Scandalul "poza", apoi "cazul apartamentul", acum urmează "episodul reclama". Rotariu a promovat un brand important de răcoritoare, iar clubul a luat banii

29 apr 2014 14178 afişări Liga 1
Scandalul "poza", apoi "cazul apartamentul", acum urmează "episodul reclama". Rotariu a promovat un brand important de răcoritoare, iar clubul a luat banii

Însoţit de şoferul impresarului neagreat de conducerea din "Ştefan cel Mare", luni, Dorin Rotariu a mers la sediul LPF pentru a cere o copie a contractului lui de la Dinamo. Chiar dacă în momentul parafării actelor, jucătorul primeşte o copie, tânărul fotbalist s-a deplasat la LPF fiind interesat de o anexă a înţelegerii pe care o are cu clubul. Este vorba de o anexă legată de drepturile sale de imagine.

De curând, Rotariu apare într-un spot publicitar la o cunoscută băutură răcoritoare, însă pentru acest lucru nu încasează nimic, banii fiind luaţi de club. Din câte se pare, promovarea respectivului suc de către elevul lui Flavius Stoican aduce clubului suma de 10.000 de euro. Cum salariul lunar al lui Rotariu este de 2.000 de euro se poate spune că firma producătoare de băuturi carbogazoase îi plăteşte lui Rotariu aproape jumătate din contractul anual.

Cum s-a ajuns în această situaţie? Din informaţiile obţinute de ProSport, contractul cu respectiva firmă a fost obţinut de club, iar pentru ca Dinamo să încaseze aceşti bani a fost nevoie de o înţelegere scrisă cu jucătorul. Aici intervine anexa contractuală, cea pe care Rotariu ar fi semnat-o şi astfel şi-a cedat drepturile personale de imagine formaţiei la care joacă. Acum, în mijlocul scandalului care a fost reaprins de cadrul în care jucătorul apărea cu soţia antrenorului de la Steaua, şefii cred că impresarul neagreat de ei îl manevrează pe jucător pentru a crea un nou scandal.

A mers la LPF, însă contractul lui este la FRF

Dar să revenim la vizita pe care Rotariu a făcut-o la sediul LPF. Una în zadar, asta pentru că cei de la Ligă l-au anunţat pe acesta că actul său de reprezentare cu Dinamo este la FRF, Rotariu fiind considerat în continuare junior, contractul de senior urmând a fi înregistrat la sfârşitul lunii iulie, atunci când fotbalistul va împlini 19 ani şi va deveni profesionist. „Cine l-a sfătuit să se ducă nici nu a ştiut unde să-l trimită”, s-au amuzat dinamoviştii cu referire directă la impresarul neagreat de club. Marţi, Rotariu a mers la FRF şi a luat o copie a anexei pe care a semnat-o, informaţie confirmată de apropiaţii jucătorilor.

Rotariu s-a încurcat în acte. El joacă în reclame, clubul încasează banii

Dinamo poate să-l şicaneze şi să-i ofere 1700 de lei salariu lunar

Aici, şefii dinamovişti au un as în mânecă. Este vorba de un contract pe care fotbalistul l-a semnat, un contract de profesionist, înţelegere valabilă pe cinci ani, cu un salariu de 2.500 de euro, remuneraţie care creşte cu 500 de euro în fiecare an. Cum Rotariu este obligat de legile sportive să semneze un contract de profesionist (cu valabilitate între trei şi cinci ani) cu clubul care l-a format ( în speţă Dinamo,echipă la care a evoluat în ultimii ani), „câinii” l-au legat contractual pe jucător. În plus, dacă vor să-i facă rău, legea sportivă spune că un fotbalist care termină junioratul este obligat, în funcţie de eşalonul în care joacă, să semneze pe o sumă minimă de 1700 de lei- salariu lunar (valoare pentru prima ligă). Clubul poate să-i ofere acest contract şi jucătorul este obligat să-l semneze pe minim trei ani.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.