S-au furișat tiptil pe primul loc!** CSMS Iași – Steaua 0-3!

Redactor:
Bitescu Wili
Redactor:
Florin Marian
Redactor:
Nicu Bădescu
S-au furișat tiptil pe primul loc!** CSMS Iași - Steaua 0-3!
  • Publicat:
  • Actualizat:

După succesul de la Iași, Steaua a urcat pe prima poziție pentru a doua oară în acest sezon
Roș-albaștrii cu câștigat clar, cu 3-0, după două goluri ale lui Chipciu și unul al lui Rocha

Lui Gigi Becali probabil nu i-a plăcut Steaua aseară. Echipa care ar trebui să se detașeze confortabil de adversari precum Iași și care să câștige fără emoții astfel de meciuri, așa cum visează latifundiarul din fruntea roș-albaștrilor, nu a fost aseară pe teren. Și e clar că la Steaua e încă nevoie de multă muncă și, mai ales, de multă răbdare, pentru că atunci când pari mai degrabă că te furișezi spre victorie în fața unui adversar care nu trage pe poartă decât în ultimele minute, e încă devreme să te gândești la titlul de campioană.

Iașiul, în perfuzii

Reghecampf a început aseară cam cu ce avea mai bun, poate cu excepția lui Adi Popa, și a încercat să ia pe sus un adversar căruia doar perfuzia îi mai lipsea ca să întruchipeze perfect imaginea unui bolnav deja resemnat în fața sfârșitului sumbru. Dar Tănase nu a putut, Rusescu parcă a vrut prea mult, iar Rocha, atunci când nu marchează, parcă-i o tentativă de fotbalist care încă se minte că mai poate face performanță. În acest context, doar lui Chipciu îi rămăsese posibil rolul de salvator, iar al patrulea element din cvartetul ofensiv al Stelei a salvat situația repede.

Mijlocașul dreapta a deschis scorul încă din minutul 18. Servit bine de Rusescu, Chipciu a fructificat una din aparițiile sale în centrul careului ieșean și a înscris simplu, pe lângă Irimia. Văzându-se probabil deja câștigători, roș-albaștrii au început să plimbe mingea degeaba, iar gazdele nu aveau altă soluție. Au început să preseze, însă doar Keita a fost singurul care, cu șerpuirile sale, a ținut pâlpâinde speranțele moldovenilor.

Dumitraș s-a eliminat stupid

Până la pauză nu s-a schimbat nimic, iar în a doua repriză a apărut aceeași Steaua blazată și același Iași impotent. Era clar însă că doar un ghinion poate coborî Steaua de pe fotoliul de lider, iar Rocha și Chipciu au adus pe final liniștea printre roș-albaștri. Vârful brazilian a înscris de la 7-8 metri, din fața porții, la colțul lung, după o minge perfect servită de Adi Popa (71), iar apoi, la nici un minut distanță, Chipciu a bifat „dubla” care a consfințit un succes lejer, dar deloc satisfăcător estetic pentru steliști. E drept, pe final, Dumitraș a făcut două faulturi stupid de dure, ambele la mijlocul terenului, și s-a pricopsit cu o eliminarea care-l scoate iar din planurile lui Reghecampf.
Pentru Steaua urmează meciuri grele, cu Stuttgart, Rapid, Petrolul, Pandurii și CFR Cluj, dar roș-albaștrii par favorizați de multitudinea de soluții pe care Reghe le are la dispoziție. Pentru că, și se vede treaba de două luni, e greu să nu prinzi în formă pe niciunul dintre Tănase, Rocha, Rusescu, Popa sau, ca aseară, Chipciu.

Atacantul de la CSMS Iași, Pătulea, a ratat două ocazii imense în minutele de prelungire ale meciului de aseară, Ciprian Tătărușanu salvându-și echipa de fiecare dată

Steaua nu a mai pierdut la Iași din februarie 2008, când Poli a învins cu 2-1

În momentul schimbării, Rusescu s-a arătat nemulțumit de decizia băncii tehnice

Dumitraș a fost eliminat în finalul jocului după două avertismente arătate de Colțescu. Steaua a jucat în inferioritate un sfert de oră

Chipciu a reușit să marcheze de două ori, iar Adi Popa a oferit două pase decisive de gol, lui Rocha și lui Chipciu, ultimul gol


ADVERSAR – Stuttgart, tot fără victorie

VfB Stuttgart, adversara Stelei din prima etapă a grupei D din Europa League, a remizat sâmbătă pe teren propriu cu nou-promovata Fortuna Dusseldorf (scor 0-0). A fost primul punct câștigat de echipa antrenată de Bruno Labaddia după trei etape, în care a marcat un singur gol și a încasat șapte (șase de la Bayern Munchen)! La partida de pe „Mercedes-Benz Arena” au asistat și antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf, și un manager al roș-albaștrilor. Celelalte adversare din grupă ale Stelei, FC Copenhaga, respectiv Molde au câștigat partidele din week-end.

TEREN – Probleme cu gazonul

Fotbaliștii celor două echipe au avut probleme serioase în a controla corespunzător mingea în partida de aseară. Acest lucru a fost cauzat de o serie de lucrări în urma cărora a fost montată instalația de încălzire pe stadionul Emil Alexandrescu, din Iași. Șantierul a fost terminat cu numai 24 de ore înaintea fluierului de start, astfel că iarba nu a avut suficient timp pentru a se reface. Denivelat pe alocuri, gazonul a suferit și din punct de vedere estetic, porțiunile în care iarba era arsă fiind destul de dese. (Cristian VOINEA)

VIP – Nilă i-a luat locul lui Becali

Laurențiu Reghecampf i-a lăsat în afara lotului, pentru partida cu CSMS Iași, pe Mihai Costea, Daniel Georgievski și Novak Martinovic. Cei trei au urmărit meciul din una dintre lojele stadionului din Iași alături de președintele Stelei, Valeriu Argăseală. Mai mult, cel poreclit Nilă a stat lângă Argăseală, în locul în care ar fi stat, în mod normal, Gigi Becali. Patronul Stelei nu a făcut deplasarea în Moldova pentru a urmări echipa, declarând că meciul nu-i trezește suficiente emoții pentru a merita efortul. (Cristian VOINEA)

INEDIT – Rezerva de portar, live de pe teren

Un moment inedit pentru fotbalul românesc s-a petrecut cu doar câteva minute înaintea startului partidei CSMS Iași – Steaua. Portarul de rezervă al gazdelor, Cezar Lungu, a fost invitat pentru un interviu în direct la DigiSport chiar în momentul în care își făcea încălzirea. Fostul goalkeeper al Stelei a acceptat invitația și, spre amuzamentul colegilor săi, a făcut un preambul partidei chiar de pe gazon. (Cristian VOINEA)

STRICTEȚE – Rusescu a fost certat

Principalul marcator al Stelei din acest început de sezon, Raul Rusescu, a simțit pe propria piele strictețea de care dă dovadă tehnicianul roș-albaștrilor. Laurențiu Reghecampf a ieșit la marginea terenului și și-a mustrat atacantul, la o fază petrecută la mijlocul primei reprize. Rusescu a tratat cu lejeritate o fază de atac în care echipa sa avea superioritate, iar acest lucru l-a făcut pe Reghe să îi reproșeze atitudinea. Cu toate acestea, Rusescu a fost imediat încurajat de cei aproape 300 de fani ai Stelei prezenți în Moldova. (Cristian VOINEA)

ACCIDENTARE – Tănase are întindere musculară

Unul dintre cei mai importanți jucători din echipa gândită de Reghecampf a ieșit accidentat de pe teren în meciul de aseară, cu CSMS Iași. Cristi Tănase a suferit o întindere musculară în minutul 52, în timpul unui sprint în jumătatea de teren a gazdelor. Mijlocașul s-a culcat imediat la pământ și a făcut semn de schimbare către banca tehnică. Reghecampf s-a conformat și l-a trimis în locul lui pe Adrian Popa, acesta din urmă trecând pe banda dreaptă, în timp ce Chipciu a fost trecut pe stânga. Probabil că „Dodel” nu va juca la Stuttgart. (Cristian VOINEA)


Echipele de start:

Tătărușanu – Dumitraș, Chiricheș, Szukala, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Chipciu, Rusescu, Tănase – Rocha

Rezerve: Stanca, Gardoș, Filip, Pârvulescu, Bălan, Popa, Nikolic

CSMS: Irimia – Tigănașu, Tincu, Crețu, Vladu – Milea, Straton, Keita, Nalați – Pătulea, Onofraș

Rezerve: Lungu, Avramia, Mitrea, Ciucur, Semenenko, Herghelegiu, Cl. Tudor


Meciul CSMS Iași – Steaua a fost arbitrat de Sebastian Colțescu.

CLICK AICI PENTRU COMENTARIUL MINUT CU MINUT AL MECIULUI

 

 

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat…
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele