S-au întors golgheterii Atacanții marchează la foc automat! Steaua – Alicante 2-0

S-au întors golgheterii Atacanții marchează la foc automat! Steaua - Alicante 2-0
  • Publicat:
  • Actualizat:

Meciul contra lui Alicante a debutat la fel ca precedentul amical, contra lui Zurich. Formația lui Lăcătuș a fost dominată cvasi-total, cu greu reușind să treacă de mijlocul terneului.

Echipa din Liga a II-a spaniolă a arătat ca o echipă foarte robustă la mijloc, reușind un presing sufocant. Faptul că trupa iberică se află în plin campionat a contat enorm, aceștia stând mult mai bine la capitolul fizic decât vicecampioana noastră.

Totuși, freagilitatea defenivei lui Alicante i-a permis Stelei să creeze pericol de fiecare dată când reușea să treacă de barajul liniei de mijloc.

Omul acestei prime părți a fost fără îndoială Kapetanos. Grecul a tras echipa după el ca o adevărată locomotivă. La faza golului, grecul a recuperat excelent o minge și a pătruns pe flancul drept al ofensivei. În ciuda faptului că toți se așteptau ca atacantul să încerce o pasă, el a preferat să tragă prin surprindere, de la mare distanță. Mingea a fost plasată excelent de grec, balonul lovind mai întâi bara și apoi intrând în plasa porții adverse.

Același Kapetanos a fost la originea celei mai frumoase faze din această primă parte. Grecul a recuperat din nou o minge la centrul terenului și i-a pasat foarte bine lui Ogăraru. Fundașul dreapta a pătruns în careu, cu mingea la picior, dar a preferat o pasă în lateral, pentru Toja. Columbianul a evitat excelent un adversar, printr-o piruetă, dar șutul din întoarcere a fost respins de pe linia porții de un fundaș advers.

Așa cum a obișnuit, Lăcătuș a schimbat la pauză întreaga formulă. Acest lucru s-a văzut, fotbaliștii Stelei, mult mai proaspeți controlând cu autoritate acest mitan secund.

Jocul echipei din Ghencea a fost unul plăcut ochiului. Steliștii au reușit în numeroase momente să iasă cu mingea la picior din prima jumătate și să creeze faze periculoase, în viteză.

Până în minutul 90 jucătorii lui Lăcătuș s-au jucat cu ocaziile, dar Lițu a ținut să-și scire și el numele pe lista marcatorilor, atunci când nimeni nu se mai aștepta. Vicecampioana evolua în acel moment în `10`, după eliminarea căpitanului Ghionea.

Așadar, din nou, pentru Steaua au marcat ambele vârfuri, așa cum s-a întâmplat în primul amical, contra lui Tianjin. Din punct de vedere al atacanților, viitorul sună bine pentru formația din Ghencea.

Din păcate, superficialitatea din fața porții au privat trupa roș-albastră de marcarea altor goluri. Campion al ratărilor a fost Bogdan Stancu, care putea în cel puțin trei rânduri să majoreze scorul.

Se pare că folosirea lui Bogdan Stancu în linia mediană a fost o decizie înțeleaptă. Chiar dacă a ratat cu seninătate mai multe ocazii, incisivitatea sa e de lăudat.

Lăcătuș s-a hotărât asupra următorului prim `11`:

Zapata – Ogăraru, Tudose, Goian, Filip – Tiago – Szekely, Toja, Bicfalvi, Ionescu – Kapetanos.

Cernea – Petre Marin, Ghionea, Baciu, Rada – Lovin – Nicoliță, Dayro Moreno, Bogdan Stancu, Ochiroșii – Lițu

 

Comentatiul live-text al partidei

min 90 Final de meci. Steaua învinge cu 2-0, ambele goluri fiind marcate, din nou, de atacanți.

min 90 Lițu înscrie cu un șut sec, din interiorul careului. La o lumânare trimisă de unul din mijlocașii Stelei, atacantul a urmărit foarte bine mingea și a trimis simplu, în poartă.

min 86 După eliminarea lui Ghionea, Steaua joacă o partitură defensivă. Rada i-a luat locul căpitanului, în centrul apărării, iar Ochiroșii a fost retras fundaș stânga. Chiar și așa, Alicante nu se apropie de poarta lui Cernea.

min 83 Jocul devine destul de dur. Dayro ridică un picior foarte sus și vede galben.

min 81 Ghionea este eliminat, după ce șutează în balon după fluierul arbitrului. Decizia este una ciudată, fundașul fiind eliminat într-un amical, fără să faulteze grav. Se pare că primul cartonaș îl luase ca urmare a unor proteste la o decizie d-ale arbitrului.

min 80 Cornerul este executat pentru același Lițu, a cărui reluare trece pe lângă.

min 79 Rada respinge foarte bine, din propriul careu, o centrare periculoasă. Mingea ajunge la Ochiroșii, care pleacă pe contraatac. Lițu se află la capătul unei centrări din alergare a mijlocașului, dar un fundaș iberic se repliază și acordă corner.

min 76 Centrare periculoasă în careul Stelei, dar căpitanul Ghionea intervine salvator și acordă corner.

min 75 Baciu e sancționat cu galben, după ce stopează, prin fault, din spate, un atac spaniol.

min 73 Ocazie monumentală pentru Steaua. Dayro profită de o degajare slabă a portarului lui Alicante. Columbianul intră în careu, cu mingea la picior, dar e deposedat în momentul șutului. Balonul ajunge la Bogdan Stancu, campionul ratărilor, dar mingea trimisă de acesta șterge bara din dreapta portarului.

min 71 Diagonală de mare precizie marca Baciu. Fundașul Stelei trimite o pasă de 35 de metri pentru Ochiroșii, al cărui stop este perfect. Tânărul fotbalist încearcă o trecere în viteză, dar fundașii se repliază și trimit în corner.

min 69 Lansare a lui Ochiroșii pentru Bogdan Stancu, dar mingea este recuperată de un fundaș iberic, la marginea careului mare.

min 65 Steaua domină total în această a doua echipă. Jucătorii spanioli au terminat benzina și fotbaliștii lui Lăcătuș controlează cu autoritate această partidă.

min 60 Bogdan Stancu este lansat în adâncime de Dayro Moreno. Fostul atacant al Unirii profită de viteza superioară și rămâne singur cu goalkeeper-ul spaniol. Din păcate stelistul încearcă o execuție pretențioasă – scăriță din interiorul careului, dar mingea trece pe lângă.

min 58 Fază trasă la indigo, la finalizare aflându-se de această dată Rada. Un nou corner pentru formația din Ghencea.

min 57 Centrare perfectă a lui Nicoliță, din corner, pentru Bogdan Stancu. `Motanul` vine din spate, nemarcat și trimite sub bară. Portarul are un reflex de senzație și trimite în corner.

min 55 Alicante are o lovitură liberă de la 30 de metri de poarta lui Cernea. Se centrează foarte bine, defensiva noastră e bătută, dar atacantul spaniol preferă să recentreze, cu capul, în locul unei finalizări.

min 52 Rada se descurcă foarte bine până acum în postura de fundaș stânga. O incurisune a fostului rapidist în ofensivă creează superioritate. Din păcate, Dayro preferă o finalizare individuală, deși alți doi coechipieri se demarcaseră foarte bine.

min 51 Dayro Moreno creează o fază foarte bună. Columbianul trimite o pasă filtrantă pentru Lițu, care, singur cu portarul, trimite pe lângă.

min 50 Impulionați probabil la cabine de Marius Lăcătuș, steliștii încep mult mai motivați această repriză.

min 46 Așa cum a obișnuit, Lăcătuș schimbă întreaga formație la pauză

min 45 Final primă repriză.

min 45 O nouă fază spectacol a Stelei. Andrei Ionescu îi trimite o pasă foarte bună lui Kapetanos. Grecul pivotează foarte bine și scapă de un adversar direct și trimite mai departe, pentru Bicfalvi. Șutul mijlocașului, din alergare, trece puțin pe lângă.

min 43 Trupa lui Lăcă a pus cu autoritate stăpânire pe joc. Andrei Ionescu și Toja demonstrează că sunt jucători foarte tehnici, dar din păcate, le lipsește o mai mare clarviziune în joc.

