Se leapădă Primăria şi de fotbal? Anunţ incredibil postat pe pagina de Facebook a municipalităţii ieşene

8 mar 2018 3166 afişări Comentează şi tu Liga 1
Se leapădă Primăria şi de fotbal? Anunţ incredibil postat pe pagina de Facebook a municipalităţii ieşene

Dacă la începutul săptămânii, preşedintele şi antrenorul echipei CSM Poli Iaşi, Adrian Ambrosie, respectiv Flavius Stoican, spera să aibă o întâlnire în aceste zile cu edilul şef Mihai Chirica, pentru a încerca să găsească împreună o soluţie de redresare a clubului de fotbal, între timp, pe pagina de Facebook a Primăriei Iaşi a apărut un anunţ cu privire la echipa din Liga 1. Municipalitatea caută un investitor pentru clubul de fotbal din Copou calificat în play-off.

Mai jos regăsiţi anunţul primăriei Iaşi:

„Calificată în premieră, la finalul sezonului regulat al Campionatului naţional de fotbal, în play-off-ul Ligii I, CSM Politehnica Iaşi doreşte să facă performanţă în continuare. Iaşul merită şi are nevoie de o mare echipă de fotbal!
În acest moment, cea mai bună soluţie care ar permite clubului ieşean de fotbal nu doar să supravieţuiască, ci şi să obţină rezultate notabile şi să îşi consolideze poziţia în clasamentul naţional ar fi identificarea unui partener din ţară ori din străinătate care să sprijine financiar şi să investească în activitatea echipei. Condus cu pasiune de preşedintele Adrian Ambrosie, antrenat cu pricepere de Flavius Stoican şi având în Primăria Municipiului Iaşi cel mai fidel susţinător, CSM Politehnica Iaşi poate deveni unul dintre cluburile fanion ale României în următoarea perioadă. Avem echipă, avem suporteri, avem valoare, avem voinţă şi ne dorim să câştigăm respectul tuturor adversarilor noştri!
Pentru orice informaţii privind o eventuală colaborare, cei interesaţi sunt rugaţi să se adreseze CSM Politehnica Iaşi, la adresa Aleea Grigore Ghica Voda, nr. 12-24, Iaşi, cod poştal 700469, sau prin e-mail, la adresele marketing@politehnicaiasi.ro şi contact@politehnicaiasi.ro.
Persoană de contact este preşedintele CSM Politehnica Iaşi, domnul Adrian Ambrosie.
Vă aşteptăm ca împreună să devenim tot mai buni!”
.

Hotărât lucru, primarul Iaşiului vrea să-şi ia mâna de pe sport în acest an. Echipa de rugby s-a retras în urmă cu câteva luni din Superligă, iar cea de handbal a avut aceeaşi soartă, ieri, după ce Clubul Sportiv Universitar Politehnica a înştiinţat FR Handbal că nu mai are fonduri pentru a susţine echipa în Liga Naţională. Ambele formaţii au fost retrase după ce Primăria a decis să nu mai vireze niciun ban în contul clubului, invocând un vid legislativ.

În aceste condiţii, alte două echipe iubite ale oraşului Iaşi sunt şi ele pe marginea prăpastiei. Cea de baschet masculin va fi retrasă şi ea din campionat în curând, în timp ce fotbalul din Copou va încheia sezonul graţie banilor din drepturile TV, dar din vară situaţia va fi incertă.

Calificată în play-off şi fără finanţare de la primărie

Ieşenii nu se pot bucura în tihnă de calificarea în play-off. După blocarea finanţării de către municipalitate, situaţia s-a agravat de la lună la lună, iar clubul a acumulat datorii destul de mari, de peste 2,5 milioane lei. Preşedintele Adrian Ambrosie şi antrenorul Flavius Stoican sperau să aibă în aceste zile o întâlnire cu primarul Mihai Chirica.

„Din câte am înţeles, sunt ceva probleme cu finanţarea din partea municipalităţii. De aceea, îmi doresc să merg să vorbesc cu domnul primar, împreună cu preşedintele Adrian Ambrosie. I-am trimis un mesaj, sper să găsească timp într-o zi pentru a ne primi să discutăm. Poate se găseşte totuşi o soluţie legală pentru deblocarea finanţării, pentru că ar fi păcat să intrăm în criză tocmai acum, când am reuşit această mare performanţă. Ne-am propus mult mai mult, avem gânduri măreţe în continuare, sper ca situaţia să se rezolve”, declara la începutul săptămânii antrenorul Flavius Stoican.

La rândul său, preşedintele Adrian Ambrosie făcea un apel la primarul Chirica să continue finanţarea prin Fundaţia Sportului Ieşean (FSI), o variantă sugerată chiar de către preşedintele FSI, Lucian Popescu. „Echipa traversează una dintre cele mai bune perioade din ultimii ani, ne-am calificat în play-off, suntem la o victorie de semifinalele Cupei României, fază care ne apropie şi mai mult de o nouă participare în cupele europene. Putem reuşi un sezon de vis pentru fotbalul ieşean. Este foarte greu, însă, să te baţi cu echipele puternice ale campionatului neavând o situaţie financiară stabilă. Vom avea o întâlnire în aceste zile cu domnul primar şi sper să găsim o variantă de continuare a finanţării clubului. Poate chiar prin Fundaţia Sportului Ieşean, ca şi până acum”, a punctat Ambrosie.

CSM Poli Iaşi începe play-off-ul Ligii 1 de pe ultimul loc, de pe 6, cu 20 de puncte, cu 10 mai puţin decât liderul CFR Cluj. Primul meci din play-off îl joacă vineri, de la ora 20:45, chiar pe terenul celor de la CFR Cluj.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.