Sancțiuni financiare la UTA înaintea vizitei campioanei CFR! „Să uităm cât mai repede și să ne autodepășim!”

Redactor:
Călin MNERIE
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sancțiuni financiare la UTA înaintea vizitei campioanei CFR! „Să uităm cât mai repede și să ne autodepășim!”

Rușinea trăită de UTA la Filiași s-a soldat cu excluderea din lot a lui Marius Tomozei, dar și cu sancțiuni pecuniare pe care le suferă, deopotrivă, antrenorii și jucătorii. Laszlo Balint a confirmat punerea pe linie moartă a fundașului dreapta pe care l-a adus cu el din Liga 2-a, de la Metaloglobus în vara lui 2019, dar și faptul că „eroii negativi” din Oltenia.

Antrenorul arădenilor nu a vorbit despre sume, dar, din informațiile noastre, ar fi vorba despre 10% din venituri.

S-au autosancționat pentru imaginea făcută clubului

Chiar Balint a ținut să facă precizări la conferința de presă de azi, înainte de vorbi despre confruntarea de duminică seara (ora 21), cu CFR Cluj.

„Vreau să lămuresc câteva aspecte care țin de meciul nostru de Cupă, de la Filiași, tocmai pentru că vreau să închidem acel capitol. Nu este deloc ușor pentru mine să accept acea înfrângere, dar am fost obligați să ne redresăm foarte rapid, pentru că timpul a fost foarte scurt și avem acest meci extrem de important în fața noastră. Am spus-o și după meci, a fost un rezultat rușinos pentru noi. Ca atare, după meci, nu neapărat la cald, mai degrabă la rece, după o analiză amănunțită, am propus conducerii două măsuri. Una dintre ele a fost legată de Marius Tomozei și anume să nu ne mai bazăm pe el la echipa mare.

El nu mai face parte din lotul nostru. Iar a doua măsură a fost propunerea de sancționare financiară a tuturor jucătorilor care au participat la meciul respectiv și a întregului staff tehnic. Toți avem partea noastră de vină și mi se pare normal să plătim pentru imaginea pe care am făcut-o UTA-ei la acel meci. Conducerea a aprobat aceste măsuri, au fost puse în vigoare, ca atare am fost obligați să trecem rapid peste. Ieri am avut o discuție cu băieții, destul de lungă, în vestiar, ne-am acceptat greșelile, încercăm să le remediem. Problema cea mare a fost bineînețeles legată de atitudinea generală, însă sunt convins că  asta se va schimba și la meciul cu CFR vom arăta cu totul altfel”, a explicat „principalul” arădenilor, care a dat de înțeles că pedepsele financiare nu li se aplică și jucătorilor care nu au făcut deplasarea la Filiași, respectiv Iacob, Erico, Vukcevic, Batha și Călin, dar și celor  care au rămas pe bancă în Oltenia, Mociu, Mihai, Benga și Isac.

„Tomozei a încălcat anumite principii”

Până la urmă, excluderea lui Tomozei nu e tocmai surprinzătoare, ținând cont de „istoricul” fundașului dreapta, care l-a mai nemulțumit și în trecut pe Balint, ci – poate – doar momentul în care s-a luat decizia. Dar, până la urmă, a fost doar picătura care a umplut paharul.

„Nu voi da foarte multe detalii, pentru că sunt anumite chestii interne care trebuie să rămână în bucătăria noastră. Ce pot spune este că decizia nu s-a raportat strict la evoluția din meciul de Cupă, excluderea lui Tomozei a fost făcută pe baza unor încălcări ale anumitor principii după care se guvernează clubul nostru. Din punctul meu de vedere, anumite aspecte nu pot fi tolerate sub nici o formă, iar conducerea a fost întru totul de acord cu mine. Eu sunt un antrenor care comunică foarte mult cu jucătorii. Vin din iarbă, am fost fotbalist, înțeleg absolut toate stările și chiar fac eforturi. Mă documentez, am făcut cursuri în această direcție, să îi înțeleg pe jucători, inclusiv emoțional, inclusiv ca stare mentală.

