului. Timpul este scurt, avem o deplasare destul de lungă în fața noastră, dar nu ne plângem. 

Încercăm să mergem acolo și să fim bărbați, în primul rând, să reacționăm. Asta aștept de la băieții mei, să reacționăm și să facem un joc bun. Dacă o să dăm o replică bună sunt convins că o să ne întoarcem cu un rezultat pe măsură”, consideră antrenorul „Bătrânei Doamne”.

„Sepsi, o evidență, o certitudine, selecția a fost făcută pentru rezultate immediate”

Așadar, UTA le ia pe rând pe primele patru echipe clasate, iar Balint susține că anticipa această situație.

Eu mă așteptam ca Sepsi să fie atât de sus. Chiar am avut o discuție cu o persoană importantă din lumea fotbalului și ambii am ajuns la concluzia că Sepsi este și va fi o echipă foarte puternică în acest sezon. Se demonstrează acest lucru, până la urmă Leo Grozavu e un antrenor extrem de experimentat, care știe ce presupune lupta pentru primele locuri, sau, mă rog, pentru partea superioară a clasamentului din Liga 1.

Au făcut o selecție foarte bună, sunt un club organizat un club foarte stabil, un club în continuă dezvoltare și atunci toate aceste lucruri nu pot duce decât la performanță. Sepsi este o evidență, o certitudine. Practică un joc consistent și au jucători capabili să se decidă oricând un meci. Mă refer în special la gen Aganovic, Achahbar, Vasvari sau Petrila. Ați văzut și ce lovituri libere au dat, deci sunt jucători care pot decide o fază, care pot avea execuții.

În plus, cred că forța grupului lor este deosebită, peste medie și, repet, au echilibru în fiecare compartiment. Selecția pe care au făcut-o în ultima perioadă a fost cumva orientată către rezultate imediate pentru că au adus jucători cu experiență în fiecare compartiment. Le știm calitățile le știm și vulnerabilitățile pentru că până la urmă fiecare echipă are și puncte forte și puncte nevralgice și atunci trebuie să încercăm să îi blocăm cât se poate de bine acolo unde trebuie să ii blocăm și să speculăm absolut orice slăbiciune poate apărea în jocul lor”, a menționat antrenorul principal al UTA-ei, care are și alte motive de admirație pentru adversarul de joi: „Au un stadion care este foarte aproape de finalizare, au construit o bază sportivă foarte frumoasă, au toate condițiile pentru a face performanță, iar asta se și simte. În ultima perioadă a fost într-o creștere, chiar dacă nu spectaculoasă, dar aceasta continuă, iar echipa se bate cu șanse reale la accederea în play-off”.

Sepsi Sfântu Gheorghe a terminat etapa a 13-a pe locul 4 și ar mai nevoie de cel puțin un punct cu UTA și FCSB pentru a fi sigură că va începe returul de pe loc de play-off. Cel mai la

Dar și arădenii au absențe importante. Fundașul Benga și atacantul Rus sunt suspendați, iar Tomozei (revenit după o săptămână la antrenamente) are șanse foarte mici să fie utilizat mâine. Hrezdac este tot în revenire după accidentare, Moldovan nu a făcut deplasarea din postura celui de-al treilea portar, iar Klapan și Pleașcă sunt deja istorie la UTA.

Buhăcianu a regăsit bucuria golului înainte de vizita în Covasna: „Pregătiți de un joc bun”

Marcator în înfrângerea UTA-ei cu Universitatea Craiova, Valentin Buhăcianu se pregătește alături de colegii săi pentru partida de la Sfântu Gheorghe contra lui Sepsi. Până la urmă, reușita golgheterului din sezonul promovării a contat doar pentru moralul său, căci acesta nu mai marcase de trei luni în Casa Liga 1.

Buhăcianu e anunțat titular și mâine, în deplasarea de la Sfântu Gheorghe.

„Aveam nevoie de gol, nu mai marcasem de mult, pentru fiecare atacant golul e important. Mă bucur că am reușit să marchez, dar, din păcate, nu am scos punct sau puncte de la meciul cu Craiova. Ne așteaptă un meci greu la Sfântu Gheorghe, un meci pe care trebuie să îl câștigăm pentru a rămâne în prima parte a clasamentului. Întâlnim o echipă bună, agresivă, dar suntem pregătiți să facem un joc bun și să luăm toate cele trei puncte.

I-am studiat pe cei de la Sepsi, am făcut analiză, am văzut ce jucători au, care ar fi calitățile și problemele lor. Poate că sunt puțin mai greoi pe linia de fund, dar vorbim despre jucători experimentați, care știu ce au de făcut pentru a evita problemele. Poate au avut și ei o serie de meciuri acasă nereușite, dar sunt o echipă bună și vom avea un meci foarte greu”, a spus fotbalistul „roș-albilor”, care a vorbit și despre absența, în premieră, a lui Alex Benga: „Ne vom descurca și fără el, avem soluții, Ilie sau Melinte îi pot suplini lipsa”.

Reușita din partida cu Craiova a fost cea de-a doua pentru Buhăcianu în prima ligă, după cea din prima etapă, în remiza, 1-1, cu Viitorul.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Cosmin a avut prima tangență cu presa la vârsta de 15 ani, când a început să scrie pentru volan.ro. Apoi a semnat articole pentru mai multe publicații din domeniul tech, cum ar fi gadget-talk.ro, dexblog.ro sau urbanteh.ro. La vârsta de 17 ani, a debutat în presa sportivă, pe site-ul ionalexandru.ro. ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele