Săgeată în inimă!** CFR – Dinamo 2-3

Redactor:
Cosmin Boghiu
Săgeată în inimă!** CFR - Dinamo 2-3
  • Publicat:
  • Actualizat:

Bună seara! Sunteți toți? Aici e derby-ul campionatului? Stadionul pe jumatate gol e imaginea unei ligi mai bogată în scandaluri decât în faze de poartă. Conducerea echipei din Gruia s-a străduit să limiteze accesul galeriei oaspete, dar scaunele au rămas neocupate și în afara țarcului unde au stat suporterii dinamoviști.

Seară, frig, mingea rezistă. Un cameraman filmează balonul așezat pe un stativ. Intră jucătorii. Renan, Nuno Diogo și Weldon se roagă, dinamoviștii se îmbrățișează și se încurajează. Începe meciul! Feroviarii țin să arate că sunt acasă și au primele ocazii. Renan trage pe lângă buturi în minutul 8, Cadu caută și el golul cu o lovitură de cap (8), iar Weldon reia în brațele lui Bălgrădean balonul centrat de abilul Sougou (9).

CFR domină pe teren și încearcă să preia controlul și în tribune. Nu e o glumă, galeria e ajutată de stație să facă atmosfera la fel cum s-a întâmplat și la meciul cu Universitatea Cluj din sezonul trecut. Surpriză! Un grup numeros de fani feroviari s-a mutat din zona stației de amplificare, taxând inițiativa conducerii.

Revenim pe teren. CFR îl pierde pe Weldon, accidentat. Dinamo oferă o lecție de pragmatism. Înscrie la prima ocazie! Cătălin Munteanu îl găsește pe Dănciulescu în spatele fundașilor, iar vârful nu irosește șansa apărută din senin. Nu toți dinamoviștii se bucură. Marius Niculae e făcut KO de centralul Alexandru Tudor, care valida reușita „Corbului”. E minutul 21 și pe stadion e liniște. Stația a amuțit, se aude doar galeria „câinilor”.

Tot Dinamo punctează la statistică, cu o lovitură liberă executată de Marius Niculae în brațele lui Beto (36). Tot neașteptat a fost și golul egalizator. Scarlatache s-a pierdut cu firea și l-a tras pe Ronny de tricou. Penalty! Bălgrădean l-a studiat pe Cadu. Știe că fundașul portughez trage pe centrul porții. Viteza mingii nu a fost însă anticipată de tânărul goalkeeper. E 1-1 la pauză.

Repriza secundă începe de la 2-1. Sougou e prea rapid pentru fundașii dinamoviști, se strecoară printre jaloanele albe și șutează spre colțul lung. Efortul lui Bălgrădean e zadarnic, fiindcă Ronny urmărește atent faza și schimbă liderul primei ligi.

Dinamo nu are idei, Beto nu are emoții. În schimb, publicul ia foc în minutul 64 când Tudor nu validează golul cerut de feroviari. Ce s-a întâmplat? Panin a centrat, Kapetanos a reluat cu capul, mingea a fost atinsă de Kone și a lovit stâlpul drept, apoi s-a plimbat nepăsătoare pe linia porții (64). CFR caută lovitura decisivă. Gabi Mureșan încearcă să-l surprindă pe Bălgrădean de la 40 de metri.

Jocurile par făcute, dar Nuno Diogo provoacă un penalty, încercând calitatea tricoului lui Liviu Ganea (81). Niculae bate și el tot pe centru și Beto nu se prinde.Hora irosește ultima șansă a gazdelor, șutând în Bălgrădean. Și, când lumea se consolase cu remiza, Niculae scapă ușor de marcajul adormitului Nuno Diogo și înscrie în prelungiri. Dinamo întrerupe seria neagră de pe stadionul din Gruia și rămâne lider. Dinamo trebuie luată în serios.

Cronica meciului scrisă de ALIN FORNADE


ECHIPELE DE START

CFR: Beto – Lionn, Cadu, N Diogo, Camora – Celestino, Mureșan, Renan – Sougou, Weldon, Ronny

Rezerve: Mincă, Panin, Piccolo, Hora, Peralta, Kapetanos, Nicoară

Absenți: Bastos (suspendat), De Zerbi (accidentat)

Antrenor: Jorge Costa

DINAMO: Bălgrădean – Scarlatache, Luchin, Dr Grigore, Diabate – Rus, Kone, C Munteanu, Alexe – Dănciulescu, Niculae

Rezerve: Naumovski, Pulhac, Dorel Stoica, Pătrașcu, Liviu Ganea, Bakaj, Țucudean

Absent: Moți (accidentat)

Antrenor: Liviu Ciobotariu

Arbitru: Alexandru Tudor (București); Asistenți: Cristian Nica (Ploiești) și Aurel Oniță (Constanța);

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj-Napoca);

Bilete: 10 lei (peluza I), 10 lei (tribuna a II-a, reducere pentru elevii și studenții care dețin StudCard), 20 lei (peluza a II-a), 25-40 lei (tribuna a II-a), 30-50 lei (tribuna I),

CLICK AICI PENTRU A URMĂ‚RI LIVE TEXT PARTIDA CFR CLUJ-DINAMO!


UPDATE 22:09 Dinamoviștii au aruncat la pauză două petarde dinspre peluză spre sectorul 1


UPDATE 22:00 Faza penalty-ului obtinut de CFR si transformat de Cadu

FOTO: Captura Digi Sport

UPDATE 20:46 Fanii lui Dinamo și-au declarat SUSȚINEREA pentru huliganul care l-a lovit pe Galamaz! Mesajul uluitor afișat la meciul cu CFR


UPDATE 20:30 Panin menajat, Sougou la risc?

Lionn a revenit în primul „11” al CFR-ului după șase meciuri în care n-a prins nici măcar lotul lui Costa. Panin, titularul postului, e la limita suspendării după ce a adunat 3 galbene în acest tur de campionat. Nu la fel a procedat, Costa cu Moudou Sougou. Atacantul, aflat și el în situația lui Panin, e titular azi iar dacă va fi avertizat de centralul Tudor va rata jocul cu „U” din etapa următoare.


UPDATE 20:30 300 de fani ai cainilor sunt deja la stadion


UPDATE 19:45: În acest moment aproximativ 30 de fani ai lui Dinamo au intrat pe arena din Gruia și au ocupat sectorul rezervat oaspeților. Deși Mihnea Ionescu anunțat prezența a 700 de „câini” la meci, Iuliu Mureșan spune că nu vor fi mai mult de 100 de roș-albi în tribune.


UPDATE: 19:40: Jucătorii lui Dinamo au ieșit de la vestiare pentru a inspecta gazonul și au petrecut circa 10 minute pe teren, după care s-au întors la cabine.


UPDATE 19:35: Președintele CFR-ului, Iuliu Mureșan, spune că le-a pus la dispoziție dinamoviștilor aproximativ 1000 de bilete, dar că fanii „câinilor” au venit la Cluj în număr extrem de redus.

„Noi am corespondat toată săptămâna cu galeria și suporterii lui Dinamo, i-am întrebat cum se cheamă asociația lor de suporteri. Noi le-am emis vreo 1.000 de bilete, dar am înțeles că au venit doar vreo 100 de dinamoviști.

La fiecare meci, ca să se știe cei care produc incidente, trebuie să se scaneze buletinul de identite. Nu facem așa doar cu Dinamo, așa procedăm cu toți suporterii.

Și anul trecut am procedat așa, asta se întâmplă peste tot în lume. Ca să iei bilet la Real Madrid, trebuie să dai detalii și ei știu cine stă pe un anumit loc.”, a spus Iuliu Mureșan la Sport.ro.


UPDATE 19:15: Unul dintre liderii galeriei dinamoviste, Mihnea Ionescu, spune că fanii „câinilor” vor fi prezenți în număr de 700 la meciul din Gruia.

„Am ajuns în număr foarte mare la Cluj și nu cred că vom avea vreo problemă. Sperăm să intrăm, să cântăm, să facem și noi spectacolul nostru și să-i batem. Acele legitimații sunt un lucru formal, indiferent de unde vii, trebuie să faci dovada că ești dinamovist, să intri în același sector. Altfel, organizatorul nu te lasă să intri cu fularul lui Dinamo la gât, că se sperie cetățenii.

