Seara în care „Bursucul” a fost „Rege”. Petrescu a câștigat duelul „titanilor” cu Hagi. CFR – Viitorul 2-0, după un joc în care campioana a fost dominată clar

Autor: Ciprian Poloni Publicat: 22 Jul. 2017, 23:36 Actualizat: 22 Jul. 2017, 23:37 Liga 1
  • Bascul Urko Vera a fost omul meciului, marcând la debutul în Liga I, iar mult disputatul Boli și-a marcat un autogol.

Rar se întâmplă în fotbalul românesc ca antrenorii să capteze mai mult atenția chiar decât echipele pe care le antrenează. Un duel Dan Petrescu – Gică Hagi prindă însă o valoare inestimabilă doar când cei își dau mâna la mijlocul terenului. Un soi de Guardiola vs. Mourinho românesc, cu cei mai titrați antrenori pe care îi avem în Liga I. Noul CFR a aprins interesul tuturor, dar mai cu seamă al suporterilor clujeni, care au venit în număr mare la meciul cu campioana sperând că sub ochii lor se naște noua echipă ce va lua titlul și aceea va fi formația lui Petrescu. După Fogia – Bresci, Chelsea – Galatasaray sau Urziceni – Steaua a urmat CFR – Viitorul în istoricul duelurilor Petrescu – Hagi.

Bascul și „Bursucul”

„Bursucul” a schimbat 3 jucători față de meciul trecut, în timp ce Hagi a mers pe formula clasică, mizând pe omogenitatea superioară. Asta nu s-a văzut însă în prima repriză. CFR a împins în permanență jocul spre poarta lui Râmniceanu, a fost mai rapidă, mai creativă și mai incisivă. Hoban (10), Țucudean (15) și Vinicius (16) au avut primele ocazii, pentru ca apoi bascul Urko Vera să-și facă o intrare de gală în fotbalul românesc. Gol din centrarea lui Deac, după o fază în care tot el îl lansase pe mijlocaș (17). Bascul trecut pe la Athletic Bilbao care l-a lăsat pe bancă pe Bokila îl făcea pe Dan Petrescu să sară în sus de bucurie. Și toate acestea sub privirile lui Ibrahima Balde, atacantul-vedetă anunțat transferat, în ziua meciului, de CFR Cluj.

Campioană doar în acte

Nici la 1-0 elevii lui Petrescu nu s-au oprit și avea să urmeze un nou moment de bucurie pentru ei. Urko Vera a marcat din nou, Avram a arătat centrul terenului, iar când CFR-iștii se felicitau tușierul i-a spus centralului că a fost henț, iar golul a fost anulat, pe bună dreptate (25). După momentul de confuzie, CFR putea modifica iar tabela, același Urko Vera reluând spre poartă, pentru parada lui Râmniceanu (45+1), într-o repriză în care campioana nu a contact în atac.

„Super Dan” și „Relegele”, încheiau diferit repriza, dar păreau la fel de agitați și supărați amândoi. Bascul Urko Vera nu își potolise pofta de gol nici după pauză. A trimis de două ori peste poartă în 3 minute (46 și 49), pentru ca apoi să fie din nou panică în careul Viitorului. Râmniceanu s-a întins spectaculos la șutul lui Hoban, Camora l-a nimerit pe Boli, iar Nouvier a tras peste poartă. Și toate aceste faze într-un singur minut (56).

Show dublu doar pe băncile tehnice

Hagi era un „sac de nervi”, în timp ce Petrescu părea mai calm decât de obicei, pe măsură ce meciul înainta. Stările lor de spirit exprimau clar ceea ce se întâmpla pe teren. CFR domina campioana și o ținea departe de poarta lui Vîtcă, iar jucătorii lui Hagi păreau că și-au uitat statutul. O campioană care n-a putut trăi la Cluj din amintirile sezonului trecut. Deac a mai avut o mare ocazie (73), la care Dan Petrescu s-a pus în genunchi și a lovit pământul de supărare.

Boli și tontogolul care a închis seara

Seara avea să fie însă a lui. O seară în care Petrescu a fost „Regele”, cu al său CFR. Și pentru ca seară să fie și mai proastă pentru Hagi, cel mai râvnit fundaș de către FCSB, celebrul Boli și-a marcat și un autogol hilar, după o neînțelegere cu Râmniceanu (82). Petrescu zâmbește, iar Hagi părăsește nervos terenul. Au fost doi dintrei jucătorii care au făcut istorie pentru fotbalul românesc și îi leagă o prietenie de peste două decenii. Ca antrenori însă Petrescu are deja 2-0 la general și viitorul apropiat în Liga I pare al CFR-ului.


CFR Cluj – Viitorul 2-0 (Vera 18, Boli ag. 82)

  • CFR Cluj: Vâtcă – Cr. Manea, Vinicius, A. Mureșan, Camora – Hoban, Culio – Nouvier, Deac, Al. Păun – Urko Vera (Bokila 75)
  • Rezerve: Duka, Luchin, Vlad, Moutinho, Nistor, Hamed
  • Viitorul: Râmniceanu – Boli, Țiru (Cicâldău 46), M. Constantin, Ganea – Benzar, Nedelcu (Mladen 75), Lopez (D. Dumitrescu 65) – Chițu, Țucudean, Herea
  • Rezerve: Buzbuchi, Mladen, Morar, Hodorogea, Purece

22:54 FINAL! CFR CLUJ – VIITORUL 2-0.


22:46 Cristi Ganea a încercat o reeditare a execuției din prima etapă, atunci când a înfipt mingea în poartă din lovitură liberă. În minutul 86, în Gruia, fundașul stânga a avut o poziție asemănătoare, dar nu a mai tras la vinclu, ci pe jos la colțul scurt. Vâtcă a fost pe fază și a respins în corner. 


22:41 GOOOOOOOOL CFR! De fapt, un autogol reușit de Kevin Boli. La o minge aruncată în adâncime de fundașii CFR-ului, Bokila l-a presat pe Boli, Rîmniceanu a ieșit până în marginea careului să respingă, dar a dat pe lângă. Boli, în încercarea de a se feri a întors privirea și a lovit mingea, care s-a scurs până în poartă. 

22:40 Cicâldău comite un fault periculos de aproape de poarta lui Rîmniceanu. Deac „arestează” mingea, dar trimite peste poartă. 


22:33 Tot CFR rămâne echipa mai periculoasă. Benzar greșește în propriul teren, Culio îi ia fața, Romario încearcă să agațe mingea cu mâna, dar nu reușește, iar argentinianul pornește spre poartă. Avansează 20 de metri, îl vede pe Deac alergând în flancul drept, vine mingea spre acesta, iar din prima reia puțin pe lângă. 


22:26 Viitorul atacă, dar CFR stă bine pe poziții. Elevii lui Hagi pătrund pe mijloc, schimbă câteva pase până la 25 de metri, dar defensiva lui Dan Petrescu rezistă. Viitorul încearcă pe benzi, dar campionii sunt ținuți în frâu și acolo. 


22:17 Ce ocazie are CFR! Dan Petrescu nu-l slăbește pe colegul său de generație, Gică Hagi, iar clujenii caută golul doi. Păun execută un corner de pe partea dreaptă, Hoban deviază cu capul la colțul lung, iar Rîmniceanu plutește și respinge cu o singură mână în lateral. Mingea ajunge la Culio, care e codus spre marginea terenului de fundașii Viitorului.


22:13 Boli e presat în bandă, se întoarce cu fața spre propria poartă și îi pasează lui Rîmniceanu. Portarul degajează direct în aut, iar Hagi își pune mâinile în cap. Jocul Viitorului „scârțâie” în Gruia, iar elevii săi nu dau semne că ar putea reveni. 


22:09 Tot Vera rămâne cel mai periculos om al clujenilor în partida din etapa secundă a Ligii 1. Spaniolul de 30 de ani este scăpat din marcaj, dar încă nu reușește să cadreze în partea actul secund. Lovitura sa de cap s-a dus mult peste poartă, deși se afla în poziție bună. 


22:05 Vera își vrea „dubla” înapoi, după ce Avram i-a anulat-o pentru henț. Spaniolul nu stă pe gânduri și șutează de la 25 de metri, dar peste poartă. 


22:05 A început repriza secundă fără Țîru pe teren. Hagi a sacrificat un om defensiv și l-a băgat pe mijlocașul ofensiv, Alex Cicâldău.


21:46 PAUZĂ‚! CFR CLUJ – VIITORUL 1-0. Clujenii au mai avut o ocazie în finalul primei reprize. Vera a deviat pe poziție viitoare pentru Manea, care a pătruns în careu, a centrat înșelător direct pe poartă, dar Rîmniceanu a fost pe fază și a respins în corner.


21:39 Viitorul încearcă să atace, dar acțiunile de atac sunt oprite de fundașii CFR-ului undeva în marginile terenului. Probabil că Hagi va efectua cel puțin o schimbare la pauză.


21:35 Tot clujenii atacă mai insistent, iar jucătorii lui Hagi par surprinși de ofensiva propusă de Dan Petrescu în această seară. Viitorul a șutat o singură dată pe poartă până în acest moment și nu și-a creat nicio ocazie notabilă. CFR controlează total meciul din Gruia. 


21:26 Fază confuză la poarta lui Rîmniceanu. La un corner executat de Deac, un coechipier reia în transversală, mingea sare la Vera, care trimite în bara laterală, iar mingea este scoasă din poartă de portarul Viitorului. Jucătorii lui Hagi se duc țintă la Avram și îi cer socoteală pentru golul acordat. După câteva zeci de secunde, centralul anulează golul pe care l-a acordat inițial. Pe reluări se vede cum Vera atinge în același timp mingea cu mâna și cu capul. 


21:21 Chițu încearcă să-l impresioneze pe Avram și cade în careu, dar nu primește lovitua de pedeapsă. În schimb, atacantul vede galbenul pentru simulare. 


21:19 GOOOOOOOL CFR! Vera debutează cu gol în tricoul clujenilor. Deac pătrunde pe partea dreaptă, centrează foarte bine cu piciorul drept, deși e stângul e piciorul său de bază, iar spaniolul apare foarte bine în centru și înscrie un gol de atacant veritabil.


21:15 Dan Petrescu nu acceptă alt rezultat în afară de victorie în această seară. După remiza cu Botoșani din prima etapă, clujenii au început tare partida și deja au avut primele ocazii la poarta lui Rîmniceanu, dar mingile s-au dus mult peste poartă. Doar Păun a găsit spațiul porții cu capul, dar portarul Viitorul a reținut fără probleme. 


21:05 Apar primele nemulțumiri în ambele tabere. Fanii din Gruia și jucătorii lui Dan Petrescu au cerut la unison penalty, iar reluările le-au dat dreptate. Kevin Boli a atins mingea cu mâna, în careu, dar Marius Avram a făcut semn că jocul poate continua. La faza imediat următoare, Chițu a pornit într-o cursă de 20 de metri, a căzut în marginea careului și a cerut lovitură liberă. Centralul nu a dictat nimic nici de această dată.


21:00 A început meciul din Gruia, iar stadionul e mai degrabă gol.


19:40 Avem cele două echipe de start, iar surprizele sunt și nu prea. La CFR cluj debtuează spaniolul Vera, Mureșan își găsește loc în defensivă lângă Vinicius, iar Petrescu pare că preferă un 4-2-3-1 care se poate transforma oricând în 4-3-3.

Hagi rămâne fidel echipei din prima etapă, Benzar e în continuare mijlocaș central, iar Boli joacă fundaș dreapta, lăsându-i loc în centrul defensivei lui Marius Constantin.


Gică Hagi – Dan Petrescu, două dintre cele mai mai nume din fotbalul românesc. Au fost împreună la cele mai mari performanțe ale echipei naționale, au jucat alături o finală de Cupa Campionilor, în 1989, la 0-4 cu gigantul AC Milan, iar ambii au cântecele lor pe stadioanele unde au făcut istorie, Dan Petrescu la Chelsea și Hagi la Galatsaray. Carierele lor s-au intersectat mai mereu, iar astăzi se va consuma al doilea duel din carierele lor de antrenori.

Serie A, Champions League, Liga I

Cei doi s-au întâlnit prima dată în 1987, când Hagi ajungea la Steaua. Petrescu era deja acolo, fiind crescut în Ghencea. Apoi, în 1989, când Dan Petrescu ajungea la echipa națională, Hagi era deja un lider acolo. Mondialul din 1994 rămâne amintirea lor cea mai de preț, dar cei doi au fost și adversari în carierele lor, după ce au devenit fotbaliști celebri, în afara României.

Primul duel extern între Hagi și Popescu a avut loc în Italia, în Serie A. Brescia – Fogia au fost partidele în care s-au întâlnit ca adversari. Hagi a ieșit învingător în sezonul 1992 – 1993. A fost Brescia – Fogia 4-1 și 0-0, cu decarul naționalei de atunci marcator în primul joc. Apoi, pe finalul carierelor ambilor jucători, în sezonul 1999 – 2000 al Champions League, Galatasaray și Chelsea au fost în aceeași grupă. Dan Petrescu și-a luat revanșa, cu o dublă victorie 5-0 și 1-0, românul marcând unicol gol la meciul din Anglia.

În carierele de antrenori cei doi s-au mai întâlnit o singură dată. Se întâmpla în 2007. Dan Petrescu pregătea Unirea Urziceni, iar Gică Hagi era antrenorul Stelei. S-a încheiat 1-0 pentru echipa „Bursucului”, după un gol venit în minutul 90.

Hagi i-a luat apărarea după penalty-ul ratat cu Suedia

În afara gazonului pe cei doi îi leagă o prietenie de peste două decenii. O dovadă a relației strânse dintre cei doi s-a observat după mondialul american. Dan Petrescu și Miodrag Belodedici au ratat atunci la penalty-uri, împotriva Suediei, iar Gică Hagi a fost primul care le-a luat apărarea. „Nimeni n-a spus nimic negativ despre Petrescu și Belodedici pentru că oricare dintre noi ar fi putut rata. Nu poți să spui nimic altmiteri i-ai distruge pentru totdeauna”, a spus Hagi pentru publicația fourfourtwo.

„Înțepături” fine de la „Rege”

Hagi l-a și „înțepat” pe Dan Petrescu, în luna martie a acestui an, pentru prima dată în public. Deranjat de faptul că acesta a declarat că n-ar spune „nu” unei colaborări cu Burleanu, la națională Hagi l-a atacat ironic. „Nu o să mai antrenez naționala niciodată. Îi las pe alții, să fie ei, ca să nu mai zică faptul că eu atac Federația. Îl las pe Petrescu. Am auzit că e în joc de glezne”, s spus Hagi.

Petrescu: „Prietenia se uită când începe meciul”

Dan Petrescu spune că prietenia dintre el și Hagi nu se va observa în primul derby al sezonului în Liga I. „E clar că orice antrenor își dorește să câștige, mai ales când e primul. E primul pentru mine acasă. Sorții n-au fost atât de buni pentru noi și jucăm chiar împotriva echipei campioane, dar vom face tot ce e posibil să câștigăm cele 3 puncte. În afară de faptul că mi-e prieten, e cel mai mare fotbalist care a fost vreodată în România. Antrenează echipa campioană, suntem prieteni foarte buni și nu va fi ușor nici pentru mine nici pentru el. Când începe meciul prietenia se uită”, a spus tehnicianul CFR-ului, care consideră că echipa sa are cel mai greu start de sezon dintre toate candidatele la play-off. „Nu știu dacă au program mai greu, pentru că primul meci l-au avut acasă cu Gaz Metan și nu știu dacă se compară. Au un program mai greu doar pentru că joacă în cupele europene”, a spus Petrescu.

