Se anunță un val de convocări de la Viitorul lui Hagi? Daum, cucerit de proiectul „Regelui”

Autori: Cristian Voicu, Dan Mirea Publicat: 14 Feb. 2017, 18:03 Actualizat: 14 Feb. 2017, 18:30 Liga 1
Se anunță un val de convocări de la Viitorul lui Hagi? Daum, cucerit de proiectul „Regelui”

România se pregătește de un meci foarte important, cu Danemarca, de pe 26 martie, în contextul calificării la Campionatul Mondial din 2018, iar selecționerul Christoph Daum a acordat un interviu pentru site-ul FRF, în care a punctat importanța pe care echipele de fotbal românești ar trebui le-o acorde tinerilor autohtoni.

Exemplul succesului la nivel juvenil este dat, în acest moment, de Academia Gică Hagi, iar Daum a ținut să evidențieze acest fapt: „Așa funcționează fotbalul românesc: investește în jucătorii tineri, în jucătorii talentați. Le-aș cere tuturor să construiască un departament juvenil puternic, pentru a avea și mai mulți jucători talentați. Hagi face asta la Viitorul și este răsplătit. Va fi bine pentru imaginea întregului fotbal românesc, pentru fiecare echipă, pentru fiecare națională, nu doar pentru prima reprezentativă, ci și pentru cea U21 și celelalte”, a declarat selecționerul pentru frf.ro

  • Fotbaliștii convocați de la Viitorului, la ultima acțiune a naționalei, contra Poloniei: Benzar, Țîru, Dragoș Nedelcu, Răzvan Marin.
  • Posibile convocări în viitor: Florinel Coman, Robert Hodorogea, Carlo Casap.

„Fiecărui club de primă ligă i-aș spune că trebuie să aibă un departament juvenil cu infrastructură, cu terenuri bune, cu antrenori buni. Accept și înțeleg că transferăm și jucători din alte țări, dar principalul obiectiv este să ne îngrijim mai mult de tineri. România a avut mereu tineri fantastici. Dacă ne uităm la jucătorii din așa-numita Generație de Aur, au crescut aici, în centre de fotbal. Ok, pe atunci era un sistem comunist, dar după aceea au cam dispărut. Trebuie să vedem beneficiile acestor departamente de copii și juniori, pe care le aveam acum poate 20 de ani. Hagi se descurcă bine și sper că ceilalți vor urma acest exemplu, așa cum facem și noi, ca Federație, cu Centrele de Excelență, acolo unde dăm un semnal clar cluburilor și societății: Federației Române de Fotbal îi pasă de fotbal, îi pasă de viitorul tinerilor”, a adăugat Daum. 

Autori: Cristian Voicu, Dan Mirea Publicat: 14 Feb. 2017, 18:03 Actualizat: 14 Feb. 2017, 18:30 Liga 1
Pe aceeași temă