Salvat doar de final! Dinamo – Steaua 1-2. Steliștii au câștigat cu emoții un meci pe care l-au controlat

Salvat doar de final! Dinamo - Steaua 1-2. Steliștii au câștigat cu emoții un meci pe care l-au controlat
  • Publicat:
  • Actualizat:

*După 2-0 la pauză și ocazii uriașe ratate în partea a doua, Steaua a avut emoții pe finalul meciului și putea fi egalată
* Balaj l-a scutit pe Georgievski de eliminare în minutul 74, după ce macedoneanul a faultat în poziție de ultim apărător

CLICK AICI PENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT al partidei Dinamo – Steaua

În careul lui Tătărușanu sunt mai multe torțe și bețe decât turiști pe litoral. Din ceea ce obișnuia un Dinamo – Steaua, intactă a rămas doar ura tribunelor. Realitatea din teren nu merită să împartă stadionul cu expresii de genul „eternul derby” sau „derby de România”. Și e vina dinamoviștilor. Ei par să confunde cel mai important meci al campionatului cu un trial ținut la 36 de grade pe terenul doi din Ștefan cel Mare.

Capetele mirate nu au timp să reacționeze. Se întorc târziu și nu știu la ce să se uite întâi: la minge sau la fuga caraghioasă a lui Latovlevici. Fundașul prea amuzant pentru națională a marcat din nou. De fapt, acum a atins perfecțiunea. Rămas pe respingere la un corner, primul al meciului, Latovlevici a trimis un voleu imparabil în vinclul porții lui Bălgrădean și din minutul 5 „câinii” nu mai aveau ce să repare.

Nu că ar fi putut să remedieze situația. Pentru asta le-ar fi trebuit o posesie de peste cinci pase, iar tensiunea să rămână neschimbată atunci când adversarul trimitea câte o minge spre careul lui Bălgrădean.
Fai, unul dintre fotbaliștii aleși „pe sprânceană” în această vară arată dezastrul din curtea lui Dinamo. Că așa e când e să se aleagă praful. Africanul trimite în propria poartă o centrare stelistă, dar niciun dinamovist nu mai are puterea să se supere.

Haosul din apărare
Al nostru derby prinde un aer rural. Pentru că fotbalul jucat pe gazonul peticit de pe Național Arena poți să-l întâlnești, cu siguranță, și la Târgu Frumos. Fiecare atac al Stelei e comic de periculos: Nikolic scapă singur, dar se încurcă în idei. Bălgrădean scapă mingea și, după o altă încurcătură, Stanciu trimite în bară. Tănase nimerește și el transversala, dar Georgievski luftează. Pe contraatac, Matei găsește spațiu liber și trimite în șase metri pentru Rotariu. Puștiul încearcă un „călcâi”! E blocat, dar mingea revine tot la el și de data aceasta înscrie la colțul lung.

Dacă ar fi avut timp, dinamoviștii sigur s-ar fi bucurat, dar acum trebuie să fie atenți! Bălgrădean are de apărat un penalty! Și îl apără, pentru că Latovlevici dă mai bine din afara careului. Dinamoviștii cer ajutorul îngerilor care la începutul meciului dominau peluza, dar rezultatul rămâne intact. Cu 15 minute de fotbal e greu să iei și un egal.

PERFORMANȚĂ‚
Record egalat după 41 de ani

Victoria de aseară, din etapa a IV-a a Ligii I, de pe Național Arena, este cea de-a șasea în fața rivalilor din Ștefan cel Mare. Odată cu acest success, echipa lui Laurențiu Reghecampf a reușit să egaleze un record vechi de 41 de ani. În perioada1969-1972, Dinamo a avut șase victorii consecutive în Marele Derby al României. Seria Stelei a fost începută în vara lui 2011, în finala Cupei României, când echipa pregătită atunci de Cosmin Olăroiu a învins cu 2-1 eterna rivală într-un meci disputat la Brașov.


UPDATE: Golul lui Latovlevici

UPDATE: „Câinii”au afișat un careu pe primul inel al peluzei, iar pe inelul 2 litera „D”, de pe vechea stemă a lui Dinamo! Din terenul afișat jos din cartonașe au ieșit chipurile lui Cătălin Hîldan și Floirea Dumitrache sub formă de îngeri. Imaginea este impresionantă și domină întreaga arenă.

Întreaga imagine este însoțită de mesajul: „Voi generații ce veniți din urmă, să știți că numele e scrisă de ei”. Este probabil cea mai spectaculoasă galerie 3D afișată vreodată în România.

UPDATE 20:40 – La meci va asista din tribune și fostul dinamovist Constantin Nica, transferat în această vară la Atalanta.


OFICIAL Iată echipele de start pentru Derby de România, Dinamo – Steaua:

DINAMO: Bălgrădean – Rus, Durimel, Grigore, Fai – Elton, Thicot, Matei, Curtean, Filip – Thomas

Rezerve: Naumovski, Rotariu, Asanovic, Balint, Dănciulescu, Hasanovic, N’Daw

STEAUA: Tătărușanu – Georgievski, Szukala, Chiricheș, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa, Adrian Cristea, Tănase – Piovaccari

Rezerve: Niță, Gardoș, Prepeliță, Tatu, Stanciu, Iancu, Nikolic


UPDATE 20:30 Fanii dinamoviști au început să se strângă la stadion. La intrarea dinspre Maior Coravu a ajuns deja o brigadă de la Peluza SUD, iar ultrașii le împart bilete gratis trecătorilor.


20:12 –  „Nu văd cum Steaua ar putea pierde acest meci… și nu o spun doar pentru că am jucat acolo, ci din ce am văzut în ultimele meciuri”, crede Victoraș Iacob.


UPDATE 20:00 –  La Sport Total FM, Dumitru Dragomir și-a exprimat convingerea că Adrian Crostea va fi extrem de util pentru Steaua în derby-ul cu Dinamo. „Cristea este pe calapodul Stelei, va face diferența pentru ei. Este exact ce-i lipsea lui Reghe acum”.


UPDATE 18:40 – Surpriză în echipa de start a Stelei pentru derby-ul cu Dinamo. Deși gândise meciul cu Nicolae Stanciu printre titulari, tehnicianul Laurențiu Reghecampf s-a răzgândit in ultima clipă și a decis să-l arunce în joc din primul minut pe fostul dinamovist Adrian Cristea.

Mizează pe ambiția „Prințului”

Transferat de Steaua în urmă cu nici două săptămâni, Cristea va debuta astfel ca titular la Steaua, chiar în Marele Derby, împotiva formației pentru care a jucat între 2004 și 2010.

Deși decizia pare la prima vedere una riscantă (e de așteptat ca fanii „câinilor” să-i facă o primire de coșmar lui Cristea) Reghe mizează pe ambiția „Prințului” de a-și demonstra calitățile într-un meci cu miză și e convins că o evoluție bună cu rivala de moarte l-ar ajuta pe mijlocaș să se adapteze mai ușor la Steaua și să intre în grațiile fanilor.

Iată cum va arăta echipa Stelei în această seară:

Tătărușanu – Georgievski, Szukala, Chiricheș, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa, Adrian Cristea, Tănase – Piovaccari

Dinamo: Bălgrădean – Rus, Durimel, Grigore, Fai – Elton, Thicot, Matei, Curtean, Filip – Thomas

Rezerve: Naumovski, Rotariu, Asanovic, Balint, Dănciulescu, Hasanovic, N’Daw

 

 


18:20 Vânzările sub așteptări i-au determinat pe oficialii dinamoviști să prelungească programul de funcționare al caselor de bilete din „Ștefan cel Mare”. Deși inițial se anunțase că, astăzi, la Stadionul Dinamo vor fi vândute bilete doar până la ora 17:30, la această oră casele încă sunt deschise și vor rămâne așa până în jurul orei 19:00.


17:25 Duckadam crede că Steaua nu are cum să scape victoria: „Văd o diferență de două goluri”. Fostul mare portar din Ghencea spune că echipa lui Reghecampf trebuie să înscrie repede pentru a-și face meciul ușor.

„În teren totul este posibil, iar Steaua își va face un meci ușor dacă va marca repede. În mod normal, victoria nu are cum să scape lui Reghecampf. Văd o diferență de două goluri”, a spus Duckadam la Sport Total FM.

Duckadam: „Piovaccari se pliază pe sistemul Stelei”

„Cred că Piovaccari se pliază pe sistemul Stelei și trebuie acordată o mai mare atenție asupra jocurilor oficiale. Dinamo este în reconstrucție, au jucători interesanți, tineri, dar au nevoie de timp pentru integrare”, a mai spus Duckadam.


UPDATE: 16:55  Pe site-ul fcdinamo.ro a fost confirmat numărul de bilete pe care îl vor primi suporterii Stelei, pentru meciul cu Dinamo. Așa cum ProSport a anunțat încă de sâmbătă, steliștii vor avea 3068 de bilete, restul până la 5 mii au fost returnate de către fanii din Ghencea.

Potrivit informațiilor ProSport, în tribune vor fi aproximativ 20 de mii de suporteri.


UPDATE 16:50. Victor Becali a comentat declarația lui Mulțescu, cel care i-a acuzat pe steliști de lucruri necurate: „Să nu auzim peste nu știu câți ani de lucruri necurate”. Replica lui Reghecampf nu s-a lăsat așteptată: „Sunt prea mici”. Victor Becali spune că Steaua s-a remarcat prin buna pregătire: „Celelalte echipe dorm”

„Steaua a alergat mai mult decât celelalte echipe, ce e așa ieșit din comun? De ce nu ne gândim că celelalte echipe dorm? Nu fac ceea ce ar trebui să facă. Pe mine nu m-a uimit, e o echipă bine pregătită și aleargă mult, dar nu m-a uimit cu asta. Aceste comisii de la Ligă ar trebui să se mai autosesiseze din când în când, atunci când apar astfel de declarații. Oricum, nu știu dacă Reghecampf face bine pentru că răspunde unor astfel de declarații. Mi-e greu să dau un pronostic, Steaua e favorită, fără discuții”, a spus Victor Becali pentru Dolce Sport.


UPDATE 13.42 – Gigi Mulțescu și-a scos în această dimineată jucătorii la Mall Băneasa la o plimbare înainte de marele meci cu Steaua.

Antrenorul „câinlor” va trimite pe teren echipa care a fost anunțată încă de vineri în ProSport: Bălgrădean – Rus, Durimel, Grigore, Fai – Elton, Thicot, Matei, Curtean, Filip – Thomas


UPDATE 11.20 – Reghecampf s-a decis asupra echipei de start din meciul cu Dinamo. Echipa este identică cu cea pe care a anunțat-o vineri ProSport.

Echipa Stelei: Tătărușanu – Georgievski, Szukala, Chiricheș, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa, Stanciu, Tănase – Piovaccari

Accidentat la începutul săptămânii, Nikolic face parte totuși din lotul Stelei, urmând a lua loc pe bancă în derby. Adrian Cristea, ultimul transfer al Stelei, va fi în lot și va debuta azi în tricoul roș-albastru. Cel mai probabil, va intra în cea de-a doua repriză. Este de așteptat ca mijlocașul să aibă parte de un „tratament” special din partea ambelor galerii.


În spatele gardului de la Săftica, Gigi Mulțescu îi pregătește multe surprize lui Reghecampf , „primul 11″ al lui Dinamo urmând a fi unul total schimbat. Antrenorul roș-albilor se gândește să trimită pe teren șase debutanți în derby

Thicot poate fi titular cu Steaua. Francezul a fost folosit ca mijlocaș defensiv, poziție unde ar putea face pereche cu brazilianul Elton

Rus va fi „paznic” la Tănase, iar Fai va schimba banda pentru a-l lua în primire pe Adi Popa

INTRĂ‚ AICI PENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT AL MECIULUI DINAMO – STEAUA

Gigi Mulțescu a început să caute formule pentru Derby de România. Tehnicianul lui Dinamo pregătește cu multă atenție meciul de duminică, iar „primul 11″ poate fi o surpriză nu numai pentru rivalii din Ghencea, cât și pentru propriii suporteri. Mulțescu a început săptămâna cu o formulă șocantă, iar jucătorii s-au obișnuit deja ca antrenorul în vârstă de 61 de ani să folosească în week-end, fără foarte multe schimbări, formula pe care o încearcă de la începutul săptămânii. Astfel, modificările față de meciul cu Viitorul (0-0), atunci când Reghecampf a fost în tribună pentru a-i spiona pe „câini”, încep din apărare. Cuplul de stoperi rămâne același, Grigore- Durimel, însă benzile se pot schimba. La Săftica, în această săptămână, Rus a jucat ca fundaș dreapta, în locul lui Fai, iar camerunezul a schimbat banda, a fost folosit în stânga pentru a-l marca pe Adi Popa, un fotbalist rapid care ar fi putut să-i pună probleme titularului de pe această parte din primele trei meciuri: Steliano Filip. Surprizele continuă la mijloc, în zona închizătorilor, acolo unde Elton va fi titularizat (cu Viitorul a fost menajat), iar lângă brazilian, Mulțescu l-a încercat pe ultimul venit, francezul Thicot!

Tactică de așteptare

Linia celor trei fotbaliști din spatele singurului vârf împins (care, din informațiile ProSport, va fi Joel Thomas) sunt Matei (dreapta), Curtean (centru) și Steliano Filip (stânga). Ultimul ar putea totuși rămâne pe bancă, Mulțescu având și varianta Rotariu, cel care însă a deza­măgit cu Viitorul. Și tactica lui Mulțescu va fi una specială. Cunoscut a fi un antrenor care joacă totul pe cartea atacului, „Turcul” va prefera să aștepte cu roș-albaștrii, nu se va arunca peste adversar, preferând arma contraatacului de data aceasta.

6 debutanți printre titulari

Pe lângă avantajul valoric, Steaua pare că beneficiază și de experiența mai mare pe care jucătorii săi o au în derby. Astfel, dacă Mulțescu va trimite duminică formula pe care a încercat-o la primele antrenamente ale săptămânii, „câinii” vor avea printre titulari șase debutanți în „Dinamo- Steaua”: Fai, Durimel, Elton, Thicot, Filip și Joel Thomas. La Steaua sunt doar doi fotbaliști care nu au simțit emoția acestui meci: Piovaccari și Stanciu.

Victoria stelistă la cel mai mare scor: 04.04.1998, Steaua Dinamo 5-0

Victoria dinamovistă la cel mai mare scor: 01.10.1951, Dinamo CCA 6-2

\

Echipele probabile:

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii