Seara „câinilor”! LIVE BLOG | Dinamo – FCSB 4-1. Defensiva lui Reghecampf, umilită de Nistor, Lazăr și Rotariu

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Dan Mirea
Seara
  • Publicat:
  • Actualizat:

Semifinalele Cupei Ligii, prima manșă. Dinamo – FCSB 4-1 (Mahlangu 19, Nistor 65, Lazăr 79, Rotariu 90+1 / Jakolis 78)

  • Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Maric, Filip – Dudea, Palic, Nistor – Hanca, Nemec, Mahlangu
  • Rezerve: Brănescu, M. Popescu, Lazăr, Rotariu, D. Popa, Oliva, Ceccarelli.
  • FCSB: â€‹Niță – Ov. Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovici – Achim, Moke – Enache, Boldrin, De Amorim – Dennis Man
  • Rezerve: Stăncioiu, G. Simion, Tudorie, Vîlceanu, Jakolis, Aganovic, Popa.

22:24 FINAL! Dinamo-FCSB 4-1. CRONICA MECIULUI:


22:21 GOOL Dinamo! Contraatac școală făcut de Dinamo. Rotariu pleacă din banda dreaptă, ajunge în marginea careului acolo unde îl amețește pe Toșca și marchează la vinclu.


22:11 GOOL Dinamo! Diferența de două goluri e rapid refăcută de Vali Lazăr, care pătrunde în careu și îl învinge pe Niță cu un șut la colțul lung.


22:08 GOOL FCSB! Oaspeții reduc din diferență prin Jakolis, care reia superb, în vinclu, din cădere, din centrarea ideală a lui Momcilovic.


22:06 În acest moment, lupta pentru minge se dispută undeva la mijlocul terenului, cu un pressing agresiv al dinamoviștilor. „Câinii” scapă pe contraatac prin Lazăr, care e agățat de Moke, iar stelistul e avertizat cu cartonașul galben.


22:00 Andone vrea mai multe goluri în acest meci și mută ofensiv: Rotariu în locul lui Dudea.


21:55 GOOL Dinamo! Tactica dinamoviștilor funcționează de minune în această seară, după un nou contraatac care s-a terminat cu gol. Man a pierdut o minge la mijlocul terenului, Lazăr a pătruns pe partea stângă de unde a întors în mijlocului careului, iar Nistor a marcat cu un șut la colțul lung.


21:50 Reghecampf nu mai are răbdare și face și a doua schimbare în echipa sa. Jakolis îi ia locul pe teren lui Enache. FCSB este de minute bune în jumătatea adversă, dar apărarea dinamovistă nu lasă niciun spațiu spre poarta lui Penedo.


21:41 Steliștii au reușit să facă o fază superbă de atac, care i-a amețit pe dinamoviști. De Amorim a șutat de puțin pe lângă după o fază la care au mai contribuit Adi Popa, Ovidiu Popescu și Achim. Imediat, Steliano Filip este avertizat cu cartonașul galben, după o talpă la Adi Popa.


21:37 Lazăr reușește să obțină un cartonaș galben, după o intrare tare asupra nou-intratului Adi Popa. 


21:36 Așa cum ne-a obișnuit deja, Reghecampf efectuează o schimbare chiar după pauză. Adi Popa îi ia locul pe teren lui Boldrin. A început repriza secundă dintre Dinamo-FCSB.


21:18 Pauză pe Arena Națională! Dinamo-FCSB 1-0. „Câinii” au avut ocazia de a se desprinde în acest meci, dar Moke a respins incredibil din fața lui Hanca, fotbalist care se pregătea să reia spre poartă.


21:13 Dinamo bifează o nouă ocazie la poarta FCSB-ului. Nistor îl servește ideal pe Nemec, în careu, iar atacantul reia din prima spre poartă, iar Niță respinge cu greu în corner.


21:08 După marcarea golului, Dinamo a făcut pasul înapoi și acum așteaptă atacurile steliștilor, care nu reușesc momentan să treacă de defensiva propusă de Ioan Andone. „Câinii” joacă din nou pe cartea contraatacului.


