Șapte-i cu noroc. „Lupii” au reușit prima victorie după șase remize consecutive. Petrolul – Gaz Metan 2-0

Șapte-i cu noroc.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Petrolul a „rupt” lanțul egalurilor cu o victorie facilă în fața celor de la Gaz Metan. Cu un joc mai degrabă modest, prahovenii au făcut diferența din două faze fixe.

De când a venit la Petrolul, Răzvan Lucescu a reușit să stoarcă imaginația suporterilor și a ziariștilor. Nu par să mai există nici jocuri de cuvinte, nici ironii pe care unii sau alții să le facă pe seama egalurilor sale. Pe „Ilie Oană”, cei cu un plus de creativitate, capabili să găsească ceva original pe subiect, ar trebui recompensați. Și în tribune au fost vreo 12.000 de oameni care au preferat să-și folosească imaginația decât să încerce să priceapă ceva din jocul încâlcit. Petrolul a avut ceva ce s-ar putea numi inițiativă. Adică a dus mai des mingea în apropiere de careul advers. Acolo, însă, toți oamenii săi de atac și-au pierdut lucididatea și, cazul lui Camara, simțul orientării. Altfel nu s-ar explica faptul că, deși se afla în unghi și fără șanse de a amenința poarta, atacantul a șutat de parcă ar fi avut ocazia vieții. Alegeri ciudate pentru fiecare dintre cei patru din atacul „lupilor”: Fernandez, Albin, Teixeira și Camara.

Singurul moment al primei părți în care doi dintre ei s-au coordonat a fost cel din minutul 36. Lovitură liberă din partea stângă executată de Teixeira. Mingea s-a strecurat printre picioarele fundașilor din Mediaș și a ajuns la întâlnirea cu „latul” lui Albin. „Și acum ce facem să nu fim egalați?”, a fost, probabil, întrebarea pe care și-a pus-o fiecare dintre jucătorii lui Răzvan Lucescu.

Nu vă bucurați, arbitrează Robert Dumitru!

Fernandez putea să răspundă în apropiere de minutul 60, atunci când a fost găsit liber în șase metri de Teixeira, dar șutul său a fost deviat în corner. Din lovitura de la colț au ieșit însă două lucruri: un gol și-o eliminare. Numitorul comun: Soni Mustivar. Căpitanul „lupilor” a pus „handicap” în scor, apoi a primit al doilea galben din partea „centralului” Robert Dumitru. Conform standardelor proprii ale arbitrului, jucătorul nu-și mai poate ridica tricoul atunci când marchează. Mesajele pentru mame, soții sau prietene sunt interzise pe terenurile pe care arbitrează Robert Dumitru.

Imediat după ce-au primit al doilea gol, medieșenii au avut cea mai mare ocazie. Lovitura liberă bătută bine de Ciprian Petre a fost scoasă de sub bară de Pecanha, portarul cu fizic și tehnică de mijlocaș. În Liga I ar juca fără probleme.
Superioritatea numerică a Gazului a adus un pic de suspans unui meci ce părea încheiat. Avantajul nu s-a simțit și în realitatea de pe teren, așa că Lucescu jr. a putut să-și savureze prima victorie pe banca prahovenilor.

CLICK AICI PENTRU COMENTARIUL MINUT CU MINUT AL PARTIDEI PETROLUL-GAZ METAN MEDIAȘ

Petrolul – Gaz Metan 2-0 (1-0)

Marcatori: Albin (36”), Mustivar (60”)

PETROLUL: Pecanha – S. Achim, Hoban, Manasse, Guilherme – Mustivar (cpt.), de Lucas – Fernandez (77” Alcenat), Albin (87” Tamuz), Teixeira – Camara (64” Morar)

Rezerve: Bornescu – Priso, Zicu, Gerson

Antrenor: Răzvan Lucescu

GAZ METAN: Pleșca – R. Zaharia, Trtovac, Frăsinescu, Buzean – Tahar, Todea (cpt.) (67” Antic) – Al. Munteanu, Fl. Dan (62” Bawab), Cp. Petre (78” R. Avram) – Robertson

Rezerve: Greab – Muth, Mach, Llullaku

Arbitru: Robert Dumitru (Brașov)

Asistenți: Vladimir Urzică (Piatra-Neamț) și Marius Marchidanu (Brăila)

Adiționali: Dorian Micloșină (Reșița) și Marius Omuț (Oradea)

Stadion: „Ilie Oană”

Spectatori: 12.000


20:43 Dulca aplaudă ironic arbitrul de rezervă după ce medieșenii au reclamat un penalty neacordat.


20:30 Este primul gol marcat de Mustivar în acest sezon.


20:16 GOOOOOL Petrolul – Gaz Metan 2-0. În minutul 58, Sony Mustivar mărește diferența pe tabela. Marcatorul nu se bucură prea mult timp pentru reușita sa și asta pentru că vede al doilea cartonaș galben. Căpitanul Petrolului este eliminat pentru că și-a scos tricoul imediat după marcarea golului. Reluările tv arată faptul că Mustivar nu și-a dat jos tricoul, ci doar l-a ridicat pe cap.  „N-am ce să-ți fac”, i-a spus Robert Dumitru jucătorului.


20:00 A început repriza a doua. Pentru mai multe fotografii din timpul partidei, click în GALERIA FOTO


19:57 La meci asisă și jucătorul medieșenilor, Dan Roman. Accidentat în decembrie 2013 la un meci cu FC Botoșani, atacantul își revine ușor – ușor. Mai mult, Roman va reîncepe antrenamentele la jumătatea lunii iunie


19:47 Pauză pe „Ilie Oană”


19:37 GOOOOOL Petrolul – Gaz Metan 1-0.  În minutul 36, Juan Albin deschide scorul. Teixeira centrează, iar argentinianul reia cu latul la colțul lung


19:24 Întâlnire de grad zero Bawab vs Bornescu. Jocul din această seară, de pe „Ilie Oană”, îi trezește amintiri neplăcute lui Taher Bawab. În urmă cu un an, iordanianul a fost mușcat de către goalkeeperul ploieștenilor în partida încheiată 1-1. Bawab tocmai a fost trimis la încălzire de către Cristi Dulca, iar în drum spre colțul terenului, iordanianul a fost nevoit să treacă prin fața băncii de rezervă și a lui Bornescu 🙂

FOTO: ALEXANDRU HOJDA


19:20 Arbitrii acestei partide sunt Robert Dumitru (Brașov), Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Marius Marchidanu (Brăila)


19:10 Petroliștii stau bine în pressing, țin de minge, însă nu pun poarta lui Pleșca în pericol. Medieșenii nu reușesc să iasă din propria jumătate


19:05 La meci asistă și fostul jucător al Mediașului și Pandurii, Eric de Oliveira. Brazilianul celor de la Al Ahli a suferit o ruptură de ligament încrucișat și va lipsi de pe teren aproximativ șase luni.


19:00 A început partida. S-a ținut și un moment de reculegere în memoria șefului de galerie a Petrolului decedat într-un accident rutier


18:55 Răzvan Lucescu a fost anunțat înaintea jocului de către team-managerul Petrolului, Cristi Vlad, că Vincent Laban a încasat un cartonaș roșu în meciul cu Concordia Chiajna și va lipsi în semifinalele Cupei, de miercuri.


18:52 Fostul jucător al Petrolului, Mircea Dridea a primit un buchet de flori și un tricou cu numărul 77 din partea conducerii Petrolului pentru cei 77 de ani pe care i-a împlinit astăzi.


18:50 Filipe Teixeira a fost votat de către suporterii Petrolului, prin intermediul site-ului www.doarpetrolul.ro, jucătorul lunii. Mijlocașul a primit înainte de meci o cupă și a fost aplaudat la scenă deschisă de fanii „lupii-galbenilor”.


18:45 Petrolul se pregătește de sărbătoare. Suporterii prahovenilor au fost invitați, prin intermediul stației de amplificare a stadionului, pe 1 mai, în centrul orașului Ploiești pentru un „spectacol de neuitat” în cinstea celor 90 de ani de existență a „găzarilor”.


18:40 Cu douăzeci de minute înainte de joc, în tribunele „Ilie Oană” au ajuns abia 3000 de spectatori cu toate că organizatorii au susținut că au vândut aproximativ 9000 de bilete


18:30 Avem echipele de start la Petrolul – Gaz Metan.

PETROLUL: Pecanha – Achim, Hoban, Manasse, Guilherme – W.Fernandez, Mustivar (cpt) – Albin, Teixeira, De Lucas – Camara

Rezerve: Bornescu – Alcenat, Priso, Morar, Zicu, Gerson, Tamuz

Antrenor: Răzvan Lucescu

GAZ METAN: Pleșca – Zaharia, Trtovac, Frăsinescu, Buzean – Tahar, Todea (cpt) – Al Munteanu, Fl. Dan, C. Petre – Robertson

Rezerve: Greab – Muth, Mach, Llullaku, Avram, Bawab, Antic

Antrenor: Cristi Dulca

 


Petrolul caută prima victorie în mandatul lui Răzvan Lucescu în fața  unui adversar ce le-a pus mari probleme în ultimii doi ani. Medieșenii au cinci înfrângeri în 2014 și multe emoții cu retrogradarea.