Are greutate și acea hotărâre judecătorească prin care ni s-a dat dreptate în cazul de anul trecut, când nu ne-au lăsat să intrăm decât cu buletine de București. Oricum, astea sunt măsuri discriminatorii. Acum, suntem vreo 500 de suporteri, dar mai e până la meci și vor veni mai mulți. Vor fi dinamoviști pe tot stadionul. Acum ne-am reorganizat ca să nu mai avem niciun fel de probleme. Iar dacă vom avea din nou probleme, veți afla cu siguranță de ele. Vom fi 600-700 de dinamoviști la meci”, a declarat Mihnea Ionescu la Sport.ro.


INFO 17:50: La începutul săptămânii, fanii dinamoviști au fost anunțați că vor primi 1.034 de bilete pentru meciul din Gruia. Imediat, oficialii CFR-ului au condiționat accesul: „Vor intra pe stadion doar cei care sunt membri ai Asociației Suporterilor Dinamoviști, așa cum scrie în Legea 4”.

Reacția oficialilor CFR-ului l-a lăsat siderat pe administratorul delegat al „câinilor”, Cornel Dinu.

„Mă deprimă ce se întâmplă la Cluj, nu mi-am închipuit că voi trăi asemenea timpuri. Anul trecut accesul s-a făcut în baza buletinului, ceea ce trăim acum este un fel de lista lui Schindler, pentru că dinamoviștii sunt într-un ghetou acum.

Nu se întâmplă nicăieri în lume să intri pe stadion în baza buletinului, iar acum cu nu știu ce legitimație. Cei doi străini de fotbal, Paszkany și Mureșan, vor ajunge să se impună să se intre cu ADN-ul sau cu grupa sanguină, dacă vor mai juca împotriva lui Dinamo.”, a declarat Cornel Dinu la Sport.ro.


INFO 17:40: Fostul antrenor al CFR-ului, Sorin Cîrțu, mizează pe victoria trupei din Gruia în această seară și spune că cei de la Dinamo nu l-au impresionat cu absolut nimic în acest sezon.

„Întotdeauna întâlnirile astea au fost aprig disputate, anul trecut eram antrenor la CFR și am bătut cu 1-0. Eu sper ca CFR să se impună, au o șansă mare să vină pe locul 1. De Dinamo n-am fost atașat niciodată, este echipa la care am cam lipist, nu prea am antrenat pe acolo.

Întotdeauna când au un arbitru corect există nemulțumiri pentru Dinamo, ei sunt obișnuiți cu altfel de arbitraje. Tudor, dacă s-a întâmplat ceva când a arbitrat, înseamnă că așa a văzut, este un arbitru corect, nu are nimeni ce să spună despre el. El greșește omenește.

Dinamo, la meciurile importante, a clacat așa în sezonul ăsta. Cu Rapid a făcut meci nul, la Vaslui a pierdut, meciurile din cupele europene le-a pierdut, pe mine nu m-a impresionat cu nimic.”, a spus Cîrțu la Sport.ro.


UPDATE 16:38: Chiar dacă înaintea derby-ului din Gruia s-au dat asigurări că nu vor fi probleme cu fanii lui Dinamo, oficialii CFR-ului au mai inventat ceva.

După episodul de anul trecut, „Buletin de București”, acum fanii dinamoviști trebuie să se prezinte la intrarea pe teren cu „legitimația de suporter dinamovist”. În plus, se va întocmi o listă cu 1.000 de nume, iar cine nu se regăsește nu intră pe stadion.

„E o tâmpenie”, a reacționat Tică Dănilescu de la Dinamo, care s-a ocupat de deplasarea fanilor „câinilor” la Cluj. „Sperăm să nu se repete ce a fost la meciul trecut. Este inadmisibil ca niște oameni să făcă 400 km și să nu poată intra pe stadion.”, a spus Dănilescu la Sport.ro.

1034 de bilete a primit Dinamo pentru acest meci


INFO: 15:35: CFR e favorită la pariuri înaintea derby-ului cu Dinamo. Cotele grupării din Gruia variază între 1.95 și 2.15. Egalul este cotat între 3.00 și 3.25, în timp ce la victorie „câinii” au cote cuprinse între 3.10 și 3.75. VEZI MAI JOS COTELE:


INFO: 15:00: Temeri pentru „câini” înainte de derby-ul cu CFR! Arbitru de coșmar și un complex vechi de 37 de ani! Dinamo n-a câștigat NICIODATĂ‚ în Gruia de când CFR a promovat, în 2004. VEZI AICI DETALII!

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…