 

Am avut și momente în care am trecut cu vederea anumite lucruri pentru interesul grupului și pentru interesul clubului. Sunt un antrenor care pune foarte mare preț pe tot ceea ce înseamnă interesul colectivului, în primul rând, și apoi interesul clubului. Jucătorii trebuie să înțeleagă la ce club sunt și trebuie să înțeleagă importanța tricoului pe care îl îmbracă. Pentru mine, acest aspect este foarte important. Pentru mine, sigla de pe tricourile noastre trebuie să reprezinte stimulul suprem pentru orice jucător care intră în teren”, a mai explicat Balint.

Marius Tomozei (31 de ani) a fost titular în sezonul promovării în Liga 2-a și a strâns apoi 27 de prezențe în Liga 1 pentru „Bătrâna Doamnă”, dintre care trei în acest sezon.

„Oricare dintre cele trei echipe ale CFR-ului se poate bate la primele locuri în Liga 1”

În stagiunea precedentă, UTA a fost ultima echipă pe care Dan Petrescu a întâlnit-o în Liga 1 din postura de antrenor al CFR-ului. Hora decidea meciul din Gruia în favoarea arădenilor, după care CFR-ul își lua revanșa cu acelați scor (1-0), la Arad, cu Edi Iordănescu la cârmă. Campioana a început campionatul cu Marius Șumudică pe bancă, dar tot Petrescu a ajuns să o înfrunte pe UTA.

„Cred că CFR este o echipă puternică, indiferent de antrenorul care este la cârma echipei. Oricum, Dan Petrescu a demostrat în ultimii ani că este un antrenor extrem de eficient. A câștigat trofee și a avut rezultate foarte bune inclusiv la nivelul competițiilor europene. Au un lot foarte bun și valoric și numeric, cred că au trei echipe pe care le pot alinia și oricare dintre ele se poate bate la primele locuri din Liga 1. Am văzut că Dan a schimbat toată echipa la meciul de Cupă, a odihnit, practic, toți jucătorii care vor începe mâine meciul. Vorbim despre echipa campioană, deci, indiferent din ce punct de vedere privim lucrurile, o să avem un meci foarte greu și trebuie să ne ridicăm la nivelul lor, dacă vrem să scoatem un rezultat bun. Trebuie să ne autodepășim în multe momente și sunt convins că băieții au înțeles perfect mesajul de ieri și ne vom recăpăta spiritul, cu siguranță”.

Utiștii, puși în gardă de jocul CFR-ului cu Craiova: „Au evoluat aproape perfect”

Ambele formații au probleme cu atacanții înainte de duelul de duminică seara. Dacă UTA l-a pierdut pe Dangubic, CFR-ul nu-i poate folosi pe Omrani, Deac și Deac.

„Sunt atacanți foarte buni, jucători importanți pentru CFR. În plus, Deac este unul dintre liderii echipei, un jucător foarte important pe ambele momente ale jocului, chiar dacă are o vârstă destul de înaintată. Face un efort deosebit și cel puțin pe fazele fixe aducea mingi de calitate tot timpul în careul echipelor adverse. Va trebui să știm să speculăm toate aceste detalii, dar sunt 100% convins că lotul pe care îl are la dispoziție Dan Petrescu îi permite să găsească cele mai bune soluții indiferent de cine lipsește. Cel puțin împotriva Craiovei, în campionat, CFR a făcut un meci aproape perfect. Au știut când să preseze, când să cedeze inițiativa și să se grupeze foarte bine. Au fost foarte eficienți, pun foarte mare accent pe fazele fixe, echipele antrenate de Dan Petrescu au excelat întotdeauna la acest capitol. De aceea trebuie să fim foarte pregătiți, foarte concentrați în fiecare secundă a meciului. Cred că vom puncta toate detaliile chiar dacă, cu siguranță, aș fi avut nevoie de mai multe zile pentru a pregăti un astfel de meci. Consider că atitudinea o să primeze în primul rând, cel puțin pentru noi. Va trebui să alergăm foarte mult, să câștigăm multe dueluri, să știm unde să forțăm în așa fel încât să punem probleme. Dacă vrem să scoatem un rezultat bun, categoric trebuie să punem probleme CFR-ului”, a mai afirmat Balint.

UTA pierde public, dar: „Sunt convins că atmosfera va fi frumoasă”

Față de restul meciurilor de acasă (mai puțin cu Farul), din acest debut de sezon, UTA va evolua doar cu 5500 de suporteri în tribune, în contextul noului indice de infectare cu COVID (2,93). „Eu sper ca atmosfera să nu aibă de suferit. Și în prima etapă, când procentul a fost la fel, 50% din capacitatea arenei, atmosfera a fost foarte frumoasă, iar spectatorii ne-au încurajat din primul până în ultimul minut. Este clar că acea diferență de 25% ar fi adus un plus de gălăgie,un plus de energie pentru noi, mai ales în momentele grele, dar sper să nu resimțim. Așadar, sunt convins că atmosfera va fi frumoasă, iar publicul ne va ajuta din nou, important este cum ne prezentăm noi, ca și atitudine, ca și motivație  și determinare. Sper ca toată lumea care iubește acest club și care vor fi mâine pe stadion să fie mulțumită de prestația echipei noastre”, a concluzionat Laszlo Balint.

Hora, la „borna” 301 în Liga 1 cu CFR-ul: „Sunt răniți și ei, trebuie să fim cumpătați!”

În sezonul trecut, cele două echipe și-au împărțit victoriile la același scor, 1-0. Eroul UTA-ei în victoria de la Cluj, una dintre cele mai mari suprize din sezonul trecut, a fost Ioan Hora, fost jucător al clujenilor. „Ne așteaptă un meci greu, dar sper să facem o figură frumoasă. E clar că după rușinea ce am trăit-o în Cupă trebuie să ne ridicăm capul și să facem un joc bun contra campioanei. Și-au schimbat și ei recent antrenorul, dar e mai puțin important cine e pe banca CFR-ului, eu cred că noi trebuie să ne ridicăm moralul și să jucăm ceea ce am jucat în etapele trecute, mai ales acasă. Dacă vom fi la fel de motivați de concentrați, cu siguranță vom avea un rezultat bun. Trebuie să fim cumpătați, să absorbim pressingul, forța lor de grup. Și ei sunt o echipă rănită în momentul de față și trebuie să fim foarte calculați în meciul de mâine. Cred că cea mai mare absență a lor este Deac, pentru că are cele mai bune cifre din lotul CFR-ului. Pentru noi este un plus, dar ei au o echipă foarte bună, cu jucători valoroși și cred că cine va juca în locul lui Deac sau Omrani o va face cel puțin la fel de bine”, a precizat atacantul de 33 de ani al arădenilor, care la Sfântu Gheorghe a bifat prezența cu numărul 300 în Liga 1: „„Mă simt foarte bine, încă nu simt că aș fi bătrân sau că nu aș mai putea alerga. Văd doar în față și sper să mai pot ajuta echipa atât în acest sezon, cât și în următoarele. Cred că sunt mai puțin importante golurile în momentul de față, nu mă axez pe goluri sau meciuri jucat. Vreau doar ca echipa să câștige și să ne batem pentru primele locuri.

UTA – CFR Cluj, din cadrul etapei a 10-a a Ligii 1, are loc duminică seară, începând cu ora 21, pe arena „Francisc Neuman” din Arad. Gazdele sunt pe locul 4, cu 16 puncte în clasament, iar CFR – prima, cu 24, la patru lungimi de undă de viceliderul FC Botoșani.