  • Ultimele două înfrângeri ale Petrolului în campionat au fost suferite cu Gaz Metan Mediaș.
  • În tur ardelenii au câștigat cu 1-0 prin golul lui Vitinho. Ploieștenii au contestat arbitrajul, Contra fiind eliminat de centralul Balaj.
  • Partida este sâmbătă, ora 19:00, în direct pe Digisport și LIVETEXT pe ProSport.ro.

Petrolul-Gaz Metan este unul dintre meciurile tari ale etapei 27, ținând cont de situația apăsătoare în care se află prahovenii în mandatul lui Răzvan Lucescu (Petrolul nu a câștigat vreun meci de când a fost preluată de fostul antrenor al naționalei). De cealaltă parte, medieșenii ocupă locul zece, fiind la șase puncte de zona retrogradării. Echipa antrenată de Cristi Dulca a câștigat de doar două ori în 2014, pierzând cinci partide.

Dintr-o pretendentă la locul șapte, am ajuns să ne batem la retrogradare. Poate vom reuși să luăm un punct la Ploiești, nu vrem să îi stricăm palmaresul lui Răzvan, dacă nu iese campion, măcar să fie campion la egaluri”, Ioan Horoba, președintele lui Gaz Metan Mediaș.

Seria interminabilă de egaluri din 2014 a țintuit Petrolul Ploiești pe locul al treilea al campionatului, fără nicio  speranță de a se bate cu șanse reale la titlu.

Cu un joc bine organizat, ploieștenii au reușit să-și domine adversarii, dar au obținut o singură victorie în șapte etape de campionat și un meci de cupă. Explicația ar putea fi reprezentată de ineficacitatea din atac, vârfurile Petrolului reușind împreună un sigur gol în 2014. Unicul atacant din actualul lot care și-a trecut numele pe lista marcatorilor este Toto Tamuz, israelianul de origine nigeriană adus în iarnă.

Țin cu ambele echipe. La Mediaș am întâlnit oameni extraordinari în conducerea clubului, nu același lucru îl pot spune despre conducătorii de la Petrolul. La Ploiești suporterii sunt fantastici„, Gigi Mulțescu, antrenor la ambele echipe în ultimii doi ani.

Vedeta echipei, Adrian Mutu, nu a confirmat așteptările fanilor și  ale conducerii. Venit din postura de jucător liber , după ce și-a reziliat contractul cu Ajaccio, internaționalul român a jucat doar patru partide în campionat, reușind o pasă de gol. Ultimele trei etape, precum și turul semifinalei de cupă cu Astra nu l-au avut pe Mutu în echipa prahoveană din cauza unei accidentări.

  • Chiar dacă nu este un vârf autentic, Ianis Zicu are profilul unui jucător de atac, de la care fanii așteptau goluri. Constănțeanul reușise 18 goluri pentru Poli Timișoara în ultimul său sezon în Liga 1, câștigând titlul de golgheter.
  • Cu 28 de goluri marcate și 28 primite, Gaz Metan este singura echipă din Liga 1 cu golaveraj 0. Marea problemă a echipei lui Dulca este reprezentată de parcursul în deplasare, medieșenii obținând „afară” doar 10 puncte din 39 posibile.
  • Pentrul meciul de la Ploiești, Gaz Metan nu poate conta pe Vitinho. Va reveni în atac Bawab, iordanianul mușcat de Bornescu în ultima etapă din campionatul trecut. În cinci meciuri din 2014, ardelenii nu au reușit să înscrie.
  • Echipa anatrenată de Răzvan Lucescu nu se poate baza pe suspendatul Geraldo Alves și pe Adrian Mutu, accidentat. Ovidiu Hoban s-a antrenat separat în primele zile ale acestei săptămâni, dar va fi apt pentru meciul de sâmbătă.
  • Partida de la Ploiești va fi condusă la centru de Dumitru Robert George (Brașov); el va fi ajutat la cele două tușe de Urzică Vladimir (Piatra Neamț – Neamț) și Marchidanu Marius Cristian (Brăila – Brăila).

Ultimele trei confruntări

  • 23.11.2012 Gaz Metan Mediaș – Petrolul 2-0
  • 29.05.2013 Petrolul – Gaz Metan Mediaș 1-1
  • 6.10.2013 Gaz Metan Mediaș – Petrolul 1-0

Echipe probabile

Petrolul Ploiești:

Pecanha – Achim, Hoban, Yamissi, Guilherme – Mustivar (cpt), DeLucas – Zicu, Albin, Teixeira – Tamuz

Gaz Metan Mediaș:

Pleșca – Frăsinescu, Trtovac, Muth, Buzean – Todea (cpt), Tahar – Munteanu, Bawab, Petre – Robertson

Articol scris de OVIDIU DUMITRESCU

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele