Sărbătoarea golului, priveghiul defensivelor. FCSB – Hermannstadt 4-3, un meci în care ofensivele au reparat erorile uriașe din apărare

Sărbătoarea golului, priveghiul defensivelor. FCSB - Hermannstadt 4-3, un meci în care ofensivele au reparat erorile uriașe din apărare
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSBHermannstadt 4-3

Fl. Coman 23, Hora 30, Man 53, Nedelcu 80 /  Tsoumou 45, Dandea 57, Debeljuh 90+3
 

FCSB începe cum nu se poate mai bine noul sezon. Eternă candidată la titlu, unul pe care l-a ratat în ultimele patru sezoane, echipa antrenată acum de Bogdan Andone a dat un recital ofensiv în prima etapă, în fața lui FC Hermannstadt. Meciul disputat la Pitești a început mai bine pentru sibieni, cei care păreau, în primele 20 de minute, că pot ține piept adversarului mai bine cotat. Totuși, pe fondul unui joc deloc strălucit, FCSB a reușit să marcheze de două ori, prin Coman și Hora, în 7 minute. Tsoumou a ținut Sibiul în joc cu un gol în ultimele secunde ale primei reprize.

În partea a doua, schimbările făcute de Bogdan Andone au rezolvat „cazul”. Dennis Man a marcat la doar câteva secunde după ce a intrat pe teren și, cu toate că meciul părea rezolvat, Dandea a readus echipa lui Enache în joc cu un „cap” bine plasat. Totul s-a rezolvat însă pe final, atunci când după o serie de ocazii mari ale gazdelor, Dragoș Nedelcu părea că a stabilit scorul final, 4-2, cu o lovitură de cap care l-a lăsat fără replică pe portarul Cristiano. Nu a fost așa. Bogdan Planic a făcut o prostie în minutele de prelungire, și-a agățat un adversar în careu, iar penalty-ul ratat de Dâlbea a fost apărat în primă fază de Andrei Vlad. Totuși, Debeljuh a fost pe fază și a reluat în poartă, stabilind scorul final.


22:39 GOL FCSB! Dragoș Nedelcu e găsit excelent de o centrare a lui Vînă, iar mijlocașul defensiv înscrie pentru 4-2 cu o lovitură de cap care se duce peste portar, la colțul lung.


22:37 Festival ofensiv la poarta lui Cristiano. Portarul portughez respinge spectaculos reluările foarte bune spre poartă ale lui Vînă și Florinel Coman. 


22:22 Jocul a devenit tot mai spectaculos după golul doi al sibienilor. Iulian Cristea a lovit bara transversală cu un șut violent, din interiorul careului, după o fază în care Hermannstadt a marcat un gol anulat corect pentru ofsaid.


22:15 GOL Hermannstadt! Sibienii revin rapid pe tabelă. Hora respinge prost, cu capul, o minge în propriul careu, iar Dandea reia, tot cu capul, la vinclul porții lui Andrei Vlad. 


22:12 GOL FCSB! Dennis Man înscrie la capătul unei faze de atac pe care gazdele au construit-o rapid. Fotbalistul trimis pe teren de Bogdan Andone în minutul 51 înscrie la doar câteva secunde după ce pășește pe gazonul stadionului din Sibiu.


21:45 GOL Hermannstadt! Reacție bună a oaspeților. Caiado centrează de pe dreapta, Filip respinge slab, apărarea FCSB-ului e somnolentă, iar Tsoumou are timp să preia și să șuteze tare, din apropiere.


21:30 GOL FCSB! Florinel Coman își asuma rolul servantului după ce trece mult prea ușor de doi fundași ai lui Hermannstadt, pasează către Hora, iar acesta din urmă înscrie cu o execuție de atacant veritabil. Sibienii au început mai bine, dar își văd speranțele risipite după jumătate de oră.


21:23 GOL FCSB! Florinel Coman înscrie în minutul 23. Mihai Roman trece ușor de Popovici, pasează lui Coman, iar șeptarul înscrie ușor din careu. Totul vine pe fondul jocului mai bun al oaspeților, joc rămas fără rezultat pe tabelă după ratările mari.


21:11 Prima ocazie vine în minutul 10. Popovici șutează surprinzător, la colțul scurt, însă Vlad respinge în corner cu o intervenție spectaculoasă. 


21:08 Așa cum ne așteptam, începutul de sezon oferă partide în care echipele sunt departe de ritmul așteptat. Startul partidei de la Pitești confirmă regula, singurul moment încins în primele 7 minute fiind ciocnirea dură, cap în cap, dintre Hora și Luchin.


21:00 A început partida de la Pitești, una care nu interesează pe nimeni, daca ne luăm după absența spectatorilor pe stadionul din Pitești. 


19:30 Avem echipa de start a FCSB. Așa cum Becali a anunțat, Andrei Vlad este titular în poarta vicecampioanei și în Liga 1. Surprinzător este că Dennis Man a rămas pe bancă, Bălașa joacă pe post de fundaș stânga, iar Mihai Roman în tridentul ofensiv. Man a acuzat probleme fizice după jocul cu Milsami Orhei. Probabil încă nu s-a refăcut complet și nu poate duce 90 de minute. Sistemul 4-3-3 rămâne în picioare.

 

 


FCSB atacă noul sezon cu un antrenor nou, Bogdan Andone, care i-a luat locul lui Mihai Teja, dar și cu câteva modificări importante în lot. Romario Benzar și Junior Morais sunt cele două plecări importante din această vară, cei doi lăsând descoperite flancurile defensivei, în special cel stâng. Vicecampioana i-a transferat pe Claudiu Belu, Darius Olaru, Răzvan Oaidă, iar cea mai nouă achiziție este Ionuț Vînă, mijlocașul de la FC Viitorul.

De partea cealaltă, sibienii și-au schimbat și ei antrenorul, Vasile Miriuță plecând în Ungaria, la Kisvarda, după ce a salvat echipa la barajul de retrogradare. În locul său a fost numit Costel Enache, ultima oară la Astra Giurgiu. Hermannstadt a făcut și ea modificări majore în lot, pierzându- pe internaționalul U21 Cătălin Căbuz, care s-a întors din împrumut la Viitorul. De asemenea, Ivan Lendric, Nemanja Mijuskovic, Florin Acsinte sau Tiberiu Serediuc sunt alți jucători care au părăsit în această vară. Trupa lui Enace s-a întărzit prin transferul unor jucători experimentați, precum Ousmane Viera, Srdjan Luchin sau Yazalde.

FCSB nu se va putea baza pe accidentați Alexandru Stan, Marko Momcilovic, Harlem Gnohere, Olimpiu Moruțan și Mihai Pintilii. Lista ar putea fi completată de internaționalul Dennis Man, cel care a acuzat crampe la partida din Europa League, contra lui Milsami Orhei, scor 2-0, și a cerut schimbare.

La conferința de presă premergătoare jocului de la Pitești, antrenorul Bogdan Andone a anunțat că își dorește să primească întăriri cât mai rapid din partea finanțatorului, anumite posturi fiind descoperite din cauza plecărilor și a accidentărilor: „Este foarte important să mai vină jucători pentru că, am mai spus-o și mă repet, avem nevoie atât valoric, cât și numeric, pentru ca nici timpul nu ne permite cu aceste meciuri din 3 in 3 zile sa ne facem antrenamentele de care avem nevoie. Sper să fie un sezon cu cât mai multe meciuri în cupele europene și vom avea nevoie de jucători, să avem dubluri pe posturi, să putem să rotim jucătorii care sunt obosiți sau accidentați”.

În schimb, Costel Enache a fost prezentat oficial la conferința de presă premergătoare jocului cu FCSB, iar fostul tehnician al Astrei a vorbit despre obiectievele echipei sibiene din sezonul următor: „Ne așteaptă o luptă foarte grea. Foarte important să înțelegem că trebuie să facem pași siguri. Nu m-aș hazarda să ne propunem obiective foarte îndrăznețe, dar trebuie un obiectiv clar și realizabil. Pentru ce s-a făcut anul trecut, cu toții suntem datori. Trebuie să felicităm oamenii care au făcut o performanță și să îmbunătățim lucrurile”

 

Cristian Scutariu / Redactor
Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile…
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen