Se bate pasul pe loc! Demersurile pentru modernizarea stadionului unei echipe din Liga 1 se amână, finanţatorul clubului "explodează": ”E o prostie fără margini. Nu se vrea, deja e dubios”

23 nov 2018 8736 afişări Liga 1
Se bate pasul pe loc! Demersurile pentru modernizarea stadionului unei echipe din Liga 1 se amână, finanţatorul clubului "explodează": ”E o prostie fără margini. Nu se vrea, deja e dubios”

De aproximativ trei ani se tot vorbeşte de modernizarea stadionului Municipal din Botoşani, dar în tot acest timp nu s-a făcut absolut nimic. În bugetele locale pe 2017 şi 2018 s-au alocat bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate, însă acesta nu s-a fost întocmit.

Anul acesta, banii au fost alocaţi către Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement, care se ocupă de administrarea stadionului şi bazelor sportive din municipiul Botoşani. Nu s-a organizat licitaţia, iar, acum, DSPSA a transmis primăriei o adresă prin care anunţă că acest studiu nu poate fi realizat.

Între timp, viceprimarul Cosmin Andrei a anunţat că îşi doreşte să se ocupe el de problema stadionului şi promite că va face studiul după care va găsi finanţarea necesară modernizării. „Săptămâna viitoare îi voi solicita domnului primar să-mi delege atribuţiile pentru modernizarea stadionului. În bugetul pe anul acesta s-au alocat bani pentru studiul de fezabilitate al stadionului, dar DSPSA nu a făcut acest studiu. Acum vor să votăm în Consiliul Local realizarea acestui studiu. Voi solicita să-mi delege atribuţiile, vom prinde bani în bugetul pe 2019 şi mă voi ocupa eu de studiul de fezabilitate şi de obţinerea finanţării pentru modernizarea stadionului. De asemenea, suntem în discuţii pentru realizarea unui schimb de terenuri, astfel încât să putem folosi cei 1.500 de metri de lângă stadion, în zona bulevardului Mihai Eminescu. Putem realiza o parcare şi astfel rezolvăm problema atât la stadion, cât şi pentru întreaga zonă”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

În urmă cu trei ani, Valeriu Iftime, finanţatorul FC Botoşani, a comandat un proiect, iar o echipă de arhitecţi a venit la primăria Botoşani şi l-a prezentat. Urma ca autorităţile locale să realizeze un studiu de fezabilitate după care să caute finanţare. Nu s-a mai întâmplat absolut nimic şi nici nu s-a încercat obţinerea unei finanţări.

„Este de neconceput faptul că până acum nu s-au făcut demersurile pentru modernizarea stadionului. Nu se vrea, deja e dubios. Pentru mine e de neînţeles reacţia primăriei şi a celor din DSPSA, pentru că nici în acest an nu sunt în stare să facă acest studiu de fezabilitate. Atenţie, ei au propus, nu noi, şi acum spun că nu trebuie făcut studiu de fezabilitate, pentru că s-a mai făcut unul pentru tribună. O prostie fără margini! Fără acest studiu de fezabilitate suntem blocaţi total, nu se poate face nimic. Trebuie să găsim o soluţie. Am avut o discuţie cu domnul viceprimar, care mi-a că el poate realiza chestiunea asta, dar are nevoie să-i fie delegate atribuţiile de către domnul primar. Aşteptăm să vedem că se întâmplă ceva pozitiv”, a afirmat Valeriu Iftime.

Stadionul Municipal din Botoşani a fost renovat ultima dată în 2009, iar din 2014 beneficiază şi de nocturnă. Capacitatea arenei care are şi pistă de atletism este de 7.782 de locuri, toate pe scaune.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.