Autor: Ciprian Poloni Publicat: 22 Jul. 2017, 23:36 Actualizat: 22 Jul. 2017, 23:37 Liga 1
Pe aceeași temă
TOP 20 - Cele mai rușinoase gafe vestimentare ale vedetelor la plajă. Daniela Crudu, de exemplu, a rămas cu sutienul în mână și e doar pe locul doi. Să vezi cine e pe primul loc, imaginile sunt fabuloase
TOP 20 - Cele mai rușinoase gafe vestimentare ale vedetelor la plajă. Daniela Crudu, de exemplu, a rămas cu sutienul în ...
Un bârlădean refuză să mai plătească factura la apă spunând că a văzut cupluri făcând sex în barajul ce alimentează oraşul
Un bârlădean refuză să mai plătească factura la apă spunând că a văzut cupluri făcând sex în barajul ce alimentează ...
ALERTA medicala! A fost RETRAS din farmacii un medicament folosit de TOATA lumea. Motivul e halucinant
ALERTA medicala! A fost RETRAS din farmacii un medicament folosit de TOATA lumea. Motivul e halucinant
Costul ameţitor pe care îl are geaca cu care Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, s-a prezentat la DNA
Costul ameţitor pe care îl are geaca cu care Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, s-a prezentat la DNA
FANTASTIC! Portarul a urcat in careu si i-a dat GOL lui Real Madrid! Super faza in Liga Campionilor
FANTASTIC! Portarul a urcat in careu si i-a dat GOL lui Real Madrid! Super faza in Liga Campionilor
Imagini demențiale cu bunicuțele-escorte care sunt plătite regește ca să facă amor! ”Nu sunt pregătită să mă opresc”
Imagini demențiale cu bunicuțele-escorte care sunt plătite regește ca să facă amor! ”Nu sunt pregătită să mă opresc”
De ce ating POLIȚIȘTII farurile maşinii atunci când te trag pe dreapta?
De ce ating POLIȚIȘTII farurile maşinii atunci când te trag pe dreapta?
Waze adaugă o nouă funcţie pentru a uşura condusul pe timp de iarnă
Waze adaugă o nouă funcţie pentru a uşura condusul pe timp de iarnă
Se întâmplă! După exodul MASIV, un val uriaş de muncitori din afară se reîntorc în ţară
Se întâmplă! După exodul MASIV, un val uriaş de muncitori din afară se reîntorc în ţară
Cum eşti SPIONAT prin intermediul televizorului pe care îl ai în casă. Metoda PERICULOASĂ, dezvăluită de un agent FBI. Cum te poţi APĂRA
Cum eşti SPIONAT prin intermediul televizorului pe care îl ai în casă. Metoda PERICULOASĂ, dezvăluită de un agent ...
ATENŢIE! De astăzi, poliţia opreşte în trafic maşinile să le verifice. Dacă aveţi asta în maşină, primiţi amendă.
ATENŢIE! De astăzi, poliţia opreşte în trafic maşinile să le verifice. Dacă aveţi asta în maşină, primiţi amendă.
Nebunie totală în Liga I. Becali, ofertă de nerefuzat pentru Budescu. FCSB dă marea lovitură pe piaţa transferurilor
Nebunie totală în Liga I. Becali, ofertă de nerefuzat pentru Budescu. FCSB dă marea lovitură pe piaţa transferurilor
Ungurii, în stare de șoc! Ce se întâmplă la granița cu România! „Nu credeam că voi simți vreodată așa”
Ungurii, în stare de șoc! Ce se întâmplă la granița cu România! „Nu credeam că voi simți vreodată așa”
Umilință maximă pentru o amantă din Gorj! Ce i-a făcut nevasta înșelată, când a prins-o cu soțul ei
Umilință maximă pentru o amantă din Gorj! Ce i-a făcut nevasta înșelată, când a prins-o cu soțul ei
Nicole Murphy: ce face ca să arate perfect la 51 de ani
Nicole Murphy: ce face ca să arate perfect la 51 de ani
Tragedie fara margini! A MURIT in urma cu putin timp! Vestea SOC a serii...
Tragedie fara margini! A MURIT in urma cu putin timp! Vestea SOC a serii...
BREAKING | E oficial: LUIZA TRĂIEȘTE! Vezi dovada oficială
BREAKING | E oficial: LUIZA TRĂIEȘTE! Vezi dovada oficială
O maşină TESLA pe pilot automat a accidentat o maşină de POLIŢIE care staţiona
O maşină TESLA pe pilot automat a accidentat o maşină de POLIŢIE care staţiona
Decizia radicală luată de un bârlădean după ce a văzut un cuplu făcând sex la barajul de unde vine apa. Primarul oraşului a rămas perplex
Decizia radicală luată de un bârlădean după ce a văzut un cuplu făcând sex la barajul de unde vine apa. Primarul ...
Surse: Cîţu îşi face echipă. Cine este Sebastian Burduja, noul secretar de stat din Ministerul Finanţelor Publice
Surse: Cîţu îşi face echipă. Cine este Sebastian Burduja, noul secretar de stat din Ministerul Finanţelor Publice
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Raluca Bădulescu, dependentă de cumpărături! Totul despre noul sezon 'Bravo, ai stil!', viața personală a juratei dar și banii pe care îi dă pe haine.
Raluca Bădulescu, dependentă de cumpărături! Totul despre noul sezon 'Bravo, ai stil!', viața personală a juratei dar ...
Doliu enorm in lumea muzicala! S-a stins din viata dupa lupta cu o boala crunta
Doliu enorm in lumea muzicala! S-a stins din viata dupa lupta cu o boala crunta
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
Mașină cu un kilometraj record. Care este SINGURA piesă înlocuită la aproape UN MILION de km parcurși?
Mașină cu un kilometraj record. Care este SINGURA piesă înlocuită la aproape UN MILION de km parcurși?
FOTO HOT. Cum arată corpul Andreei Bălan, la 35 de ani, după două sarcini! În trecut poza goală complet în Playboy, acum s-a lăsat fotografiată aşa
FOTO HOT. Cum arată corpul Andreei Bălan, la 35 de ani, după două sarcini! În trecut poza goală complet în Playboy, ...
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
Horoscop chinezesc 2020. Anul șobolanului de metal. Se anunță schimbări majore!
Horoscop chinezesc 2020. Anul șobolanului de metal. Se anunță schimbări majore!
Horoscop Zodia Pești 13 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 13 Decembrie 2019
Motivul real pentru care femeile trimit partenerilor fotografii nud
Motivul real pentru care femeile trimit partenerilor fotografii nud