Scandalos! Vulgarităţi, cuvinte xenofobe şi incitare la violenţă la adresa maghiarilor, înainte de Juventus Bucureşti - Sepsi. Ce s-a auzit la staţia de amplificare

9 apr 2018 47451 afişări Liga 1
Scandalos! Vulgarităţi, cuvinte xenofobe şi incitare la violenţă la adresa maghiarilor, înainte de Juventus Bucureşti - Sepsi. Ce s-a auzit la staţia de amplificare ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Scene scandaloase au avut loc luni, înainte de partida dintre Juventus Bucureşti şi Sepsi OSK, începută la ora 18:00. Cu o jumătate de oră înainte de fluierul de start al arbitrului, la staţia de amplificare a stadionului "Anghel Iordănescu", acolo unde echipa din Colentina îşi dispută meciurile de acasă, s-au putut auzi vulgarităţi, cuvinte xenofobe şi incitare la violenţă la adresa maghiarilor. 

Conform TelekomSport, organizatorii au considerat, în momentul în care cele două echipe erau la încălzire, că pot reda o parodie a melodiei "Doamne, ocroteşte-i pe români". Melodia în cauză este plină de vulgarităţi, cuvinte xenofobe şi incitare la violenţă la adresa maghiarilor:

"Sus îi Iancu pa statuie şi le dă la unguri m***

Doamne ocroteşte-i pe români.

"În Campia Nordica, vin c-o bomb-atomică

Doamne ocroteşte-i pe români

Doamne f***-va pă tăţi şi scăpăm de greutăţi

Doamne ocroteşte-i pe români".

Prezent în studioul TelekomSport, consilierul lui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a dat verdictul: "Comisiile trebuie sesizate de observatorul partidei. Este dezgustător dacă lucrurile stau aşa! E dezgustător că mai există astfel de oameni!".

În startul partidei cu Sepsi, la fel ca la toate meciurile lui Juventus Bucureşti considerate acasă, se intonează imnul de stat al României de la staţia de amplificare a stadionului. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.