Săptămână decisivă pentru CFR. Paszkany decide dacă bagă echipa în insolvenţă sau o duce în Europa. Felgueiras, Deac şi Camora, scoşi la vânzare

20 mai 2014 8470 afişări Liga 1
Săptămână decisivă pentru CFR. Paszkany decide dacă bagă echipa în insolvenţă sau o duce în Europa. Felgueiras, Deac şi Camora, scoşi la vânzare
  • Formaţia lui Arpad Paszkany a acumulat din nou datorii de aproximativ 2 milioane de euro şi viitorul CFR-ului pare incert, cea mai plauzibilă variantă fiind acum intrarea în insolvenţă.
  • Şefii din Gruia încearcă să îi vândă cât mai repede pe Mario Felgueiras, Ciprian Deac şi Mario Camora pentru a face rost de bani cash.
  • Toţi jucătorii cu salarii mari urmează să fie cedaţi. Trei dintre ei - Maah, Gabionetta şi Piccolo - au plecat deja de la Cluj.

Viitorul clubului din Gruia se va decide în aceste zile. După ce a obţinut pe ultima sută de metri licenţa pentru Liga I în urma achitării datoriilor cu banii obţinuţi din vânzarea unui teren de antrenament, Arpad Paszkany nu a mai băgat niciun euro în CFR Cluj. Aşa se face că acum echipa are din nou datorii de două milioane de euro.

Din informaţiile ProSport, patronul echipei clujene urmează să se întâlnească în aceste zile cu colaboratorii săi pentru a decide care este viitorul clubului. „Doar el ştie ce are de gând. E posibil să se forţeze cupele europene sau să se intre în insolvenţă. Toţi de la club aşteaptă să ne comunice decizia”, spun apropiaţii CFR-ului. Care sunt variantele pentru viitorul triplei campioane a României?


2 milioane de euro trebuie să achite de urgenţă Paszkany pentru a putea spera la cupele europene

3,5 milioane de euro cere patronul CFR-ului pentru a-l ceda pe Felgueiras. Preţul lui Deac este de 1 milion de euro


Europa League produce puţini bani

În mod sigur, în ambele variante care se vehiculează urmează să fie remaniat serios lotul. Vor rămâne doar doi-trei jucători din cei vechi, vor fi readuşi jucătorii împrumutaţi şi vor fi cumpăraţi fotbalişti ieftini, în special din Liga a II-a. Salariul maxim lunar va fi de 8.000 de euro.

În prima variantă, Paszkany ar urma să achite de urgenţă restanţele salariale de peste 2 milioane de euro şi să joace în preliminariile Europa League. Aici apare însă o problemă. Patronul CFR-ului nu are bani cash şi trebuie să vândă cât mai repede mai mulţi jucători pentru a putea aduce clubul pe linia de plutire. În plus, până ce echipa nu ar intra în grupe nu ar face profit. CFR trebuie să joace trei tururi preliminare pentru a intra în grupele Europa League. Şi acolo premiile ar fi undeva destul de mici.

Chiar dacă ar avea rezultate pozitive, clujenii ar scoate undeva la maxim 4 milioane de euro. Şefii din Gruia ar trebui să aducă mai mulţi jucători pentru a rezista şi în cupele europene, ceea ce înseamnă un nou efort financiar pentru finanţator.

Insolvenţa, cea mai simplă variantă

Tot mai des se discută în Gruia că, după ce va vinde jucătorii, Paszkany ar urma să bage clubul în insolvenţă. Ar îngheţa astfel toate datoriile şi ar avea undeva la trei ani la dispoziţie pentru a le plăti.

Finanţatorul CFR-ului are nevoie de bani pentru a-şi susţine afacerile personale. Recent, acesta a declarat că vinde mai multe active imobiliare din România pentru a-şi direcţiona banii spre Dubai, acolo unde afacerile în construcţii sunt mult mai profitabile.

Intrarea în insolvenţă nu ar afecta mult planurile echipei, deoarece Paszkany vrea să formeze un nou schelet de echipă, care în doi-trei ani să se bată la primele locuri în Liga I. „E cea mai grea situaţia de când sunt la CFR, sperăm să rezolvăm problemele cu banii”, a tras un semnal de alarmă recent Iuliu Mureşan, preşedintele fostei campioane. Maah, Gabionetta şi Piccolo au plecat deja din Gruia şi lista urmează să fie umplută cu alţi jucători în aceste zile.


500 de mii de euro sunt cheltuielile lunare în acest moment la formaţia de bază
360 de mii de euro primeşte în acest moment Ricardo Cadu, aceasta având cel mai mare salariu din cadrul lotului
100 de mii de euro ar urma să fie cel mai mare contract la formaţia din Gruia, din vară


Pandurii au putea să prindă cupele europene de pe locul 7!

Mai mult ca sigur, CFR ar urma să primească drept de joc de la UEFA, după ce Dinamo a cerut să intre în insolvenţă, iar FC Vaslui nu are licenţă pentru Liga I şi implicit Europa. "Dacă Dinamo va confirma că a cerut insolvenţa, cu documente, licenţiatorul poate retrage licenţa. Dacă Dinamo va transmite acest lucru, vom propune retragerea licenţei pentru cupele europene. Nu se aplică acest lucru pentru Liga 1", a declarat Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere.

Dinamoviştii au declarat luni că au informat în scris autorităţile că au cerut să intre în insolvenţă. Dacă şi CFR intră în insolvenţă, Pandurii, club care va termina pe locul 7 sezonul, ar urma să primească drept să evolueze în preliminariile Europa League. Însă nici gorjenii nu sunt încântaţi să evolueaze în cupele europene.

Contactaţi de ProSport pentru a cere mai multe detalii, Arpad Paszkany, patronul CFR-ului, Iuliu Mureşean, preşedintele echipei, şi Răzvan Zamfir, directorul executiv al clujenilor, nu au răspuns la telefon.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.