Schimbă "câinii" din nou stăpânul? ProSport vă prezintă detalii despre planul secret al tripletei Badea-Turcu-Borcea

31 mai 2013 6774 afişări Liga 1
Schimbă "câinii" din nou stăpânul? ProSport vă prezintă detalii despre planul secret al tripletei Badea-Turcu-Borcea

ProSport a aflat că Badea şi Borcea au închiriat deja birouri în clădirea clubului sportiv

Culorile, palmaresul şi sigla sunt deţinute de vechea societate, CS FC Dinamo, aceasta fiind controlată de Nicolae Badea

„S-ar putea ca în curând să aveţi parte de o mare surpriză. Nu vă pot spune acum mai multe, dar s-ar putea să se înfiinţeze o nouă echipă la Dinamo. Una care să facă parte din CS Dinamo“, declaraţia îi aparţine lui Vasile Turcu. În spatele rândurilor din citatul patronului de la Romconstruct se află un plan al foştilor acţionari din „Ştefan cel Mare“. Nominal, este vorba de Nicolae Badea, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi nu în ultimul rând, autorul anunţului cu valoare de breakingnews. Să detaliem. De câteva luni, cei patru au vorbit de posibilitatea revenirii la Dinamo, iar planurile lor au fost bazate pe un singur lucru: vechea societate, CS FC Dinamo, care în acest moment deţine 11,08 % din SC Dinamo 1948 ( cea preluată cu 88, 88 % de Ionuţ Negoiţă). Şi ce mai deţine CS FC Dinamo 1948? Ceva foarte important pentru o echipă de fotbal, adică palmaresul, culorile şi sigla, adică identitatea. Cum se ştie deja că Nicolae Badea controlează pachetul de la CS FC Dinamo 1948 putem spune că  avem o bună parte a tabloului.

„Negoiţă va fi invitat să participe“
Dar ce s-ar întâmplă cu Ionuţ Negoiţă, omul care patronează în acest moment clubul. Din informaţiile ProSport, vechea gardă doreşte să-l coopteze pe şeful de la RIN în planul lor. În acest moment, Negoiţă mai are să-i dea bani lui Nicolae Badea datoria fiind din momentul în care i-a preluat acţiunile şefului de la Computerland. Atunci, suma a fost eşalonată pe mai mulţi ani, iar un come-back al fostului preşedinte CA ar însemna anularea contractului de vânzare-cumpărare dintre cei doi. Asta ar fi rezolvarea simplă a lucrurilor. În caz contrar, vechea gardă îl va pune pe Negoiţă în faţa faptului împlinit, adică nu va mai putea folosi palmaresul, culorile şi sigla.  Atunci, cheia se află la satelitul Dinamo 2, formaţie care a retrogradat în liga a III, iar cu ajutorul FRF ar putea rămâne în eşalonul secund. Şi încă un as din mânecă al celor patru, Dinamo 2 se află tot la CS FC Dinamo! La fel şi grupele de juniori!

Au auzit şi jucătorii
Toate datele enumerate mai sus fac parte dintr-un plan discutat în spatele cortinei, dar în acest moment au apărut şi primele elemente clare care întăresc scenariul. De curând, sediul clubului sportiv din „Ştefan cel Mare“ a fost renovat, iar Borcea şi Badea au închiriat etajul doi, adică palierul pe care s-au aflat mereu birourile fotbalului până ca acestea să fie mutate prin recepţiile hotelurilor Caro sau RIN. Mai mult, angajaţii din club care au fost disponibilizaţi după venirea lui Negoiţă, au fost anunţaţi să stea liniştiţi pentru că vor face parte din noul proiect. Chiar şi jucătorii au auzit de acest scenariu, însă ei sunt legaţi contractual de SC Dinamo 1948, societatea la care şef este Negoiţă.

În practică nu se poate întâmpla ce susţine domnul Turcu. Cei de la Federaţie pot spune din prima că nu este posibil: nu pot exista două echipe cu acelaşi nume
Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo

Sponsorizări la polo şi handbal?
Vasile Turcu şi Nicolae Badea sunt curtaţi de Elisabeta Lipă, chestorul Clubului Sportiv Dinamo, pentru a prelua două secţii foarte importante din cadrul clubului. Este vorba de cea de polo, care ar urma să fie sponsorizată de Badea şi cea de handbal, care ar fi susţinută de Vasile Turcu. Ultimul, înainte să intre în fotbal, a băgat bani la acest sport şi chiar a reuşit să aducă ultimul titlu al CS Dinamo la sporturile de echipă.

A cerut drept de folosire a siglei
În momentul în care  conducerea a dorit să scoată la vânzare, în vederea meciului cu Astra, o colecţie de fulare pentru a celebra recordul celor 500 de meciuri din Liga 1 al lui Ionel Dănciulescu, noua conducere din „Ştefan cel Mare“ s-a lovit de o problemă. Iniţiativa a fost oprită atunci când s-a cerut dreptul de folosire pentru sigla clubului, iar pentru acest lucru a fost nevoie de acordul vechii societăţi, CS FC Dinamo Bucureşti.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.