Schimbare de planuri! Unde se va construi cel mai nou stadion din România. De necrezut ce capacitate va avea

4 feb 2015 42330 afişări Liga 1
Schimbare de planuri! Unde se va construi cel mai nou stadion din România. De necrezut ce capacitate va avea

Proiectul care urma să asigure Timişoarei o arenă ultramodernă s-a schimbat. Primarul Nicolae Robu (foto mai jos, alături de fostul preşedinte Traian Băsescu) a declarat că se va construi un stadion de doar 5000 de locuri, dar acesta poate fi extins la o capacitate mult mai mare.

De asemenea, edilul din Timişoara a schimbat şi locaţia noului stadion pentru a evita eventuale probleme în instanţă. Arena ar urma să găzduiască partidele echipei Timişoara Saracens RCM UVT.

"Vom face un stadion de 5.000 de locuri, dar nu în zona bazei sportive CFR. Nu vrem să apară procese. Îl vom face în Calea Buziaşului. Primăria deţine acolo un teren în campusul Eletrotimiş. Este vorba de un teren lăsat în paragină. Stadionul va fi conceput în etape. Iniţial va fi unul mic, de 5.000 de locuri, dar va fi gândit în aşa fel încât să poată fi şi extins", a declarat Nicolae Robu, conform sport9.ro.

Ideea unui stadion nou la Timişoara era valabilă încă din vremea în care patron era Marian Iancu. Atunci s-a discutat de mai multe ori că dacă investiţiile de la Timişoara vor duce echipa în Champions League, ar fi păcat ca partidele să se joace pe un stadion cu pistă, fără facilităţi moderne şi fără să fie acoperit. La începutul anului 2013, Nicolae Robu, primarul Timişoarei, anunţa că s-a decis lansarea unui concurs internaţional de soluţii pentru proiectarea unui nou stadion în oraş, unul mare şi ultramodern.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.