20:58 Ghinion pentru Dinamo! Marcatorul golului, Mahlangu, acuză dureri mari în zona coapsei și e suspect de întindere musculară. Mijlocașul nu mai poate continua și locul acestuia pe teren este luat de Vali Lazăr.


20:57 Boldrin le dă emoții dinamoviștilor printr-un șut puternic de la 30 de metri, fază care l-a prins pe Penedo puțin nepregătit. Portarul dinamovist a intervenit slab, iar mingea a lovit și bara în drumul spre corner.


20:52 GOOL Dinamo! „Câinii” lovesc pe o relaxare în apărarea roș-albaștrilor. Faza îl prinde pe Enache visător, Mahlangu îi ia fața, îl driblează pe Tamaș și șutează superb la colțul lung, de la 25 de metri, șut la care Niță nu mai poate interveni.


20:47 Prima mare ocazie a meciului le aparține oaspeților din această seară. Man croșetează o fază superbă și furnizează o pasă care taie apărarea dinamovistă, mingea ajunge la Ovidiu Popescu, care îl întoarce de două ori pe Maric, iar șutul acestuia lovește transversala porții lui Penedo.


20:44 FCSB o amenință pentru prima dată pe Dinamo dintr-o fază fixă executată de Boldrin. Brazilianul a reluat de la colțul terenului, iar la finalizare a apărut Tamaș, care a încercat o execuție cu călcăiul, dar Penedo a reținut fără probleme.


20:38 După un început în pressing al dinamoviștilor, Denis Man a luat o acțiune pe cont propriu, a dat mingea pe lângă Steliano Filip, a pătruns în careu, iar centrarea sa în gura porții a fost respinsă cu greu, în corner, de Nedelcearu. 


20:34 Doar PCH animă atmosfera de pe Arena Națională cu un mesaj în memoria victimelor revoluției din decembrie 1989. „Eroi au fost, eroi sunt încă”.


20:33 A început meciul din Cupa Ligii dintre Dinamo și Steaua, partidă care se va desfășura într-o atmosferă dezolantă pe Arena Națională. Cel mult 10.000 de spectatori vor asista la acest derby. 


19:50 Adversitatea dintre CSA și FCSB ia amploare la nivel declarativ. Juristul Florin Talpan a desființat echipa finanțată de Gigi Becali înaintea meciului din Cupa Ligii: „Țin cu Dinamo București! Bineînțeles, de ce să nu țin cu Dinamo? FCSB pentru mine nu există, din punctul meu de vedere trebuia să fie în Liga a 4-a sau a 5-a”.


19:20 Avem și echipa propusă de Andone cu câteva mutări interesante: Penedo – Romera, Nedelcearu, Maric, Filip – Dudea, Palic, Nistor – Hanca, Nemec, Mahlangu. Dudea e marea surpriză a lui Dinamo, în timp ce Mahlangu a fost urcat în linia de trei din atac. 


19:08 Echipa de start FCSB. ​Niță – Ov. Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovici – Achim, Moke – Enache, Boldrin, De Amorim – Dennis Man.


18:50 Dacă în urmă cu aproximativ o lună au fost 22.800 de fani, la meciul din Liga 1, în această seară vom asista la un număr sumbru de spectatori pentru un derby de calibrul Dinamo-FCSB. 10.000 de persoane se vor afla în tribunele Arenei Naționale, iar inelul doi nu va fi deschis.  


18:20 Moment superb organizat de dinamoviști înaintea derby-ului din această seară! Lovitura de start a meciului de pe Arena Națională va fi dată de Mircea Barbu, în vârstă de 88 de ani, un fan dinamovist înrăit care nu a ratat niciun meci al echipei favorite, oficial sau amical. Mircea Barbu a fost prezent, în tribună, și la meciul care a adus primul titlu în „Ștefan cel Mare”, în 1955. 


Astă-seară, de la ora 20:30,  pe Național Arena, are loc manșa tur a semifinalei Cupei Ligii, Dinamo – FCSB. Meciul e transmis în direct de DolceSport, Digisport și în acoperire LIVE BLOG pe www.prosport.ro. Manșa retur are loc pe 2 martie. În cealaltă semifinală, la Tg. Mureș, ASA s-a înclinat în fața echipei Poli Timișoara, scor 2-4

Dinamo vine după un eșec usturător în campionat unde a pierdut cu 3-1 în fața lui Poli Iași. Măcinată de conflicte interne, echipa lui Ioan Andone se află pe locul cinci în campionat și luptă pentru cupele europene. Ofensiva este punctul forte, a doua din Liga 1 dar dezamăgește însă pe plan defensiv cu cea mai slabă apărare dintre primele nouă clasate în campionat. În Cupa Ligii a mai trecut de FC Voluntari și Astra. Rămâne o forță în meciurile disputate acasă nemaipierzând cu FCSB în ultimele opt confruntări directe. În meciul din această seară vor lipsi Busuladzic, suspendat după ce a primit roșu în meciul de la Iași și Gnohere care nu este complet refăcut după o accidentare.

Ioan Andone, antrenorul „câinilor”, a declarat că: „Trebuie să avem o strategie bună. Avem nevoie de o victorie fără gol primit. Am probleme de lot. Busuladzic nu va juca, Gnohere nu s-a antrenat, a făcut doar sală și bicicletă. Nu s-a mai antrenat de la meciul cu Mediaș. Jucătorii așteaptă meciul cu Steaua. L-am recuperat, din fericire, pe May. Este bine că se va disputa în condiții bune. Avem primă pentru finală. Dar nici nu avem nevoie pentru acest meci. Sper că fanii să vină la stadion, avem nevoie de ei. Sunt convins că și cei de la Steaua se vor mobiliza. Există o revanșă de ambele părți.”

În ultimul meci direct Dinamo a reușit să o învingă pe FCSB cu scorul de 3-1( Hanca 37”, Nedelcearu 45”,Nemec 59”, Boldrin 4”). Diseară va avea loc a 164-a întâlnire, bilanțul fiind foarte echilibrat , fiecare câștigând câte 56 de jocuri.

FCSB nu a mai învins-o pe Dinamo din mai 2015, atunci când vicecampionii s-au impus în campionat cu 3-1. Stanciu cu o dublă și Prepeliță din penalty punctau atunci pentru roș-albaștrii, în timp ce pentru Dinamo a marcat Elhamed în finalul partidei. Jocul Stelei a lăsat de dorit în ultima perioadă, echipa fiind eliminată din Cupa României de CS Mioveni, respectiv din Europa League de Villareal. Trupa lui Reghecampf a pierdut ultimele cinci partide disputate în deplasare, ultima victorie pe teren străin fiind la Iași (2-0) în campionat , pe 30 octombrie. Vicecampioana nu se poate baza în această seară pe Bogdan Mitrea, Golubovic (excluși din lot), Alexandru Bourceanu (suspendat),  Sulley Muniru, Mihai Pintilii, Lucian Filip, Florin Tănase (cu toții accidentați), iar Adi Popa încă nu se știe dacă va evolua din cauza unei răceli.

„Nu mă interesează cum va juca Dinamo, ci ca noi să fim atenți si să nu mai greșim. Am analizat cu jucătorii golurile de la ultimul meci cu Dinamo. Păcat că am pierdut așa usor un meci. Sper să câștigăm mâine seară. E doar un meci, nu se joacă mâine seară absolut tot. Nu îmi place să fac nici nuntă și nici înmormântare după un meci. Mâine seară vor juca niște jucători, probabil în retur vor fi alții”, a declarat Laurențiu Reghecampf la conferința de presă de dinaintea derby-ului.

Echipa patronată de George Becali nu va putea folosi denumirea FC Steaua București din cauza deciziei date ieri de Tribunalul București, în procesul dintre echipa lui Becali și Clubul Sportiv al Armatei. Decizia dată ieri Curtea de Apel București nu este nici nefinitivă, nici executorie, ea putând fi atacată de ambele părți la Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia Înaltei Curți este executorie, dar poate fi atacată la Curtea Supremă.

Articol scris de Octavian Vasilescu și Alexandru Iordache

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani