S-au calificat în play-off, însă au mari probleme financiare. "Ar fi păcat să intrăm în criză tocmai acum." Conducătorii echipei cer audienţă la primar

7 mar 2018 7964 afişări Liga 1
S-au calificat în play-off, însă au mari probleme financiare. "Ar fi păcat să intrăm în criză tocmai acum." Conducătorii echipei cer audienţă la primar

Ieşenii nu se pot bucura în tihnă de calificarea în play-off. După blocarea finanţării de către municipalitate, situaţia s-a agravat de la lună la lună, iar clubul a acumulat datorii destul de mari, de peste 2,5 milioane lei. Preşedintele Adrian Ambrosie şi antrenorul Flavius Stoican speră să aibă în aceste zile o întâlnire cu primarul Mihai Chirica, pentru a încerca să găsească împreună o soluţie de redresare a clubului.

„Din câte am înţeles, sunt ceva probleme cu finanţarea din partea municipalităţii. De aceea, îmi doresc să merg să vorbesc cu domnul primar, împreună cu preşedintele Adrian Ambrosie. I-am trimis un mesaj, sper să găsească timp într-o zi pentru a ne primi să discutăm. Poate se găseşte totuşi o soluţie legală pentru deblocarea finanţării, pentru că ar fi păcat să intrăm în criză tocmai acum, când am reuşit această mare performanţă. Ne-am propus mult mai mult, avem gânduri măreţe în continuare, sper ca situaţia să se rezolve”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

La rândul său, preşedintele Adrian Ambrosie face un apel la primarul Chirica să continue finanţarea prin Fundaţia Sportului Ieşean (FSI), o variantă sugerată chiar de către preşedintele FSI, Lucian Popescu.

„Echipa traversează una dintre cele mai bune perioade din ultimii ani, ne-am calificat în play-off, suntem la o victorie de semifinalele Cupei României, fază care ne apropie şi mai mult de o nouă participare în cupele europene. Putem reuşi un sezon de vis pentru fotbalul ieşean. Este foarte greu, însă, să te baţi cu echipele puternice ale campionatului neavând o situaţie financiară stabilă. Vom avea o întâlnire în aceste zile cu domnul primar şi sper să găsim o variantă de continuare a finanţării clubului. Poate chiar prin Fundaţia Sportului Ieşean, ca şi până acum”, a punctat Ambrosie.

CSM Poli Iaşi începe play-off-ul Ligii 1 de pe ultimul loc, de pe 6, cu 20 de puncte, cu 10 mai puţin decât liderul CFR Cluj. Primul meci din play-off îl joacă vineri, de la ora 20:45, chiar pe terenul celor de la CFR Cluj.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.