 

Pe aceeași temă
Delia Matache, cu totul la vedere. Imagini 'perverse' la piscină
Delia Matache, cu totul la vedere. Imagini 'perverse' la piscină
Noile restricţii care intră în vigoare luni: Carantină de noapte, certificat verde, magazine şi restaurante închise la ora 21:00
Noile restricţii care intră în vigoare luni: Carantină de noapte, certificat verde, magazine şi restaurante închise la ora 21:00
O reţea de socializare populară îşi va schimba numele. Care va fi acesta
O reţea de socializare populară îşi va schimba numele. Care va fi acesta
Se pregătește o nouă lovitură pe piața transferurilor! Unde este dorit Erling Haaland
Se pregătește o nouă lovitură pe piața transferurilor! Unde este dorit Erling Haaland
Dacia Logan, în rate, este mașina momentului în ROMÂNIA. Avansul este zero!
Dacia Logan, în rate, este mașina momentului în ROMÂNIA. Avansul este zero!
Cu cine a înșelat-o Reghecampf pe Anamaria Prodan imediat după nuntă. „Am făcut dragoste la subsol!”
Cu cine a înșelat-o Reghecampf pe Anamaria Prodan imediat după nuntă. „Am făcut dragoste la subsol!”
Produse cu reducere IMENSĂ la Lidl! Ce poți cumpăra mai ieftin în weekend
Produse cu reducere IMENSĂ la Lidl! Ce poți cumpăra mai ieftin în weekend
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să facă asta”
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să facă asta”
Serena Williams în noua casă. Detaliul observat de internauții cu ochi de vultur, în birou
Serena Williams în noua casă. Detaliul observat de internauții cu ochi de vultur, în birou
Cum arată CASA Oanei și a lui Viorel Lis? Te închini, la propriu!
Cum arată CASA Oanei și a lui Viorel Lis? Te închini, la propriu!
Dumnezeule... Imagini greu de privit cu Valentina Pelinel! A ajuns în spital. Ce se întâmplă cu soţia lui Borcea
Dumnezeule... Imagini greu de privit cu Valentina Pelinel! A ajuns în spital. Ce se întâmplă cu soţia lui Borcea
Doliu negru în România! Am pierdut un antrenor de legendă. A murit chiar azi
Doliu negru în România! Am pierdut un antrenor de legendă. A murit chiar azi
Plouă cu bani de la Guvern pentru români: Vezi aici cum poţi câştiga până la 2 milioane de lei fără să faci nimic
Plouă cu bani de la Guvern pentru români: Vezi aici cum poţi câştiga până la 2 milioane de lei fără să faci nimic
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a mai îmbătrânit. Cum arată la 70 de ani
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a mai îmbătrânit. Cum arată la 70 de ani
Lista completă a restricţiilor care intră în vigoare de luni. CNSU a aprobat măsurile: acces doar cu certificat verde în instituţiile publice
Lista completă a restricţiilor care intră în vigoare de luni. CNSU a aprobat măsurile: acces doar cu certificat verde în instituţiile publice
Lidl va vinde un gadget pentru locuință inedit, săptămâna viitoare
Lidl va vinde un gadget pentru locuință inedit, săptămâna viitoare
O nouă mutaţie a variantei Delta este supravegheată îndeaproape. Ţara în care a apărut
O nouă mutaţie a variantei Delta este supravegheată îndeaproape. Ţara în care a apărut
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Actorul Alec Baldwin a împuşcat mortal o femeie pe platourile de filmare a westernului „Rust“
Actorul Alec Baldwin a împuşcat mortal o femeie pe platourile de filmare a westernului „Rust“
O nouă minivacanţă! Urmează o nouă sărbătoare legală şi mai multe zile libere în România
O nouă minivacanţă! Urmează o nouă sărbătoare legală şi mai multe zile libere în România
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Cu cine a fost înșelată Anamaria Prodan la începutul relației cu Laurențiu Reghecampf: ”Făceam dragoste la subsol”
Cu cine a fost înșelată Anamaria Prodan la începutul relației cu Laurențiu Reghecampf: ”Făceam dragoste la subsol”
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Top 10 cele mai fiabile SUV-uri la mâna a doua pe care le poți cumpăra astăzi în România
Top 10 cele mai fiabile SUV-uri la mâna a doua pe care le poți cumpăra astăzi în România
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
FOTO. Iuliana Luciu, spectaculoasă în costum de baie! A depășit-o pe Nicoleta în frumusețe
FOTO. Iuliana Luciu, spectaculoasă în costum de baie! A depășit-o pe Nicoleta în frumusețe