min39 Alicante încearcă să echilibreze meciul și se aruncă în atac, în căutarea egalării. Posibilitățile ibericilor sunt, însă, limitate și Steaua rezolvă cu mult calm fiecare șarjă ofensivă a spaniolilor.

min 33 Fază senzațională de atac pentru echipa noastră. Același Kapetanos recuperează o minge la centrul terenului și îi pasează foarte bine lui Ogăraru. Fundașul dreapta pătrunde în careu, cu mingea la picior, dar preferă o pasă în lateral, pentru Toja. Columbianul evită excelent un adversar, printr-o piruetă, dar șutul din întoarcere e respins de pe linia porții de un adversar.

min 29 La un duel la mijlocul terenului, Szekely este atacat din spate. Mijlocașul rămâne la pământ, iar banca Stelei pare îngrijorată de starea jucătorului. În cele din urmă, Janos se ridică și continuă partida.

min 27 Szekely este găsit foarte bine, în flancul drept. Fostul mijlocaș gălățean trece într-o primă fază de adversarul direct, dar acesta se repliază și îl deposedează pe stelist.

min 25 Și după marcarea golului, meciul se desfășoară sub aceleași coordonate. Echipa noastră trece cu greu de mijlocul terenului. Totuși, spaniolii au o defensivă fragilă, chiar dacă Steaua ajunge cu greu în preajma careului advers, de fiecare dată reușește faze periculoase.

min 23 Echipa din Ghencea a reușit să deschidă scorul contrar cursului jocului. Până acum, trupa din liga a II-a spaniolă a dominat clar.

min 19 GOOL Steaua! Kapetanos recuperează excelent o minge și pătrunde pe flancul drept al ofensivei din Ghencea. Vârful trage prin surprindere, de la mare distanță și îl învinge pe portarul iberic. Mingea a fost plasată excelent de grec, balonul lovind mai întâi bara.

min 17 Ogăraru se repliază excelent și oprește o minge care ar fi ajuns la un adversar. Acesta ar fi scăpat singur cu goalkeeper-ul columbian.

min 15 Spaniolii au o linie de mijloc foarte puternică. Aceștia exercită o presiune fantastică și îi determină pe steliști să greșească. La o astfel de fază, este recuperat un balon, care e trimis pe banda stângă. Atacantul lui Alicante îl driblează pe Ogă și trage, din unghi, spre poartă. Zapata respinge în corner.

min 14 Andrei Ionescu ia o acțiune pe cont propriu, driblează un adversar și trimite o pasă de 25 de metri către atacantul grec. Arbitrul oprește jocul pentru un presupus fault în atac.

min 12 Kapetanos trimite o pasă greșită, în spate, și Alicante pleacă pe contraatac. Tiago recuperează foarte bine și stopează o fază de atac ce s-ar fi putut dovedi periculoasă.

min 11 O primă fază de atac închegată pentru Steaua. Toja trimite o pasă foarte bună pentru Kapetanos, a cărui preluare scoate din joc un adversar. Totuși, vârful elen ratează momentul șutului și preferă să-l deschidă în dreapte pe Szekely. Mijlocașul dreapta trage din prima, cu șiretul, aproape de poarta adversă.

min 9 Rojas profită de o inexactitate a lui Bicfalvi și îl deposedează. Pătrunde pe centru și trimite un șut extrem de periculos de la 25 de metri.

min 7 Steaua începe partida la fel de slab ca în disputa cu Zurich. Până în acest moment echipa spaniolă a dominat-o total pe vicecampioana noastră.

min 6 Spaniolii încearcă o schemă, dar Ogăraru sesizează intenția și rezolvă faza.

min 5 Lovitură liberă din poziție periculoasă pentru Alicante. Se execută scurt, până în marginea careului, unde Goian faultează.

min 3 Tot echipa din liga a II-a iberică e mai incisivă. O diagonală lungă de 35 de metri ajunge la un jucător advers, dar Filip este la post și îl deposedează.

min 1 Formația spaniolă începe în forță. Un șut de la 25 de metri trece la o palmă de poarta lui Zapata.

Goian este căpitanul Stelei în acest al treilea amical al iernii

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de ani. Cine (și CE) era Simona, de fapt
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de…
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina Europei”
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina…
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic:
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde şi de pacient"
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×